labdarúgó Magyar Kupa

2021.02.12. 11:00

Kivizsgálást kért a Kaposvár

Tállyán nem foglalkoznak a somogyiak lépésével, várják az MTK-t.

Molnár István

Forrás: KI

Az NB II.-es Kaposvári Rákóczi FC szerda este közösségi oldalán jelezte, hogy kezdeményezi a harmadosztályú Tállya KSE elleni Magyar Kupa-mérkőzése kivizsgálását a Magyar Labdarúgó-szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél is. „Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a Magyar Kupa 8. fordulójában lejátszott Tállya KSE – Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől” – írta ennek kapcsán közösségi oldalán a somogyi egyesület, amely elnézést kért minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól a történtekért. Ismeretes, hogy a másodosztályú Kaposvár a szünetben 2–0-ra vezetett riválisa otthonában, ám a végül 5–3-mal továbbjutó hazaiak a fordulás után kevesebb mint negyedóra alatt négy gólt szereztek.

Joggal várták volna

– Először is: sajnáljuk, hogy a pandémia miatt szurkolóink nem láthatták ezt a szerdai mérkőzést, a bravúros továbbjutásunkat, melynek köszönhetően klubunk története során először került be a legjobb 16 közé – kezdte nyilatkozatát Mihálszki Norbert, a Tállya KSE elnöke. – Azt talán joggal várhattuk volna el, hogy gratulál az ellenfél a továbbjutásunkhoz, még egy ilyen ,,szerény képességű” csapatnak is. Mi egy csendesen dolgozó kis klub vagyunk, és az elsődleges feladatunk továbbra is az, hogy a csapatunk jövőre is tagja legyen az NB III. mezőnyének. A médiában különböző helyeken megjelent hírekkel nem szeretnénk foglalkozni, a Kaposvári Rákóczi FC lépéseit a saját belügyüknek tekintjük. Két hét múlva sok szeretettel várjuk az NB I.-es MTK-t, biztos vagyok abban, hogy a srácok akkor is mindent meg fognak tenni a pályán.

Az SZZrt. közölte: nem tapasztalt a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát, amelyet minimum hármas kötésben, nyolc típusú fogadási piaccal kínált. Közöttük nem szerepelt a félidő/végeredmény fogadási lehetőség.


A 16 közé jutásért zajló párharcok közül csütörtökön játszották:

Tiszafüred (NB III.) – ZTE (NB I.)1–2 (1–1)

Nyolcaddöntő (február 23–24.)

Paksi FC (NB I.) – Budafoki MTE (NB I.)

FTC (NB I.) – Mol Fehérvár FC (NB I.)

Haladás (NB II.) – Kisvárda MG (NB I.)

Mezőkövesd (NB I.) – DVTK (NB I.)

ZTE FC (NB I.) – Budapest Honvéd (NB I.)

Tállya KSE (NB III.) – MTK (NB I.)

Puskás AFC (NB I.) – Újpest FC (NB I.)

DVSC (NB II.) – BFC Siófok (NB II.)

A negyeddöntő párosítása (március 9–10.)

FTC/Mol Fehérvár FC – Paksi FC/Budafoki MTE

Mezőkövesd Zsóry FC/Diósgyőri VTK – Puskás AFC/Újpest FC

Szombathelyi Haladás/Kisvárda – ZTE FC/Bp. Honvéd

Tállya KSE/MTK – DVSC/BFC Siófok

Elődöntők: április 14. Finálé: május 5.


(A borítóképen: A Tállya [kékben] simán nyert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!