DVTK Jegesmedvék

2020.12.19. 13:30

Poprádon feltámadtak a Jegesmedvék

A korábban elmaradt 6. forduló mérkőzését pótolták a Tipos Extraligában.

Kolodzey Tamás

20190927 Miskolc 2019. szeptember 27-én Miskolcon a népkerti Jégcsarnokban játszották a Tipsport Liga, DVTK Jegesmedvék - HK Poprad jégkorong mérkőzést. A találkozót a Poprád nyerte 3:2 arányban Képen fehér mezben Magosi Bálint Fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Bujdos Tibor

A több játékosát nélkülöző DVTK Jegesmedvék gárdája az egymás után elszenvedett hét veresége után szerény reményekkel, a helytállás reményében érkezett a listavezetőhöz.

Az első percben

Mindössze 46 másodperc telt el, amikor Wolff a jobb oldali bedobókör kapuhoz eső legközelebbi vonaláról bevette a hálót (0–1), és erre aligha számított bárki. Ezután váltott „lovakkal” lövöldöztek a csapatok. Az első kiállítást Szalma kapta, de társai kivédekezték az öt a négy elleni szituációt. A hazaiakat megfogta, hogy bátran küzdöttek a vendégek, így nem tudtak kibontakozni, bár az egyenlítés érdekében nagy erőket mozgósítottak. Ennek ellenére a Macik többször bombáztak kapura, és az első szünetig megőrizték előnyüket.

Plusz kettő

A második harmadban is tartotta az egyensúlyt a miskolci társaság, amely alaposan rácáfolt az előzetes várakozásokra. A 24. percben Palocko ment pihenni két percre, hátrányát azonban túlélte az éllovas. A meccs felénél pompás volt a kép, talán senki nem gondolta, hogy a statisztikai részmutatókban a látogatók viszik a prímet. A 32. percben Skokan szállt bele az egyik miskolci játékosba, ezért 5 perc plusz végleges fegyelmivel leparancsolták a jégről. Ebből Galanisz kihozta a másodikat (0–2) a 36. percben, és ezzel nagy fórba hozta csapatát. A 37. percben – még ugyancsak fórból – megszületett a harmadik diósgyőri gól is, ezt Jordan jegyezte (0–3). A középső szakasz után kettővel növelt előny a Diósgyőr szempontjából egyenesen „megható” volt a korábbi hetek totális sikertelensége után.

Kassára mennek

Az utolsó harmadban csupán az egyensúlyt kellett tartania a piros-fehéreknek, akik ennek jegyében biztonsági játékot nyújtottak, fékezték a tempót, fél szemmel az órát is figyelték. Négy kisbüntetés következett, ezek gond nélkül elteltek. Az 57. percben elért szépítés már nem játszott szerepet (1–3). Még időt kértek a hazaiak, akik Handlosvky révén hat a négy ellen kozmetikáztak (2–3), Galanisz azonban üres kapus góllal tett pontot a meccs végére (2–4). A Jegesmacik vasárnap 16 órától Kassán folytatják.


HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 2–4 (0–1, 0–2, 2–1)

Poprád, nézők nélkül. V.: Zák, Valach (Jurciak, Tvrdon).

HK Poprad: Vosvrda – Drgon (1), Repe, Hascák (1), Skokan, Svitana – Brejcak, Dalhuisen, Vandas, Preisinger, Handlovsky 1 – Ulrych, Erving 1, Tavi (1), Zagrapan, Livingston – Hudec, Jevos, Matus Palocko, Bjaloncik, Matej Palocko – Rychlik (kapus). Vezetőedző: Peter Mikula.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Szirányi, Csányi, Osterberg, Jordan 1 – Wolff 1, Kiss D., Rokaly (1), Galanisz 1, Magosi (1) – Rauhauser (1), Vojtkó, Révész (1), Páterka, Szalma – Láda B., Löveu, Miskolczi, Turbucz – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

Kiállítások: 13 perc, plusz végleges fegyelmi (Skokan), ill. 10 perc.

(A borítóképen: Nem várt, de értékes sikert arattak a piros-fehérek idegenben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!