megállapodás

2021.02.26. 08:30

Nem kell dönteni, hogy sportoljon vagy tanuljon a diák!

Megállapodást írt alá szerdán a Miskolci Magister Gimnázium igazgatója és az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és a Miskolci Vasutas Sport Klub ügyvezetője.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Az együttműködés a kivételes élethelyzetben lévő sportoló fiatalokat szolgálja, akik nehezebben hangolják össze iskolai kötelezettségeiket sportolói törekvéseikkel. A városi sportiskola különböző szakosztályaiban jeleskedő diákok színvonalas tanulmányi munkájának érdekében a Miskolci Magister Gimnázium egyéni tanrendet állít össze. Ezt a gyakorlatot követi majd a Vasutas Sport Klub is a judo, kajak-kenu, kézilabda, thai boksz, röplabda és természetjáró szakosztályai növendékeinél. Az oktatási intézmény emellett vállalja, hogy a sportolók elmaradt óráinak tananyagát rendelkezésre bocsátja és felzárkóztató foglalkozásokat szervez.

– Annak a gyereknek, akinek heti öt edzése van versenysportban és még hétvégén meccse, annak nagyon kevés ideje van minden másra – mondta Zemlényi Attila, a Miskolci Magister Gimnázium igazgatója. A kellően leterhelt, de tehetséges gyerek oktatása speciális feladat. Itt olyan nyugodt közeget tudnak biztosítani számára, amelyben a tanulással sem marad el, hiszen figyelembe veszik az adott élethelyzetét

Rendszeres konzultáció

Illyés Miklós, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola és a Miskolci Vasutas Sport Klub ügyvezetője mint volt olimpikon azt vallja, hogy kritikus pont a tanulás és a sport összeegyeztetése ezeknél a gyerekeknél. A legnagyobb lemorzsolódás a tapasztalatok alapján akkor történik, amikor nyolcadik osztályból középiskolába váltanak. Ennél a pontnál már sokszor választania kell a fiatalnak, hogy sportol vagy tanul. A megállapodással utat mutatnak azoknak a gyerekeknek, akik továbbra is magas szinten akarják folytatni a sportot, mert ebben az iskolában megtehetik, itt segítik, támogatják őket – hangsúlyozta az ügyvezető. Mindkét intézmény olyan koordinátort alkalmaz, aki rendszeresen konzultál a tanárokkal, információt közvetít az edzők, szülők, pedagógusok között.

(A borítóképen: Illyés Miklós és Zemlényi Attila írta alá a megállapodást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!