Aluinvent-DVTK

2021.02.25. 10:00

Nagy dobás a Diósgyőr részéről

Bravúros győzelmet aratott szerdán a kupa negyeddöntőjében a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM

A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőit játszották szerdán Budapesten a Gabányi László Sportcsarnokban. Az Aluinvent-DVTK együttese az Uni Győr Mély-Út csapata ellen lépett pályára, a nap második mérkőzésén. Mivel az első meccsen a PEAC-Pécs nagy csatában, 53–52-re legyőzte a VBW CEKK Cegléd gárdáját, így a Győr – Diósgyőr meccs résztevői azzal a tudattal kezdhették az összecsapást, hogy amelyikük nyer, az pénteken 15 órától ugyanitt a döntőbe jutásért küzdhet a pécsiek ellen.

Győri kosárral kezdődött ugyan a találkozó, de erre Aho triplája érkezett válaszként, majd újabb dunántúli akciógól után Medgyessy kétszer is hárompontost hintett. Aztán a remekül védekező DVTK játékosai közül Hayesnek a távoli kísérlete is célba ért, négy kísérletből négy trojkánál tartott ekkor a Diósgyőr (4–12). Jött is a győriek időkérése, és ez véget vetett a piros mezesek hármasugrás-sorozatának A 7. percben Török révén a fehér dresszesek is betaláltak távolról (6–13), de az első játékrész végén a magabiztosabb, fegyelmezettebb játékot nyújtó Diósgyőr állt jobban (9–17).

A második menetben – mivel a DVTK-val Montai-Vukov betegsége miatt nem tartott Budapestre – változatlanul 8-8 fős rotációt alkalmazott mindkét edző. A Diósgyőr a center Mompremier semlegesítésén dolgozott rendesen, úgy, hogy közben a csatárnak három faultja is összegyűlt. Az ekkoriban sok szabálytalansággal játszó győrieknél Varga Zs. vitte a prímet, aki 3,5 perc alatt összesen négy személyi hibát követett el. Ennek ellenére csapattársai jól haladtak a hátrány ledolgozásában, és hiába szerzett másodszor is 9 pontos fórt a DVTK – a 4–13-as első negyedbeli eredmény után (22–31) –, a játékrész vége a győrieké volt, akik Kiesel vezérletével a piros-fehérek pontatlan, rendezetlen játékát kihasználva egy labdára jöttek fel (33–35).

A végén Hayes

Fordulás után Mokango megszerezte első találatát, majd kimaradt diósgyőri dobások után Dombai hármasával 20 perc után ismét a Győrnél volt az előny, amit növelni is tudtak (40–37). A folytatásban Medgyessy triplával egyenlített, Aho kosarával a DVTK pedig visszavette az előnyt. Nem sokkal később volt 40–44 is, de miután ismét fordított a zöld-fehér gárda, és Kiss A. góljával a pirosak csak zárkózni tudtak (50–48), de itt megállt a pirosak „fejlődése”. A jobban lepattanózó Győré volt a negyed hajrájára, Hayesnak a Mompremierrel szemben elkövetett faultja után a büntetőket követően még egy Török hármas is beesett, és 8 pontra növelte előnyét a dunántúli gárda (58–50).

A nehéz helyzetbe került DVTK-t Hayes vette a hátára, a kapkodó játék közepette szerzett 8 egysége után Mokango egyenlített (60–60). Emiatt, 5 perccel a vége előtt időt kért a Győr. A pauza után is az említett két játékos volt eredményes, előbbi triplát, utóbbi duplát vert be (60–65). A Diósgyőr lélektani előnyét a gyors egymásutánban két hármast szerző Dubei próbálta rombolni (63–65, 68–69). Utóbbi állást követően rendkívüli izgalmakat hozott a hajrá, Hayes kettese és Medgyessy büntetője után Kiesel trojkát jegyzett, 17 másodperccel a vége előtt (71–72). Ám kitámadó Győrrel szemben Medgyessy egy gyönyörű ziccerpasszt adott Ahónak, aki közelről nem hibázott, és ezzel bebiztosította a remekül küzdő, nagy elánnal harcoló DVTK továbbjutását.


Uni Győr Mély-Út vs. Aluinvent-DVTK 71–74 (9–17, 24–18, 25–15, 13–24)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Győrffy, Nagy V., Pozsonyi.

Uni Győr Mély-Út: KIESEL (20/3), Dubei (6/6), Dombai (12/6), TÖRÖK (18/9), Mompremier (8). Csere: Barnai (2), Varga Zs. (2), Weninger (3), Lass (-). Vezetőedző: Iványi Dalma.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (16/9), AHO (7/3), Pusztai (-), HAYES (27/6), MOKANGO (8). Csere: Kiss A. (10), Kányási (6), Tóth F. (-), Frindt (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Iványi Dalma: – A DVTK ezúttal okosabban játszott nálunk. Sok energiát fektetünk a meccsbe, azonban fejben az elejétől a végéig százszázalékosan koncentrálni kell. A tanulságokat le kell vonnunk, a hibáinkat ki kell javítani.

Földi Attila: – Elsősorban szeretnék gratulálni a csapatomnak, a lányoknak ezért az órási küzdésért, amit bemutattak a mai mérkőzésen. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült visszavágni a Győrnek. Most nem adtuk fel, nem estünk szét, amikor ők vezettek tudtunk váltani, és ennek köszönhetjük, hogy ma sikerült nyerni. Illetve annak, hogy nagyon motiváltak voltunk, pont azért, mert kétszer veszítettünk ellenük, és szerettük volna bebizonyítani, hogy le tudjuk őket győzni.

(A borítóképen: Hayes [jobbra] volt a meccs legponterősebb játékosa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!