Mezőkövesdi KC

2021.02.27. 08:00

Most már a négy közé vágyik a Mezőkövesd

A Magyar Kupában a Final Fourba jutásért a Balatonfüred ellen játszik az MKC.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

Nagy skalpot begyűjtve jutott a legjobb 8 közé a férfi kézilabda Magyar Kupában a Mezőkövesdi KC csapata. Az NB I/B-s dél-borsodiak immáron az ötödik párharcot nyerték meg a jelenlegi sorozatban, és már csak egy lépés választja el őket a négyes döntőtől.

Végig vezetve

A kövesdiek az NB II.-es Füzesabony, majd az egyaránt csoporttárs Ózd, Balassagyarmat és Kecskemét után szerdán este az élvonalbeli Egert is búcsúztatták. Méghozzá végig vezetve, háromgólos, 25–22-es győzelemmel.

– Nagyon jól kezdtük a meccset, hat góllal is elhúztunk. Később kétszer is kisebb hullámvölgybe kerültünk, de sikerült ezeket átvészelnünk – fogalmazott a mezőkövesdi sportcsarnokban az átlövő Kovács Bence, aki hétszer talált be az Eger kapujába. – A csapat egységét mutatja, hogy ezekben a nehéz helyzetekben is sikerült megújulni. A kritikus helyzetekben betaláltunk, mindig jött egy fontos védés, valamint védekezésben is keményen dolgoztunk. Így értük el, hogy az Eger nem tudta átbillenteni a maga javára a mérkőzést. Nagy bravúrnak tartom ezt a sikert, másodosztályú csapatként ez volt a célunk, hogy egy NB I.-essel találkozzunk. Sikerült ismét nyerni, most lehet tovább álmodozni.

Az MKC idén hibátlan mérleggel rendelkezik. A bajnokságban három mérkőzést nyertek, a Magyar Kupában pedig két győzelmet arattak. Kovács Bence szeretné, ha a jó formát mindkét sorozatban a lehető legtovább ki tudnák tolni.

– Nagyon sokat dolgozunk, kezdünk igazi csapattá érni – folytatta Kovács Bence. – A jó kapusteljesítményt és a védekezést emelném ki, ha a siker titkáról kell beszélni. Kevés gólon tartjuk az ellenfeleket, ezt pedig rendre „túllőjjük”. Bízom benne, hogy sokáig tartani tudjuk a formánkat. Nagyon fontos a bajnokság, de most már a kupában is szeretnénk tovább menetelni. A négyes döntőbe jutás nagy fegyverténynek számítana.

Bár a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében eddig mindössze három összecsapást játszottak le, a hazai szövetség tegnap elkészítette a negyeddöntő sorsolását, és ennek során kiderült, hogy a március 24-i játéknapon a Mezőkövesd az NB I.-es Balatonfüredet fogadja. A további párosítások: Gyöngyös/Tatabánya – Szeged, Csurgó – Budai Farkasok/ Veszprém KKFT, Telekom Veszprém – Ferencváros/Cegléd. Az egymeccses párharcok győztesei jutnak be az április 10–11-i négyes döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!