DVTK

2021.01.07. 11:30

Orvosi kézben a DVTK

A diósgyőri sportcsapatokat működtető cégnél tulajdonosváltás történt.

Berecz Csaba

20200617 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Diósgyőgyi VTK (DVTK) - Puskás Akadémia FC NBI labdarúgó mérkőzés.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A DVTK szerda este közleményben jelentette be, hogy az Arago Befektetési Holding Zrt. és a Borsodi Sport Holding Kft. között létrejött adásvételi szerződés értelmében utóbbi társasághoz került a Borsodsport Invest Kft. 100 százalékos üzletrésze. Az üzletrész átruházással kapcsolatos adásvételi összeget nem hozták nyilvánosságra.

A Borsodsport Invest Kft. a több diósgyőri sportvállalkozásban is többségi tulajdonrésszel rendelkezik,a Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.-ben 51,63 százalék, az Aluinvent-DVTK NB I.-es női kosárlabdacsapatát működtető DVTK Kosárlabda Kft.-ben 75 százalék,a Diósgyőri VTK élvonalbeli női röplabdacsapatát működtető Diósgyőr Röplabda Kft.-ben szintén 75 százalék üzletrésze van, míg a DVTK Jegesmedvék jégkorongegyüttesét működtető Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft.-ben kisebb tulajdonrésze, 24,5 százaléka van. Mindezek mellett az FC Kosice szlovák másodosztályú gárdáját működtető FC Kosice a.s.-ben (részvénytársaság) is van üzletrésze a Borsodsport Invest Kft.-nek, 37 százalékban.

Az új tulajdonos részéről

A DVTK által megjelentetett közleményben az új tulajdonos részéről dr. Magyar Olivér Mátyás, a Borsodi Sport Holding Kft. ügyvezető igazgatója az alábbiakat nyilatkozta:

„A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt 10 évben a klub –az előző tulajdonosi körének is köszönhetően – újra visszakerült a magyar sport térképére. A klubot irányító menedzsment kiváló munkájának köszönhetően a DVTK hatalmas fejlődésen ment keresztül. Stabil gazdasági alapokon álló regionális szervezetté, valamint olyan sportbranddé nőtte ki magát, amely vonzóvá tette számunkra ezt a pénzügyi és szakmai befektetést. Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk. A DVTK esetében ráadásul egy egész régiót lefedő multisportklubról beszélhetünk, amelyhez 20 szakosztály és egy észak-magyarországi labdarúgó-hálózat is hozzátartozik. Külön örültünk annak, hogy a DVTK vezetői nyitottak a határon túli projektekre is, és tavaly szerepet vállaltak a szlovák FC Kosice labdarúgóklub fejlesztésében. Ennek eredményeként – szlovák partnereinkkel együttműködésben – egy remek szakmai kapcsolatot tudtunk kialakítani egy hozzánk közel eső, komoly labdarúgó-hagyományokkal rendelkező régióval. Reményeim szerint nemsokára újabb szponzorok is bekapcsolódnak majd a területről a DVTK támogatásába.”

A közlemény szerint dr. Magyar Olivér Mátyás a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa. A nyilvános cégadatok szerint a Borsod Sport Holding Kft.-t néhány nappal ezelőtt, 2020. december 29-én jegyezték be a cégbíróságon, a 3 millió forintos törzstőkével alapított gazdasági társaságnak két tulajdonosa van, a 46 esztendős dr. Magyar Olivér Mátyás (akinek szavazati jogának mértéke minősített többségi befolyást biztosít), valamint a Tiszakécskére bejegyzett Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. A Borsod Sport Holding Kft. székhelye Budapesten, a MOM Sport uszoda és sportközpont címén található.

(A borítóképen: Bő 10 év után új időszámítás kezdődik a futballban is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában