DVTK Jegesmedvék

2021.02.15. 10:00

A ligások közé akarnak jutni

Remény van arra, hogy a Macik utánpótlásából néhányan gyökeret vernek a felnőttek között.

Kolodzey Tamás

Forrás: dvtk.eu

A DVTK Jegesmedvék Tipos Extraligában szereplő együttesének sorsa egyelőre még kérdéses: nem lehet tudni, hogy kiharcolja-e az első tíz közé jutást, amely azt jelentené, hogy részt vehetnek a kvalifikációs szakaszon, az út ugyanis ezen át vezet(ne) a rájátszásba.

A régieket követhetik

Akár így lesz, akár úgy, a piros-fehérek jövője szempontjából döntőnek ígérkezik az, hogy minél több játékost adjanak a felnőttek közé. Ez a művelet – annak ellenére, hogy tehetségekben nem volt és most sincs hiány – évek óta hiánycikk a klubnál. Azok közül, akik felbukkantak, és döngették a nagyok öltözőjét, tartósan még nem tudtak maguknak helyet követelni a szlovákiai alapú küzdelemsorozaton részt vevő alakulatnál. Most remény van arra, hogy többen is követhetik az „ősrégi”, a még napjainkban is szolgáló miskolciak (például Gőz, Láda B., Miskolczi, Ritó) példáját, és néhány év múlva átvehetik a stafétabotot.

– Az a célunk, hogy az U21- es társaság ígéretes tagjait feladjuk a nagyok közé annak érdekében, hogy beépíthessék őket a felnőttcsapatba – mondta Rusznyák Szilárd vezetőedző. – Korosztályos hokistáink négy jeges és négy száraz edzés mellett két mérkőzésen is részt vesznek, vagyis megfelelő terhelést kapnak ahhoz, hogy fejlődjenek.

Körmérkőzés után

A sportág helyi történéseit követők már egyre többször találkozhatnak a Tipos Extraligában jégre lépő piros-fehérek között Farkas, Fazakas, Galajda, Hadobás, Lehoczki, Lövei, Mattyasovszky és Révész nevével. A nevükkel fémjelzett U21-esek megnyerték a kvalifikációs szakaszt, majd az alapszakaszban másodikok lettek a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese mögött. A középszakasz keretében három csoportra osztották a mezőnyt: Rusznyák Szilárd tanítványai a már említett Ocskay-akadémián túl a MAC Újbuda és az Újpest gárdájával meccselnek (az etalonnak számító fehérváriakkal szemben egyszer büntetővel kikaptak, majd másodszorra nyertek), a körmérkőzés után pedig a jogosultság sorrendjében alulról, az 5–8. közül választanak ellenfelet.

Március 30-ig

A párharc két sikerig tart, aztán ha minden jól megy, következik az elődöntő és a döntő – mert ez a diósgyőriek álma, és a nagy vágyukat természetesen szeretnék valóra váltani. A négy között és a fináléban már három diadalig kell küzdeni, a sorozat pedig március 30-án zárul.

(A borítóképen: Rusznyák Szilárd vezetőedző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában