Aluinvent-DVTK

2021.02.26. 10:00

Már a kupadöntőbe jutás a tét

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata a PEAC-Pécs ellen folytatja MK-szereplését.

Berecz Csaba

Budapest 20210224 kosárlabda Magyar Kupa MK UNI GYŐR DVTK foto: Földi Imre Nemzeti Sport

Fotó: MW

A női kosárlabda Magyar Kupában a szerdai, az Uni Győr Mély-Út elleni, negyeddöntőbeli továbbjutása után pénteken 15.00-tól Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban a PEAC-Pécs ellen lép pályára az elődöntőben az Aluinvent-DVTK gárdája. A piros-fehérek a kupa első meccsén esélytelenebbnek számítottak, ennek ellenére sikerrel vették az akadályt. Az összecsapás másnapjának délelőttjén a diósgyőri tréner hangja nagyon fáradtnak tűnt, és elsőként azt kérdeztük Földi Attilától, hogy ez amiatt van-e, mert sokáig tartott az ünneplés.

– Nem ünnepeltünk semmit sem, a lányok nagyon boldogok voltak a meccs után, persze én sem voltam szomorú, de jönni kellett haza, előkészíteni a csütörtöki napot, a videózást, a Pécs elleni mérkőzés forgatókönyvét, és azért vagyok egy picit fáradt, mert hajnal kettőig ezen dolgoztam. A lányok azért pihentek, megpróbáltak regenerálódni, mert komoly megterhelés ez a sorozat. De mivel ezt akartuk, úgyhogy csak azt mondhatom: jól van ez így – jelentette ki a diósgyőri szakvezető, akitől megkérdeztük, hogy minek köszönhető a szerdai bravúr. – Az egyik ok az, hogy mi sokkal jobbak vagyunk annál, amióta legutóbb játszottunk a Győr ellen, a másik ok a motiváció, hogy az ellenük elvesztett két bajnokit követően szerettünk volna visszavágni. A harmadik ok, hogy fegyelmezetten tudunk játszani, a védekezésben koncentráltak voltunk. Ezt az is jelzi, hogy a Győr 80 felett átlagol a dobott pontok tekintetében, de most a 70-et is éppen, hogy csak átlépték. Ezt annak is köszönhetjük, hogy centerükre, Mompremierre nagyon figyeltünk, csapdáztuk, kettőztük, és összességében sikerült őt semlegesíteni, hiszen mindössze 8 pontot szerzett. Támadásban voltak hullámvölgyek, de a kulcs talán az volt, hogy meg tudtunk újulni a negyedik negyedben, és ez összezavarta a Győrt. És még egy fontos dolog: amikor a Győr a korábbi bajnokin fordított, szétestünk fejben, most viszont 8 pontos hátrányban nem adtuk fel, hanem rátettünk még egy lapáttal. Örömteli, hogy mentálisan itt tart a csapat, ez fontos előrelépés.

Taktikai és dobó

És hogy mire elég a két ­meccs közötti rövid idő?

– Taktikai és dobóedzést tartottunk tegnap. A Győr elleni mérkőzésre volt időnk felkészülni, most nincs annyi lehetőség gyakorolni, sokkal inkább fejben kell készen lenni a meccs kezdésére. Hozzáteszem: az ellenfél sincs jobb helyzetben – mondta Földi Attila. – A kupa most megmutatta, hogy van egy kiemelkedő csapat, a Sopron, a többi negyedöntő viszont egylabdás volt, a Szekszárd hosszabbításos győzelmet aratott, a PEAC a meccs végi bírói videózás után, a ceglédiek találatának időn túlivá minősítésével lett elődöntős. Bármi megtörténhet a folytatásban, ugyanis mindegyik állva maradt résztvevő nagyon motivált, és egy meccsen bárki elkaphat bárkit. A napi forma dönthet egyik vagy másik csapat javára, az biztos, hogy mi mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy a vasárnapi döntőbe bejussunk.


A szerdai negyeddöntők eredményei

PEAC-Pécs – VBW CEKK Cegléd 53–52 (14–14, 16–13, 10–15, 13–10)

Aluinvent-DVTK – Uni Győr Mély-Út 74–71 (17–9, 18–24, 15–25, 24–13)

AKSC Szekszárd – TFSE-MTK 85–79 (16–21, 21–19, 21–13, 17–22, 10–4) – hosszabbítás után

Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata 88–53 (25–17, 26–8, 16–17, 21–11)

A pénteki elődöntők

15.00: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK

17.30: AKSC Szekszárd – Sopron Basket

A vasárnapi helyosztók

17.00: bronzmeccs, az elődöntők veszteseinek mérkőzése

19.30: döntő, az elődöntők győzteseinek mérkőzése

(A borítóképen: Volt öröm a szerdai győzelem után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!