Vegyész RC

2021.01.24. 11:00

Kölcsönösen komolyan veszik egymást a felek

Vasárnap 16 órától Kaposvárott játszik bajnoki találkozót a Vegyész RC Kazincbarcika.

Molnár István

20210114 Kazincbarcika fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - KISTEXT férfi Magyar kupa röplabda mérkőzés. képen: PAEZ DIAZ CARLOS JULIO #6 BUDAI BALÁZS #13

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Kár, hogy közönség nem láthatta a keddi Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE csúcsrangadót a férfi röplabda Extraligában. A Don Bosco Sportközpontban megrendezett zárt kapus összecsapást kiválóan kezdte a házigazda, nyitásaival, játékával alaposan meglepte a listavezetőt, amelynek szinte momentuma nem volt az első felvonásban, azt simán hozta a VRCK. A második – mint később kiderült, döntőnek bizonyuló játszma – 36 percig tartott, 68 pontot hozott, ebből 33-at szerzett a Vegyész, 35-öt a PSE, amely így egyenlíteni tudott. A harmadik és a negyedik menetben már inkább a budapestiek diktáltak, akik ezen szetteket megnyerve 3:1-re győztek.

Két törés volt

– Egy nagyon jó színvonalú meccset játszottunk a Pénzügyőrrel – közölte pénteken Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – A második szett izgalmas volt, fordulatos, hosszú, ilyenkor már nüanszok döntenek. A tét miatt megremegnek a legjobb kezek is, becsúszhat egy-egy hiba, egy rossz feladás, nyitás vagy ütés. Három játszmalabdánk volt a 2:0-hoz, azokkal nem tudtunk élni, de ezek benne vannak a játékban. Az, hogy ezt a játszmát elveszítettük, okozott egy törést, megfogta a játékosokat, azonban a harmadik felvonásban, annak feléig, ismét tudtunk vezetni. Ott, akkor csináltunk három rossz megoldást, a PSE átvette a vezetést, s már nem voltunk képesek visszakapaszkodni. Ezt a második törést mentálisan már nem bírta el a társaság, s ennek hatásai egyértelműen látszódtak a negyedik játszmában, szétestünk. Megbeszéltünk mindent a csapattal, a negatívumokból tanulnunk kell, két és fél szett mentalitását, játékát azonban tovább kell vinnünk, legalábbis minél többet belőle.

Vasárnap 16 órától Kaposvárott lépnek pályára Páezék, egy másik rangadón, ami azért különösen fontos, mert mind a két csapat 9-9 ponttal rendelkezik.

– A somogyiak eggyel kevesebb meccset játszottak – egészítette ki Toronyai Miklós. – Szerintem bizonyítottuk kedden is, hogy képesek vagyunk bárkit megverni, Kaposvárra sem úgy utazunk, hogy ,,Úristen, idegenben vagyunk”, hanem úgy, hogy szeretnénk győzni. Mivel még a kupában is érdekeltek vagyunk, sűrű a programunk, nincs, nem volt idő arra, hogy sokáig nyalogassuk a sebeinket. Kaposvárott mindig jó szakmai munka folyt, ez most is így van, évről évre építenek be tehetséges fiatalokat, illetve egy-két kivételtől eltekintve a csapat magja ugyanaz. A Finónál is úgy gondolkodnak, ahogyan mi, hogy komolyan számolni kell a másik féllel. Azért szép ez a jelenlegi bajnokság, mert minden meccs éles, figyelni kell, mindenhol maximális koncentrációval. Kiengedni nem lehet, ezt mindenki tudja, mert az megbosszulhatja magát.


A kupáról

A Vegyész a múlt héten (is) legyőzte a Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB I.-es Kistext SE-t, és így bekerült a sorozat elődöntőjébe. Azt már akkor megírtuk, hogy a kupafináléba való bekerülésért majd az LV Sport Pénzügyőrrel vívnak meg Árváék, azóta kiderült, hogy pontosan mikor lesz a két összecsapás: a felek január 27-én, szerdán 18 órától Barcikán vívják az első felvonást, a visszavágót pedig a fővárosban, február 17-én, szerdán 20 órától.

(A borítóképen: Árva (jobbra) is sokat tehet a VRCK sikeréért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!