Aluinvent DVTK

2021.01.03. 12:00

A sikerben gondolkodnak a veretlen baranyaiak otthonában

Vasárnap 18 órától a PEAC-Pécs vendége lesz az Aluinvent DVTK kosárlabdacsapata.

Molnár István

20201219 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Aluinvent DVTK - Atomerőmű KSC női NBI kosárlabda mérkőzés. képen: Pusztai Petra #3 Cyesha Goree #22

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Az óévet egy szerdai, fővárosi fellépéssel zárta az Aluinvent DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek 70–64-re nyertek a Vasas Akadémia otthonában úgy, hogy az első félidőben 46, míg a második játékrészben mindössze 24 pontot dobtak. Kívülről úgy látszik, most már folyamatosan fel kell készülni arra, hogy valamikor, az adott meccs közben jön egy hullámvölgy...

Nem emeli a hangját

– Valóban, meccsek óta van egy olyan szakasz, amikor ,,leállunk”... – kezdte Földi Attila, a diósgyőriek szakvezetője. – A felkészülésünk a soron következő meccsre jó, jól kezdünk, jól játszunk, aztán magunkra húzzuk az ellenfelet. Még a stáb töri azon a fejét, hogy ennek konkrétan milyen okai lehetnek, de nem fizikális fáradtság, sokkal inkább arról lehet szó, hogy a koncentráció kienged. Közelebb jön hozzánk az ellenfél, ettől némileg pánikba kerülünk, és elkezd szétesni a játékunk. Nyilván vannak erre a helyzetre is megoldásaink, például az, hogy odaadjuk a labdát Keyona Hayesnek vagy Medgyessy Dórinak, ők pedig bedobják. Komolyabb mérkőzésen ezt nem tudjuk megtenni, hogy csak őt vagy őket keressük, mert ezt tudja ellenfelünk is, és rájuk állnak, nem is beszélve arról, hogy ők is fáradnak. Fontos lenne, hogy a feszültebb, kulcspillanatokban mások is szerepet vállaljanak, ne legyünk egyoldalúak. Az ilyen helyzetekhez is fel kell nőni, de ez megvalósítható, mert az egyéni képességek megvannak. A hanyatló teljesítmény személy szerint rám is ró feladatokat, hogy ezt kívülről hogyan tudnám menedzselni, felrázni a lányokat. Próbálok higgadt maradni, időkérésnél nem emelem fel a hangom, akkor is a megoldásokat keresem.

Megnézik élesben

A DVTK-s hölgyek szerdán 22 óra tájban érkeztek haza és 31-én, szilveszter délelőtt már foglalkozást tartott a gárda vezetőedzője.

– Annak a tréningnek regeneráló jellege volt, fizikálisan nem megerőltető – tette hozzá Földi Attila. – Volt még egy kis mentális része, valamint a fiatalok egyéni képzésen is részt vettek.

Az új év első napját 17 órától videózással kezdték a diósgyőriek, aztán 17.45-től jött az edzés.

– Ma újabb két foglalkozás lesz, a délelőttin azoknak kell megjelenniük, akik nincsenek olyan terhelésben vagy azoknak, akik valamilyen oknál fogva nincsenek megfelelő formában, ezt mi látjuk, mi döntjük el. Két példát hadd említsek: Medgyessy Dórinak nincs szüksége napi két edzésre, de Kiss Angi be fog jönni, mert szerdán négy büntetőből négyet elrontott. Az esti edzés egy összegzés lesz, élesben megnézzük az összes dolgot, amit eddig megbeszéltünk, megismételjük a dobásokat, próbáljuk frissen tartani a játékosokat – osztotta meg mindezt az Északkal a tréner.

Nincsenek problémák

Az Aluinvent DVTK vasárnap 18 órától a PEAC-Pécs vendége lesz, ellenfelét november 28-án a miskolci városi sportcsarnokban legyőzte a Diósgyőr 75–69-re.

– Az a találkozó hosszabbításig ment – emlékeztetett Földi Attila. – Nálunk már Vitola elment, Hayes még nem volt itt, illetve Pusztai sem játszhatott betegség miatt. A Pécsnek is voltak problémái, nem lépett pályára Wentzel és Sarok sem, most úgy látszik, hogy egyik oldalon sincsenek ilyen problémák. A PEAC talán most lesz a legerősebb kerettel... Azt is hozzá kell tenni, hogy veretlenek hazai pályán, tehát egyelőre otthon nem veszítettek mérkőzést. A szezonban egymás riválisai vagyunk, két hasonló kaliberű csapat fog egymással játszani. Az idei bajnokságban már volt sok meglepetés, nehéz előre megmondani, hogy mi fog történni, de az biztos, hogy szeretnénk nyerni, továbbá az lenne az ideális, ha

a jó játékunk nem 20 percig tartana, hanem sokkal tovább. Nem lesz rövid és könnyű kirándulás, azonban a sikerben gondolkodunk. A lányok nem panaszkodtak arra, hogy kezdés van szilveszterkor és január 1-jén, ugyanis pontosan tudják, hogy milyen fontos meccs előtt vagyunk.


Kosárlabda: a szilveszterről

Megkérdeztük a trénertől, hogy ő maga mivel töltötte a december 31-i, délelőtti foglalkozás, valamint a január 1-jei edzés közötti időt.

– Részben munkával, ugyanis elkészítettem a játékosok számára az úgynevezett scouting reportot, ez egy olyan anyag, elemzés, amit minden mérkőzés előtt egy-két nappal megkapnak a lányok. Volt egy kis kutyasétáltatás, vacsora a feleségemmel, koccintás az új esztendőre és pihenés.

A szakvezető elmondta, hogy maga is szokott edzeni, a Győri kapui Ifjúsági Sporttelepen fut, illetve használja az ottani kondiparkban található eszközöket.

(A borítóképen: Nyerni akarnak a piros-fehérek. A labdával Pusztai Petra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!