Aluinvent-DVTK

2021.01.19. 11:00

Ez már egy másik Ramla lesz

A diósgyőriek női kosárlabdacsapata kedden délután nemzetközi kupameccset játszik Törökországban.

Berecz Csaba

20200912 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Aluinvent-DVTK – Vasas női kosárlabda felkészülési mérkőzés. képen:

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

Kedden megkezdi Európa-kupa csoportkörös szereplését az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek a második számú kontinentális kupasorozatban, a B jelű csoportban 15.00-tól a törökországi Ankarában lépnek pályára, az izraeli Elitzur Ramla ellen. Az eredetileg négycsapatosra tervezett körben végül csak három gárda vesz részt, mert a svéd A3 Basket Umea együttese koronavírusos megbetegedések miatt lemondta a részvételt. Így a házigazda Orman Genclik csapatával együtt összesen három alakulat küzd a továbbjutást jelentő, a csoport első két helyének megszerzéséért, amelynek során csütörtökön az izraeliek a törökökkel játszanak, a zárónapon, pénteken pedig a Diósgyőr a házigazdákkal csap össze.

Két edzés között

Az Aluinvent-DVTK vasárnap érkezett meg az ankarai „buborékba”, a csoportküzdelmek helyszínére.

– Különös dolgok nem történtek vasárnap, fárasztó napot hagytunk magunk mögött, ugyanis Miskolcról reggel fél hatkor indultunk, és több mint 12 órás utazás után érkeztünk meg a török fővárosban lévő szálláshelyünkre, a Budapestig tartó buszozás, az isztambuli repülőgépes átszállás és a köztes várakozások után – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Az ankarai repülőtéren várt a busz, amely a szállodába vitt minket, este még volt egy kis videózás, a Ramla csapatáról, hétfőn pedig két edzésen vettünk részt, közte pedig egy PCR-tesztelésen. Utóbbit túléltük, nem volt kellemes élmény az biztos, ugyanis a helyi egészségügyi személyzet keményen végezte a feladatát. Mivel a buborékba, vagyis a szállodába be vagyunk zárva, és annyi mozgásunk lehet, amennyit az edzésen, illetve az edzésre és edzésről utazással töltünk, ezeket igyekszünk kihasználni, és akkor is igénybe veszünk majd minden lehetséges edzésidőpontot, még ha erre nem is lenne feltétlenül szükség, mondjuk a meccset követő napon, két alkalommal.

A Ramláról

Az említett videózásról is kérdeztük az edzőt, arról, hogy mire kell figyelni az Elitzur Ramla ellen.

– Nagyon kevés információnk van az izraeli gárdáról, a keretet alkotó játékosaikat egyénenként persze ismerjük, de mint csapatról csekély az, amit tudunk – mondta Földi Attila. – Sikerült ugyan szereznünk néhány videófelvételt az izraeli bajnokságban lejátszott néhány meccsükről, de ezzel nem sokra megyünk. Egyrészt azért, mert egy meccsüket leszámítva, az eddigi bajnokijaikat, 30 pontokkal nyerték, vagyis nem nagyon derült ki, hogy éles helyzetben igazán mire képesek. A másik, hogy nem az a csapat játszik majd ellenünk, amelyiket a izraeli bajnokikon láttunk, ugyanis a Ramlának túl sok amerikai játékosa van, és mivel limitált, hogy mennyi nem európai kosaras léphet pályára az EK-ban egy csapatban, tudtunkkal Baront, Hightowert és Edelmant sem hozták el Törökországba. Van viszont két olyan játékosuk, aki még egyszer nem játszott a csapatában, az amerikai-macedón kettős állampolgár, a rutinos WNBA-kosaras, DeWanna Bonner és a monte­negrói válogatott irányítója, Bozica Mujovic. A Ramla, velük együtt egy nagyon erős kezdősorral rendelkezik, és lehet, hogy a kispadról talán nem tudnak ilyen minőségi frissítést beküldeni a pályára, de az alapemberek hozzá vannak szokva, hogy 30 perceket játsszanak, és mivel ez lesz az első meccsük, nem számíthatunk arra, hogy a végére egy picit elfáradnak.

Az esélyekről

A meccs várható kimeneteléről a következőket mondta Földi Attila:

– Szakmai körökben nem a továbbjutásra esélyes csapatok közé sorolnak minket, úgy tartják, hogy a Ramlának és a házigazdának, az Ormannak is erősebb kerete van. Vitatkozni ezzel nem szeretnénk, de mindent el akarunk követni annak érdekében, hogy ne Ankarában érjen véget a nemzetközi szereplésünk.

(A borítóképen: Földi Attila szerint mindent elkövetnek a jó szereplés érdekében)

https://boon.hu/sport/helyi-sport/mar-a-buborekban-az-aluinvent-dvtk-5122483/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!