Műkorcsolya

2021.01.28. 13:30

Több mint 110 műkorcsolyázója mérette meg magát Miskolcon

A múlt hét végén a DVTK műkorcsolya szakosztálya rendezte meg a 15. DVTK Kelet-Magyarország Kupa elnevezésű műkorcsolyaversenyt.

Fotó: Bujdos Tibor

A verseny keretében 16 egyesület több mint 110 műkorcsolyázója mérette meg magát a Miskolci Jégcsarnokban. Szombaton a legkisebbek mutathatták be programjukat a kispályás versenyen. Ezt követően a már nagy pályán induló Mini Chicks, Chicks, Mini Cubs, Cubs korosztályok versenyzői futották kűrjeiket. Késő délután láthatták a jelenlévők a „nagyok” rövid programjait, először az Advanced Novice, majd a Junior és Senior versenyzőket. Vasárnap a szabad programokkal kezdődött az esemény, később indultak a Basic Novice, majd délután az Intermediate Novice kategóriák. A rendező klub nem maradt aranyérem nélkül nagy pályán: az előző két viadalt kihagyó Gilányi Péter a Cubs fiúk egyedüli indulójaként gyűjtötte be a legfényesebb érmet a házigazdáknak, akik a Mini Chicks lányoknál és fiúknál is ezüstérmet nyertek.

A hazai dobogósok (nagypálya):

Cubs fiúk: 1. Gilányi Péter (DVTK).

Mini Chicks, lányok: 2. Rózsa Emma (DVTK).

Mini Chicks, fiúk: 2. Bodolai Dávid (DVTK).

A hazai dobogósok (kispálya):

5 év alatti lányok: 1. Lipusz Barbara (DVTK).

6 év alatti fiúk: 2. Koza Márton István (DVTK).

7 év alatti lányok: 2. Koncz Dóra Csepke (DVTK), 3. Barati Alíz (DVTK).

8 év alatti lányok: 2. Kovács Laura (DVTK).

9 év alatti lányok: 2. Sztankovics Zsófia (DVTK), 3. Pap Léna (DVTK).

9 év alatti fiúk: 1. Koza Péter Zoltán (DVTK).

A csapatverseny végeredménye: 1. Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület, 2. Jégkorszak SE, Pavuk SE (holtversenyben). A verseny legeredményesebb vidéki egyesülete a debreceni Jégkarc Egyesület lett.

(A borítóképen: Lipusz Barbara kis pályán nyert, az 5 év alatti lányok kategóriájában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!