Aluinvent-DVTK

2021.01.01. 12:00

Jó első félidő után gyengébb második is elég volt

Hat ponttal nyerte meg szerdai, fővárosi mérkőzését a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Tóth Zoltán

20201216 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Vasas NBI/A női kosárlabda mérkőzés. képen: Medgyessy Dóra #11

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I./A 18. fordulójában szerdán idegenben lépett pályára az Aluinvent DVTK együttese. A piros-fehérek számára ez a mérkőzés volt a 2020-as esztendő záró csatája.

Egyre inkább elhúztak

Azok után, hogy éppen két hete Miskolcon 19 ponttal nyertek a hazaiak a piros-kékek ellen, Földi Attila abban reménykedett, hogy ezúttal a fővárosban is sikerül legyőzni ellenfelüket. Ehhez néhány taktikai változást is eszközölt a szakvezető. A házigazdák trénere, Milos Pavlovic abban bízott, hogy lányai tanultak a miskolci vereségből és ezúttal meglepetésre készültek a vendégek számára, főként a palánk alatti jó játékukat akarták megakadályozni.

Az első negyed hazai kettessel indult, amire triplával válaszolt Aho, és már a 3. percben a miskolciaknál volt az előny. Fraser büntetőből szépített, azonban Hayes visszaállította a hárompontos vendég vezetést. Gyors Kányási-kosár után a Medgyessy mozgatta sor ellen nem volt a budapestieknek ellenszere a palánk alatt, így a vendégek egyre inkább elhúztak. Időt is kért a Vasas (9–15), Budácsik-büntetővel sikerült zárkóznia a pályaválasztónak, de Kányási elemében volt, előbb visszaállította a különbséget, majd 2+1-gyel növelte a DVTK-előnyt. A nagy rohanásban Tóth F. állította be a negyed végeredményét.

Hayes fejelte meg

A második játékrész diósgyőri kosárral kezdődött, Smailbegovic triplával mutatta meg magát. Medgyessy viszont továbbra is jól irányította csapatát, és visszaállt a 12 pontos miskolci fór (17–29). A továbbiakban az időnkénti hibák is belefértek, már csak azért is, mert a hazaiak egyre-másra gyűjtögették a személyi hibákat. Ebből több büntető is kimaradt, vagyis nem igazán sikerült zárkóznia a Vasasnak. Montai-Vukov növelte az előnyt, amit Bach kosara csökkentett (25–37). Ezt követően, Montai-Vukov hármasával már jelentős volt a diósgyőri előny, amit Hayes még meg is fejelt. Jól védekezett ekkor a DVTK, bár a támadásban is ilyen hatékonyak lettek volna. A házigazdát Salamon pontja, illetve Papp kosara zárkóztatta, amivel kialakult a félidei állás (33–46).

A nagyszünet után Medgyessy-büntetőkkel kezdett a vendéggárda, de Papp labdát lopott, s visszaállt a különbség. Lépegettek felfelé a vendéglátók, gyorsítani igyekezett a Vasas, miközben Mokango begyűjtötte negyedik személyijét. Bírói hibák borzolták mindkét oldalon a kedélyeket, Fraser pedig már 9 pontra csökkentette a vendégelőnyt (43–52). Ekkor Földi Attila kért időt, a sorokat rendezendő. Medgyessy betörése hozott újabb pontokat a borsodiaknak, és Fraser büntetői után ismét tíz alá csökkent a piros-fehérek fórja. Miközben szinte minden diósgyőri dobás kiperdült a gyűrűből, a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, Fraser például alaposan orrba vágta Kisst, mégis ő dobhatott büntetőt, amit kihagyott. Hat pontra csökkent a különbség a csapatok között, azonban Hayes lerohanása pontokat hozott, így 51–58 volt az állás a játékrész végén.

Hátráltatta a gyűrű

S ahogyan befejeződött úgy indult a záró negyed, Hayes kosarával nőtt a vendégek előnye. Hektikus játék közben Budácsik kipontozódott, ezután újfent a játékvezetők váltak főszereplővé, a Diósgyőr kárára. Nem jöttek be a miskolciak figurái, miközben időt kért a Vasas, hogy egy utolsó rohamra vezényelje lányait Pavlovic edző. A Vasast segítette, a DVTK-t hátráltatta a gyűrű, amelyből rendre kipattantak a piros-fehér kísérletek. Mokango is kipontozódott, viszont Aho betalált, azonban Papp gólja után mindössze 6 pontnyi volt a DVTK-előny, nem is várt az időzéssel Földi Attila (59–65). Fraser két büntetőt rontott, Hayes viszont 2+1-gyel alakította az eredményt 62–68-ra. De videóztak is a bizonytalan játékvezetők, és csak megítélték Fraser szabálytalanságát, aki ezzel ki is szállt a meccsből. Ezután Medgyessy egy, Pusztai két büntetőt értékesített, így egy változatos, hibákkal tarkított találkozón nyert a DVTK.


Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK 64–70 (15–25, 18–21, 18–12, 13–12)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Nyilas, Hervay, Drenyovszki.

Vasas Akadémia: Papp K. (8/3), Tóth O. (9), Madár K. (2), Budácsik (2), Fraser (21). Csere: Szerencsés (-), Smailbegovic (3), Madár E. (2), Bach (13/3), Salamon (4). Vezetőedző: Milos Pavlovic.

Aluinvent DVTK: Medgyessy (11/3), Aho (4), Hayes (25), Kiss A. (-), Mokango (4). Csere: Kányási (9), Pusztai (10/3), Tóth F. (2), Montai-Vukov (5/3). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Budácsik a 33., Mokango a 36., Fraser a 40., Hayes a 40. percben.

Milos Pavlovic: – A Diósgyőr az első játékrészben alaposan meglepett bennünket, nem tudtuk azt játszani, amire készültünk. A nagyszünet előtt sikerült felzárkózni, ami sokat jelentett. A harmadik negyedben bizonyítottuk, hogy egy jó csapattal is képesek vagyunk meccselni, ám a kipontozódások és néhány érthetetlen hiba oda vezetett, hogy vereség lett a vége. Sajnálom az elszalasztott lehetőséget.

Földi Attila: – Remekül bejött az elején, amit elterveztünk, talán a legjobb játékunkat nyújtottuk a félidő utolsó percét leszámítva. Ekkor hagytuk feljönni a Vasast, és ez kihatott a harmadik negyedre is, amely egy rémálom volt számunkra. Rengeteget hibáztunk, idegesen, kapkodva játszottunk ekkor. Szerencsére sikerült rendezni a sorokat, s ha a vártnál nehezebben is, de győzelemmel zártuk az évet. Boldog új évet kívánok minden diósgyőri szurkolónak!

(A borítóképen: Medgyessy 11 pontig jutott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!