DVTK Jegesmedvék

2020.12.29. 12:00

Most a vereség a meglepetés

Az alapszakasz 25. fordulója keretében hétfőn este hazai környezetben küzdöttek a Macik.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A jégkorong Tipos Extraliga legutóbbi három, idegenbeli összecsapásán – kellemes meglepetésre – hét pontot gyűjtött a DVTK Jegesmedvék csapata, amely hétfőn hazai környezetben a HK Dukla Ingema Michalov­ce ellen a győzelem reményében lépett jégre. Soraiban még nem volt ott az a Stephen Anderson, akit a napokban szerződtettek Kanadából. Sérülés miatt pedig Gőz, Osterberg és Részegh mulasztott.

Ziccer nélkül

Hatperces, játékmegszakításoktól mentes, folyamatos korongjáratás után a 7. perc elején a középen álló Korhonen szúrt a korong útjába, amely az ütőjéről a keresztvasra, majd a ketrec mögötti palánkrészbe vágódott. Nem sokkal később Vas és Flick összjátéka okozott zavart a nagymihályi védőknek, majd utóbbi közelről csaknem a bal felső sarokba emelt. A 13. percben Wehrs balról lőtt Tomekbe, aztán Magosi jobbról ólálkodott a kapu elé, és jutott el a célzásig, de tényleges ziccer még Csányi kiállítása alatt sem akadt az első harmadban. Kiegyenlített küzdelmet láttunk, egyik fél sem tudott fölényt kiharcolni. Az iram meghaladta a közepest, a támadójáték minősége hagyott kívánnivalót maga után.

Korhonen közelről

Még be sem fejeződött a jégfelújítás, még 6.05 maradt a holtidőből, amikor Dave Allison vezetőedző kijött, és elfoglalta helyét a parancsnoki „hídon”, ez arról árulkodott, hogy elégedett volt a látottakkal. Az alakulatok biztonsági játékot nyújtottak, húszpercnyi előadás gólszegény találkozót ígért. Maslonka térddel rúgott egyet, ezért csökkent a szlovákok létszáma, de Egle visszaadta a kölcsönt, így négy a négy ellen ment tovább a hullámzás. A 23. percben a dallamos nevű Lalancette zúdítását szedte össze Adorján. A 24. percben váratlanul vezetést szerzett a Dukla. Lalancette balról a kapu elé gurított, Korhonen szemből, közelről nyomban lőtt, a korong pedig Adorjánt érintve csorgott a vonal mögé (0–1). A 25. percben Regenda ütése Adorján lábáról perdült le.

Vas sisakját leverték, ezt zokon vette, arra viszont vigyázott, hogy ne lépjen túl a játékvezetők tűrési küszöbén. Gyorsabban vitték fel a korongot a vendégek, akik enyhén domináltak, színesebb játékot nyújtottak. Soltés kézzel, lábbal és ütővel szelídítette meg a korongot, miközben saját harmadába ragadt a DVTK, és nehezen fejlődött fel. Egy buli előtt hat diósgyőri került a pályára, ebből némi alkudozás támadt, kiállítás mégsem történt. Tilos felszabadításokkal jutott lélegzethez a vendéglátó, melynek építkezését az eladott korongok is akadályozták. Flick buktatott, ezért öt a négyben dolgozhatott a HK csapata, a létszámfórjából viszont nem hozott ki semmit.

Galambos folytatta

A középső szakasz 11–22-es lövési statisztikája a 20. és a 40. perc között jelentős arányban billent a szlovákok javára, így a piros-fehéreknek valamit ki kellett találniuk a fordítás érdekében. Az utolsó rész elején ismét nagy nyomás nehezedett Adorjánra, aki a 44. percben megint tehetetlen volt. Egy lövést védett, közben elment balra, a korongot pedig Galambos középről simán betette (0–2). A 46. percben Galambos szerelt, de közben buktatott, a határesetet szabálytalannak minősítették, cirkuszoltak is sárga-feketék kispadján az elöljárók. Tomek első rangúan teljesített, társai megölték az időt, lassították a tempót. A hajrában 1.45 volt hátra, amikor Dave Allison időt kért és kapusát mezőnyjátékosra cserélte, aztán Vas egy kiállítás miatt hat a négy ellen szépített is az utolsó percben (1–2), de ez végül semmit nem ért.


DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Ingema Michalovce 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Kalina, Korba (Janiga, Bogdan).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Szirányi, Flick, Vas 1, Egle (1) – Láda B., Kiss D., Csányi, Lövei, Révész – Rauhauser, Vojtkó, Rokaly, Galanisz, Magosi (1) – Fazekas, Ritó, Miskolczi – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Ventela, Louis, Erkinjuntti, Lalancette (1), Korhonen 1 – Southorn (1), Mihalik, Regenda, Suja, Soltés – Tavoda, McCormack, Takác, Bartánus, Maslonka – Zekucia, Cesik, Chalupa (1), Galambos 1, Török – Glosár (kapus). Vezetőedző: Tomasz Valtonen.

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc.

Dave Allison: – Nagyon kiegyenlített meccs volt. A játék minden elemében is egált hozott a csata. Nagyon sajnálom, mert jó lehetőségünk volt arra, hogy közelebb kerüljünk a Michalovcéhoz a táblázaton. A második harmad elejétől nagy nyomás alá kerültünk, de az tetszett, hogy játékosaim felvették a harcot. A harmadikban megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de ezeket jóval nagyobb arányban kell kihasználni a jövőben. Az eredménytől függetlenül a játékban javultunk.

Juraj Faith másodedző: – Jól kezdtünk, később a Miskolc rákapcsolt és mi sok korongot veszítettünk. Kapusunk nagyszerűen védett, és a saját játékunkat a második harmadtól kezdve játszottuk. Egész meccsen nyerésben voltunk, örülünk a három pontnak.

(A borítóképen: A győzelmet a vendégcsapat [feketében] szerezte meg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!