Atlétika

2021.02.07. 18:30

A vágtázó tanár úr

A válogatottkeret-tagság a célja a miskolci sprinter atléta-pedagógusnak.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk fotója

A 24 éves Tasi Dávid még 2019 augusztusában azért függesztette fel atléta-pályafutását, hogy nyíregyházi tanulmányai befejezésére koncentráljon.

Bátran terveznek

Aztán tavaly nyáron Miskolcra költözött, és már a DVTK szakosztályában újrakezdte az edzést. Közben – mint diplomás testnevelő-edző – tanári állást kapott az Avastetői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol teljes állásban dolgozik.

– Túl vagyunk egy jól sikerült téli felkészülésen, hetente hatszor-nyolcszor tréningeztünk – mondta edzője, Majkut Gergely. – A fedett pályás szezont az elmúlt hétvégén 400 méterrel kezdtük. Dávid könnyű futással, biztató fedett pályás egyéni csúccsal, 48,86 másodperces idővel ért célba, a korábbi legjobbja 49,60 volt.

A tréner idei céljainkról is beszélt:

– A fedett pályás és a szabadtéri magyar bajnokságon egyaránt a dobogót célozzuk meg. Tasi Dávid mindezt azzal akarja „megfejelni”, hogy 400 méteres egyéni rekordját további kívánja javítani, és a válogatottkeret-tagságot is maga elé tűzte.

(A borítóképen: Majkut Gergely és Tasi Dávid)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!