cyclo cross

2021.01.08. 11:00

Bajnoki érmekért az Egyetemvárosban

A 2020/2021-es cyclo cross országos bajnokságnak január 10-én, vasárnap Miskolc ad otthont.

Szűcs István

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A HOTE Sportegyesület által megrendezendő IV. Decathlon Borsodcross keretében a 11 évesektől kezdve a szeniorokig minden korcsoport képviselői kerékpárra pattanhatnak. 2021. január 10-én – a 2019-es évet követően – ismét Miskolc ad otthont a téli kerékpáros szakág, a cyclo­cross országos bajnokságnak. A Dovák Dávid főrendező által koordinált eseményt az eddigi években megszokott helyszínen, az Egyetemvárosban rendezik meg. A Körcsarnok környezetében kialakított izgalmas pályán összesen 18 kategóriában hirdetnek majd magyar bajnokot.

Vas és Búr is

A legnagyobb figyelemmel kísért futamok a női, illetve férfi elit versenyek lesznek. Előbbiben rajthoz áll a világkupákon brillírozó, legutóbb Belgiumban és Hollandiában szakági versenyen győzedelmeskedő regnáló bajnok, Vas Kata Blanka, az uraknál pedig számos külföldi idegenlégiós mellett 39 évesen újra a piros-fehér-zöld mezért küzdhet Búr Zsolt, korábbi többszörös magyar bajnok. Ott lesz a versenyen a Tiszaújvárosi Triatlon Klub csapata is, élén a 2 hete Budapesten, az elit kategóriában bronzérmet nyert Lehmann Csongorral, aki alapsportágában junior világbajnok, U23-as vb-ezüstérmes. ,,Csongi” klubtársai közül ott lesz az elitben szintén top 10-es helyezést elért Lehmann Bence és Orosz Gergő, valamint az U19-ben 5. Kovács Gyula és a 10. helyen zárt Vágási Zoltán.


Jó tudni

A Covid által előidézett kihívások alól ez a szakág sem képez kivételt. A versenyt zárt kapus környezetben, a biztonsági és egészségügyi előírások szigorú betartása mellett rendezik meg. A szurkolók tehát ezúttal nem biztathatják kedvenceiket a helyszínen, ugyanakkor a tervek szerint online élőben is nyomon követhető lesz a bajnoki címekért folyó versenyfutás. Minden egyéb részletről az esemény Facebook-oldalán vagy a honlapon lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában