DVTK Jegesmedvék

2021.01.18. 11:00

Nulla a hatpontos mérkőzésen

Fontos alsóházi mérkőzés várt vasárnap este Szlovákiában a Macik hokicsapatára.

Kolodzey Tamás

20201120 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék - HC'05 Banská Bystrica Tipos Extraliga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Felix Petrinec #13 Dávid Lövei #86

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A jégkorong Tipos Extraliga alapszakaszának 32. fordulója a 11. helyezett és 23 pontos HC ’05 Banská Bystricához szólította a táblázaton ,10. és 29 ponttal rendelkező DVTK Jegesmedvéket. Mivel a kvalifikációs meccseken csak a 7-10. helyezettek vehetnek részt, így az összecsapást – amelyet a besztercebányai csarnok felújítása miatt Zólyomba helyeztek át – joggal nevezték 6 pontos találkozónak. A miskolciak ugyanis győzelmük esetén leszakít,hatták volna nagy riválisukat, a korábbi háromszoros aranyérmest.

Kétgólos előny

Vasas és Tamási lövéseivel kezdődött a találkozó, majd ezekre Anderson, Szirányi és Rokaly válaszolt. Hullámzott a játék, gyorsan gördültek az akciók, és a felek minden korongért keményen küzdöttek. Tíz perc kiegyenlített hokit hozott, a statisztikai mutatók is azonosak voltak. A nagy tét rányomta a bélyegét a meccsre, amelyet az óvatosság jellemzett. A 11. percben Kabác buktatása miatt a diósgyőriek kerültek emberfórba, ez azonban Wehrs­ akasztása miatt gyorsan elfogyott, és amikor a hazaiak kiegészültek Breton jobbról, közelről betalált (1–0), pedig már csak 8 másodpercet kellett volna kibekkelniük a piros-fehéreknek. A 13. percben elcserélték magukat a Jegesmacik: hat mezőnyjátékosuk került a jégre, emiatt ötről négyre fogyatkoztak, és ezt meg is bánták, ugyanis Sukel talált a védők között rést (2–0). Az első harmad végén rákapcsolt a vendégcsapat, de nem tudott szépíteni.

Vas szemből betalált

A középső szakaszt Szirányi 19.58-nál kiosztott kisbüntetése miatt létszámhátrányban kezdte a DVTK. A korongjáratás közben háromszor bombáztak Adorján ketrecére a besztercebányaiak, de az eredmény nem változott. A Diósgyőr túlélte Galanisz 2+2 perces büntetését, majd a 36. percben Vas szemből szépített (2–1), ezzel visszahozta csapatát a meccsbe. Egy-egy kiállítással zárult a második harmad, amely után 22–15-ös otthoni fórt mutatott a lőlap.

Mlynarovic döntött

A harmadik húsz perc – a pontok elosztása szempontjából – kulcskérdése az volt, hogy melyik ötösfogat talál be először a ketrecbe. A játékosok igencsak egymásnak feszültek és nagyon ügyeltek a védőmunkájukra, igyekeztek blokkolni a tiszta lövőhelyzeteket. Egy darabig csak a korongejtések adtak eseményt, majd a Maciknak Osterberg leküldését kellett hálójuk elő tömörülve túlélniük. A 48. percben Vasas, majd Mlynarovic is a pálya elhagyására kényszerült, sőt durva játék miatt Cardwell is bűnhődött. Hárman maradtak a hazaiak, öt pirossal szemben, és Magosi révén 8.26-tal a vége előtt sikerült is egyenlíteni (2–2). Az 55. percben Mlynarovic révén teljesen váratlanul ismét előnyhöz jutott a HC ’05 együttese (3–2), majd 58.59-nél menetrendszerűen következett a miskolci időkérés és a portás mezőnyjátékosra cserélése, az egyenlítés viszont nem jött össze.

(A borítóképen: Az évad 31. ligameccsén a 17. vereségét szenvedte el a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata (fehérben))


HC ‚05 Banská Bystrica – DVTK Jegesmedvék 3–2 (2–0, 0–1, 1–1)

Zólyom, zárt ajtók mögött. V.: Müllner, P. Sefcik (Hercog, J. Serfik).

HC ‚05 Banská Bystrica: Belányi – Breton 1 (1), Crevier-Morin, Sukel 1, Ihnacák, Fasko – Cardwell, Datelinka, Dvorsky, Mlynarovic 1, Vasas (1) – Ganz, Bdzoch, Kabác, Tamási, D’Aoust – Demo, Sloboda (1), Kriska, Vyhonsky, Vybiral – Rabcan (kapus). Vezetőedző: Miroslav Chudy.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs (1), Bukor, Rokaly, Vas 1, Osterberg (1) – Láda B., Kiss D., Csányi, Lövei, Magosi 1 – Vojtkó, Szirányi, Flick, Galanisz, Anderson – Fazakas, Miskolczi, Páterka, Turbucz – Tóth K. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

Kiállítások: 10 perc, ill. 14 perc.

Miroslav Chudy: – Jól kezdtünk és azt hittük, hogy az első harmad után megnyertük a találkozót. A diósgyőriek azonban jól küzdöttek és egyenlítettek, de szerencsére nekünk sikerült megszereznünk a győzelmet jelentő gólt.

Dave Allison: – Az első 10 percünk rendben volt, de aztán elkezdtük folyamatosan eladni a korongot, és magunkra húztuk az ellenfelünket. Tizenhárom eladott korongunk volt, ami nagyon sok egyharmad alatt, és kaptunk is két emberhátrányos gólt. A második játékrésztől kezdve már jobban játszottunk, de az első harmadbeli teljesítményünk sokba került. Ezen a profi szinten egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy egy jól sikerült meccs után ilyen első harmadot produkáljunk a következő találkozónkon. Elkeserítő ez a vereség, mert 2–2 után nem volt benne a játékban, hogy a hazaiak újabb gólt szereznek. A második és a harmadik harmadbeli játékunk miatt legalább egy pontra rászolgáltunk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!