Sportösszefoglaló

2020.12.14. 17:00

Röplabda, kézilabda, kosárlabda

Nem csak a futballban és jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Röplabda: Magyar Kupa

Férfi röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő-visszavágó

Kecskeméti RC – MEAFC-Miskolc 3:0 (18, 11, 19)

Kecskemét, zárt ajtók mögött. V.: Sík, Bibók F.

Kecskeméti RC: Kaszap, Kandulinski, Gebhardt N., Krupánszki, Nagy J., Rabeka. Csere: Deák (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

MEAFC-Miskolc: Török, Surányi, Kiss P., Kozsla, Orosz, Molnár G. Csere: Karóczi (liberó), Barócsi, Busák, Kapusi. Vezetőedző: Bagó László.

Dávid Zoltán: – A továbbjutás kérdése már az első mérkőzésen eldőlt, ma igyekeztünk gyakorolni bizonyos dolgokat. Gratulálok a csapatnak, a MEAFC-nak pedig további sok sikert kívánok.

Bagó László: – Az első meccset, valamint a két csapat tudását figyelembe véve nem lehettek győzelmi esélyeink. A tisztes helytállás volt a cél, és bár három emberünk hiányzott, a fiatalok jól helyettesítették őket. Ennyivel jobb csapat a Kecskemét, gratulálunk nekik.

Továbbjutott: a Kecskeméti RC kettős győzelemmel, 6:0-s szettaránnyal.


Kézilabda: NB I/B

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 11. forduló

Hatvani KSZSE – Ózdi KC 31–28 (13–17)

Gyöngyös, zárt ajtók mögött. V.: Sándor L., Szikszay.

Ózdi KC: Nagy D. (2) – Bárdos (1), Tóth Patrick (3), Zsigmond (4), Kocsis (4), Nyeste (2), Benák (5). Csere: Ulicsinyi (k), Tóth Patrik (1), Szepesi (1), Csabai (-), Bécsi (1), Hangyel (3), Lestál (1), Nagy A. (-). Edző: Szakál György.

Szakál György: – A végjáték kivételével uraltuk a mérkőzést. Nagyon sajnálom az utolsó tíz percet, mert ott veszítettük el a rangadót. Az akarathoz gratulálok a csapatnak, viszont a játék képe alapján pontokat hagytunk az ellenfélnél. Bosszant a hajrá, mert a látottak alapján jóval több volt ebben a találkozóban.

Mezőkövesdi KC – FTC-Diagnosticum U22 29–34 (15–15)

Mezőkövesd, zárt ajtók mögött. V.: Felhő, Öcsi.

Mezőkövesdi KC: Varga – Sárosi (3), Kovács B. (9), Szöllősi (2), Boda (1), Rosta B. (3), Jancsó (7). Csere: Senánszky (k), Varga (k), Csörgő (4), Fekete (-), Gulácsi (-). Edző: Drizner Péter.

Drizner Péter: – Sajnálom ezt a mérkőzést, mert több volt benne. Megérdemelten nyert a Ferencváros, összességében egy közepesnél jobb őszt zártunk. Most lesz egy két és fél hetes szünet, aztán megkezdjük a felkészülést a vélhetően rendkívül mozgalmas tavaszi szezonra.


Kosárlabda: NB I/B

 

Női kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 10. forduló

ELTE Fortis – Aluinvent-DVTK U23 55–62 (15–20, 9–15, 15–19, 16–8)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Sértő, Lázár Zs.

Aluinvent-DVTK U23: Frindt (24/9), Kárpáti (9), Nagy R. (-), Bacsó (7/3), Vég-Dudás (15). Csere: Tóth B. (2), Kápolnai (-), Szarvas (3/3), Fancsalszki (-), Simon (2). Edző: Tóth Viktor.

Tóth Viktor: – A meccs első felében, az NB I/B-s mérkőzések közül talán most nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Igaz, még mindig sok hibával játszottunk, de egyensúlyban volt a játékunk, és az első két negyedben olyan előnyre tettünk szert, ami kitartott a meccs végéig. Sok javítanivaló van még, de ebben a meccsben volt sok pozitívum, ezeket kell továbbmenteni.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 12. forduló

BKG Príma Akadémia – MEAFC-Miskolc 102–64 (31–17, 13–15, 34–15, 24–17)

Szigetszentmiklós, zárt ajtók mögött. V.: Nepp, Kruk, Gaál.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (11/3), Kozák B. (4), Orliczki (7/3), Tóth B. (3/3), Lippai (17). Csere: Béres (4), Tóth V. (2), Homoki (16/3), Sándor B. (-), Gadus F. (-), Gadus B. (-). Edző: Szollár Gergely.

Szollár Gergely: – A meccs elején az öltözőben ragadtunk, már az első percekben elhúzott ellenfelünk. Próbálkoztunk ugyan a visszakapaszkodással, és voltak jó periódusok, időnként ráéreztünk arra, hogy mit kell csinálni, de mindig volt válasz a hazai csapat részéről. Ennél többre van szükség, hogy meccset tudjunk nyerni

az ilyen szintű csapatok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!