DVTK

2021.01.06. 14:00

Új játékosok erősítik a DVTK-t

Leghátul kezdték a frissítést a DVTK élvonalbeli együttesénél.

Berecz Csaba

Forrás: DVTK

Fotó: Szabó Krisztián

Marko Malenica személyében egy kapus, míg Artur Pikk személyében egy balhátvéd szerződtetését jelentette be kedden a Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgócsapata.

Keveset foglalkoztatta

A 26 éves horvát hálóőr az NS Osijek játékosaként folytatja pályafutását a piros-fehéreknél, a tavasz folyamán kölcsönben. A horvátországi, eszéki klubnak eddig is kölcsönjátékosa volt a 191 centi magas hálóőr, akit tavaly nyáron a lengyel Lech Poznań igazolt le. Ám az ottani élvonalban nem kapott lehetőséget, mindössze három alkalommal állhatott a Lech harmadosztályú tartalékcsapatának bajnokiján a kapuban, az első csapatban pedig egy kupameccs jutott neki, 2020. november 2-án. Mivel keveset foglalkoztatta a lengyel együttes, ezért szerződést bontott velük.

12 El-meccs

Marko Malenica eszéki nevelésű játékos, a korosztályos horvát utánpótlás-válogatottakba rendre meghívót kapott (U17, U18, U19, U21), és karrierje során az NS Osijek első számú kapusává nőtte ki magát. A 2017/18-as és 2018/19-es évadban rendre vele kezdődött a horvát első osztályban szereplő gárda összeállítása, és nem mellékesen ebben a két évadban összesen 12 Európa-liga-meccsen is őrizte az eszékiek kapuját. A Diósgyőrhöz érkezett hálóőr legutóbb 2019. május 26-án védett élvonalbeli meccsen, Horvátországban, mert az előző évadban, amikor még az NK Osijek keretének tagja volt, csak a kispadon jutott neki hely.

Marko Malenica érkeztével öt főre nőtt a DVTK kapusainak száma, ugyanis az őszi hármashoz, a derékbántalmak miatt több meccset is kihagyó Danilovichoz, a rendre az NB III.-as tartalékegyüttesben szerepeltetett Bukránhoz, valamint Antal B.-hez, néhány napja a 16 éves diósgyőri nevelésű Bánhegyi Bogdán, a DVTK U17-es csapatának tagja is csatlakozott.

A magyarok ellen

Az 1993-as születésű észt balhátvéd, Artur Pikk eddig 41 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, valamint 19 BL- vagy El-selejtezős összecsapáson kapott szerepet. A FCI Levadia Tallinnal kétszeres észt bajnok volt (2013, 2014), és a fehérorosz BATE Borisov tagjaként is két alkalommal vehetett át aranyérmet (2016, 2017), bár a két évadban összesen 20 mérkőzésen szerepelt. A 2017/2018-as szezonban futballozott Szlovákiában (MFK Ružomberok), majd két szezont a lengyel MKS Miedź Legnicában. 2020 augusztusában a finn Kuopion Palloseura alakulatához igazolt, ahol 8 Veikkausliiga meccsen kapott lehetőséget a szakmai stábtól. Viszont ott volt az északiak mindhárom Európa-liga-összecsapásán, a szlovák Slovan Bratislava, a litván Suduva, illetőleg a román CFR Cluj ellen. A hírek szerint Pikk nemcsak hátvéd szerepkörben, de a középpálya bal oldalán is jól érzi magát. A légiós 2018 őszén kétszer játszott a magyar válogatott ellen a Nemzetek Ligájában.


Az első edzőmeccs

Mint arról korábban már beszámoltunk: a DVTK az első felkészülési meccsét ezen a héten szombaton az NB II. listavezetője, a Debreceni VSC ellen vívja. Az is eldőlt, hogy a két piros-fehér együttes Debrecenben, Pallagon, a helyi labdarúgó-akadémia edzőközpontjában mérkőzik meg 13.00-tól. (Ezenkívül még egy felkészülési meccse lesz a DVTK-nak, a január 20-i, Ferencvárosi TC elleni bajnoki rajtig, amikor a jövő hét végén a Mezőkövesd Zsóry FC ellen lépnek pályára, egyelőre ismeretlen időpontban és helyszínen.)

(A borítóképen: Artur Pikk az ősszel Finnországban futballozott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!