Aluinvent-DVTK

2021.02.24. 08:00

Egyutas vagy ingázós döntő

Szerdán megkezdődik, és vasárnapig tart az idei női kosárlabda Magyar Kupa-sorozat.

Berecz Csaba

20210212 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVtk - BEAC NBI női kosárlabda mérkőzés. képen: Juhász Angéla Blanka #99 Medgyessy Dóra #11

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata szerdán 15.30-tól az UNI Győr Mély-Út együttese ellen játszik Magyar Kupa-negyeddöntő mérkőzést, Budapesten. A Gabányi László Sportcsarnokban csapnak össze a felek, és a továbbjutásról ez az egy mérkőzés dönt, és így van ez a kupasorozat minden meccsével kapcsolatban.

Két naponta

Az MK az idén is – mint ahogy a korábbi hét évben – összesen nyolc mérkőzésből áll, és a lebonyolítás ezúttal sem változott (az első napon négy negyeddöntőre kerül sor, a második játéknapon két elődöntőt játszanak, a végén pedig a bronzmeccs és a finálé lesz műsoron), de a korábbi esztendőkhöz képest annyi különbség mégis van, hogy nem három nap alatt vívják meg a csapatok a mérkőzéseket, és nem csődül össze a negyeddöntőben érintett nyolc gárda egy szállodába, 1-2 éjszakára, ugyanis a pandémia miatt nem bentlakásos lesz a kupasorozat, hanem ingázós, kétnaponta buszozhatnak a vidéki csapatok a kupasorozat helyszínére, a Gabányi sportcsarnokba.

Az a cél

Az első játéknap tétje változatlan, arra a négy csapatra, amelyik nyer, további két-két meccs vár, a mai napon vereséget szenvedők számára viszont véget ér a kupa.

– A cél az, hogy továbbjussunk, azt szeretnénk, azért megyünk oda, de tudjuk, hogy nagy kihívás előtt állunk, mert a Győr nem véletlenül áll úgy, ahogy a bajnokságban. Mindössze három alkalommal kaptak ki eddig, és a legutóbbi meccsükön, a veretlenül listavezető Sopron ellen tulajdonképpen ki-ki mérkőzést játszottak – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – A kupamérkőzések azonban speciális meccsek, egy találkozón képesek lehetünk legyőzni őket, annak ellenére, hogy sokan a Győrt tartják esélyesebbnek. Igaz, hogy a bajnokságban kétszer is legyőztek minket, de azokhoz a találkozókhoz képest mi sokat léptünk előre. Negyven percünk van, és ez alatt harcolnunk kell, az elejétől a végéig. Ha a védekezésben megcsináljuk azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk, akkor meglesz az esélyünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

Jó meccs lesz

A versenynaptár sűrű, sok idő nincs készülni a meccsekre, hiszen mindkét csapat szombaton még fontos bajnokit játszott.

– A szerda–szombat ritmus tulajdonképpen már megszokott, és nincs igazán nagy jelentősége annak, hogy a Győr otthon játszott és kapott ki a Soprontól, mi pedig a Cegléd vendégeként nyertünk – mondta a diósgyőri szakvezető. – Nem lesz fáradt vagy fáradtabb csapat, és mivel mindkét fél támadó szellemű együttes, így elvileg egy jó mérkőzésre van kilátás. És ennek során, mint mondtam, nagyon fontos lehet, hogy melyik csapatnak lesz stabilabb a védekezése. Nagyon szeretnénk ezen a héten több mérkőzést játszani, azon dolgoztunk és fogunk dolgozni a meccsen is, hogy ez sikerüljön.


Kosárlabda: női Magyar Kupa-program

A negyeddöntők, február 24. (szerda)

13.00: VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs

15.30: UNI Győr Mély-Út – Aluinvent-DVTK

18.00: TFSE-MTK – AKSC Szekszárd

20.30: Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket

Az elődöntök, február 26. (péntek)

15.00: VBW CEKK Cegléd/PEAC-Pécs – UNI Győr Mély-Út/Aluinvent-DVTK

17.30: TFSE-MTK/AKSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata/Sopron Basket

Az éremjáték, február 28. (vasárnap)

17.00: bronzmeccs (az elődöntők vesztesei)

19.30: döntő (az elődöntők győztesei)

(A borítóképen: A piros-fehérek több meccsre készülnek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!