Aluinvent-DVTK

2020.12.17. 12:30

Közel húsz ponttal, nagyon simán győzött a DVTK

Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban az Aluinvent-DVTK szerdán a Vasast verte.

Marosréti Ervin

Fotó: KI

A találkozót az NB I. A csoportjának hetedik fordulójában rendezték volna a fővárosban, de akkor a vírushelyzet miatt elmaradt. A két klub azóta megegyezett a pályaválasztói jog felcserélésében, ezért szerdán Miskolcon csapott össze egymással a két fél.

Mokango remekelése adott lendületet a DVTK-nak, az első öt pontot a piros-fehérek kongói légiósa szerezte, ám a Vasas így is tapadni tudott. 7–7 után Kiss A. triplája, majd duplája is kellett a vezetés megtartásához, a látogatók ugyanis a gyűrű alatt rendkívül harcosan kosárlabdáztak. Mindkét oldalon sok volt a hiba, de minimális különbségű vezetését tartani tudta Földi Attila gárdája. Aho csont nélküli hármasa, majd Hayes blokkja után tapsolhatott a kispad, ami hárompontos diósgyőri vezetést eredményezett az első tíz perc után.

Hatékony védekezés

A folyatásban is egymás nyakán volt a két együttes. Egy néhány perces, zűrzavaros időszak után a DVTK igyekezett hamar rendezni a sorokat, de Fraserrel nem bírtak a hazai játékosok, 29–27. Medgyessy kinti kosarát és egy remek labdaszerzést követően azonban az addigi legnagyobb különbség alakult ki. 36–30-ra, majd 38–32-re elléptek Kányásiék, ezt pedig a nagyszünetig sikerült tovább növelni. Remekül hajrázott a borsodi csapat, így a találkozó felénél 11 ponttal állt jobban az Aluinvent-DVTK. Meghatározó volt a játékrész második fele, ahol védekezésben egyértelműen sikerült felülmúlni a Vasast.

Az angyalföldiek visszahozták a kezdő sorukat, a DVTK azonban kézben tartotta az irányítást, elsősorban a feszes, hatékony védekezésnek köszönhetően. Hosszú percek teltek el, de a piros-kékek nem tudtak tíz pont alá férkőzni. Jóval kevesebb volt a kosár, ám Medgyessyék villanásaival tovább nyílt az olló, Hayes palánk alattija, majd Kányási hármasa után már 62–43 állt az eredményjelzőn. Ekkor már érezhető volt, hogy zsebben vannak a pontok.

A tudatos, eredménycentrikus kosárlabda a záró tíz percben is folytatódott a Földi-csapat részéről, bár a Vasas még megpróbált egy hosszú hajrával felzárkózni. Ezt azonban gyorsan megfékezte az Aluinvent-DVTK, így a hazai győzelemhez a második negyed közepétől egyáltalán nem férhetett kétség.


Aluinvent-DVTK – Vasas Akadémia 87–68 (22–19, 25–17, 17–13, 23–19)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Frányó P. Győrfy R., Makrai M.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (3/3), Kányási (12/6), Kiss A. (9/3), Hayes (24/3), Mokango (20). Csere: Pusztai P. (-), Aho N. (5/3), Tóth F. (3), Montai-Vukov (7), Frindt N. (2), Bacsó (2), Vég-Dudás (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Vasas Akadémia: Papp K. (11), Bach B. (4), Tóth O. 5, Salamon 4, Fraser 21/6. Csere: Smailbegovic 6/3, Madár E. 6, Szerencsés T. 9, Madár K., Hizsnyik D. 2, Altmann. Vezetőedző: Milos Pavlovic.

Földi Attila: – Igyekeztük kihasználni azt, hogy centerben erősebbek vagyunk. Ez hellyel-közzel sikerült; a második játékrészben támadásban eredményesek voltunk, így a végén azok is lehetőséghez jutottak, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán.

Milos Pavlovic: – Gratulálok a Diósgyőrnek! A Covid miatt hiányzik három centerünk is, de a lányok kitették a szívüket a pályán. Ez most ennyire volt elég.

(A borítóképen: Kányási [7] tör kosárra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában