DVTK Jegesmedvék

2021.01.30. 09:30

Reményekre jogosít a Jegesmedvék három pontja

Szapporói hősök által irányított csapatok csaptak össze péntek este a népkerti jégcsarnokban.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A Tipos Extraliga 35. fordulója keretében edzőváltáson átesett alakulatok feszültek egymásnak. Érdekesség, hogy az új szakvezetők, Tokaji Viktor és Majoross Gergely is sokszor szerepeltek a magyar válogatottban. Mindketten letették a névjegyüket az egykori, Japánban tartott másodikos vébén, hősök, és szakvezetőként is dolgoztak már egymás mellett, most azonban ellenfélként csaptak össze. A Macik január 15-én nyertek utoljára, azóta négyszer kaptak ki, és a kvalifikációs szakaszba jutásért küzdenek.

Egymás után

Doggett kézilabdázásával kezdődött a meccs, aztán Osterberg egy közeli és egy középtávoli tenyerese akadt fenn Kiviahón. Többen is takarásból tüzeltek, így nehezítették a portások dolgát. Párszor a kapuhoz közel „lopóztak” a csatárok, a 4. percben Vas két perc árán akadályozta érsekújvári kollégáját, de a mínusz létszám nem akadályozta Magosit abban, hogy előre loholjon; végül azért nem ért el semmit, mert testtel feltartóztatták.

Nehéz volt kilépni, mert a hátsók zártak, a 6. perc végén azonban Flick messziről lőtt, a játékszer pedig kis kitérő után éppen befért a bal felső sarokba (1–0). Galanisz keresztbe feküdt, következett a második diósgyőri mínusz, újra különösebb szenvedés nélkül. Amikor kiegészült a DVTK, öt az öt ellen viszont Majdan balról, közelről a háló bal oldalába helyezett (1–1). Középkategóriás volt a produkció, tért ölelő átadásokkal, a szokásos birkózással. Azért akadt néhány leheletfinom megoldás, és éppen ezekből a váratlan húzásokból alakultak ki veszélyes akciók, hiszen a rögtönzésekre nem lehet felkészülni. A rohamokból azért is nehéz volt eredményt csiholni, mert többnyire mindkét fél elfoglalta pozícióját, a ketrec elé tömörült élő falon pedig nem hatolt át a korong. Bajtek büntetését megúszta a HC Mikron, majd az első szünet előtt Majdan buktatott, de ezt Osterberg szerencsétlenségére kiegyenlítette, így négy a négy ellen csukták be a felek a szakaszt.

Négy perc, három gól

A középső harmad elején a támadások szövését a passzok minősége akadályozta, a létszámfölényes építkezések pedig kiszorításokkal végződtek. A 24. percben teljesen váratlanul jutott előnyhöz a szlovák gárda. Zahradnik lépkedett Adorján kapuja előtt, majd háttal állva visszakézből, laposan a jobb sarokba ütötte a korongot (1–2). Nem sokkal később Galanisz egyedül kilépett, és szólóját három méterről bal felső sarkos lövéssel fejezte be (2–2). A 28. percben Csányi ember­előnyből, közelről fordított egyet az „óra” mutatóján (3–2). Később hosszas videózás kezdődött, öt percig állt a játék, végül az ítélet egy diósgyőri kisbüntetést hozott. Felszívták magukat a csapatok, a játékban minden benne volt. Mikust akasztásért leparancsolták a 38. percben, Wehrs egy vason csattanó lövéssel zárt, majd az itthoniak három az egy elleni létszámfölényes rohama rossz átadáson halt el.

Izgalmas volt

A 45. percben Flick kapáslövése majdnem célba ért, utána Szirányi vágta rá a tőle olyan sokszor megszokott távolit, Kiviaho meg jelentette, hogy ébren van. Fizikálisan jól ment minden, az iram is kielégítette az igényeket, baj csak az átadások pontatlansága miatt keletkezett. A játékosok nem vették le a lábaikat a gázpedálról, ezért élvezetes volt a produkció. Megszakítás nélkül zajlott az öldöklés, aki jégre került, rohant, a harmonikázás pedig emelte a színvonalat. Az 54. percben Vas keveredett az érsekújvári kapu előterébe, feladott egy „expressz levelet”, de Kiviaho elkapta. Korcsolyatudásukról is számot adtak a felek, az idő meg fogyott. A hajrában mindenki csúszott és mászott, a szívét és a lelkét beleadta a játékba. Végül egy kis izgalmat keltett Láda B. kiállítása. Majoross időt kért, kapusát is levitte, az állás azonban maradt.

Folytatás vasárnap 18 órától: DVTK Jegesmedvék – HC 07 Detva.


DVTK Jegesmedvék – HC Mikron Nové Zámky 3–2 (1–1, 2–1, 0–0)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Tvrdon, Fridrich, Kacej, M. Orolin (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs (2), Hadobás, Flick 1, Vas J. (1), Anderson (1) – Láda B., Kiss D., Csányi 1, Osterberg, Rokaly Sz. – Vojtkó, Szirányi B., Miskolczi, Galanisz 1, Magosi B. (2) – Fazakas, Galajda, Ritó, Lövei, Révész – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

HC Mikron Nové Zámky: Kiviaho – Vastila, Clarke, Ondrusek, Seppanen (1), Stevuliak – Fereta, Roman (1), Bajtek, Doggett, Majdan 1 – Holenda, Mikus, Jurik, Holovic, Okolicány – Seliga, F. Tóth, Andrisík, Zahradník 1 – Lackovic (kapus). Edző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Tokaji Viktor: – A három pont megvan, ez tehát jó, az én bemutatkozásom pedig hab a tortán, hiszen nekem ez volt az első felnőttmeccsem vezetőedzőként. Azt akarjuk bebizonyítani, hogy oda valók vagyunk, ahol még nem vagyunk. A győzelemnek önbizalmat és hitet kell adnia a fiúknak, akiktől azt kérem: bízzanak önmagukban.

Majoross Gergely: – Felmértük a károkat, ebből próbálunk kiutat találni. Sok mindenben előre léptünk, de még nem eleget. Az látszódott, hogy a támadójátékunk javult, az emberelőnyös helyzetek kihasználása azonban nem. Nagy variációs lehetőségünk nincs, próbálunk meccseket nyerni.

(A borítóképen: Két magyar edző „csatázott” a kispadon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!