Mezőkövesd Zsóry FC

2020.12.14. 13:00

Ezúttal kiszakadt a gólzsák

Egymás után második hazai mérkőzését nyerte meg a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Marosréti Ervin

Fotó: Földi Imre

A Zalaegerszegi TE FC vendégeként elszenvedett 3–0-s vereség után Pintér Attila és a szakmai stáb azon dolgozott, hogy a kövesdi öltözőben sikerüljön rendezni a sorokat, a labdarúgó NB I. 14. fordulójában sorra kerülő, Paksi FC elleni hazai meccs­re. Elsősorban azért, mert a zalai találkozón a dél-borsodiak olyan gólokat kaptak, amelyek elfogadhatatlanok voltak a sárga-kékek helyzetében. A klub egyébként még a kezdő sípszó előtt jelentette be, hogy egyszeres válogatott szerb kapust szerződtetett.

A 29 esztendős Branimir Aleksic szabadon igazolható játékosként került új csapatához, legutóbb a Szeged-Csanád GA futballistája volt. A hálóőr 14 alkalommal szerepelt az U21-es szerb nemzeti együttesben, 2012-ben pedig egyszer a felnőttválogatott kapuját is őrizte. A tolnaiak ellen a kispadon kapott helyet a legfrissebb kövesdi szerzemény.

Kapufa az elején

A remek formában futballozó Pakssal szemben támadólag léptek fel a hazaiak, akár már az első percben vezetést szerezhetett volna a Mezőkövesd. Nagy D. lépett ki egy pontos indítással a jobb oldalon, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd a bal oldali kapufát találta el. Nem sokkal később Szappanoshoz került hátra a labda, aki laposan akart indítani, de éppen a tizenhatos előterében álló Bognárt találta meg. A támadó középpályás egyből visszalőtte a labdát, ám gyengén, így a hazai kapus javítani tudta a hibáját. A Kövesd stabilan védekezett, de a paksi jobb szélről Osváth révén veszélyes beadások érkeztek a kapu előterébe. Böde Dánielnek még a meccs elején aláfordult a bokája, ezért a védelembe hátrarendelt korábbi csatárt az első negyedóra vége előtt le kellett cserélni.

Bombagóllal

Az első játékrész derekához közeledve Karnitski elemi erejű bombájával szerezte meg a vezetést a matyócsapat. Nem érdemtelenül, hiszen a találkozó addigi szakaszában is több veszélyes akciót vezettek. Innentől kedve a zöld-fehérek is jobban csipkedték magukat, az ötvédős rendszernek köszönhetően arra viszont figyeltek, hogy túlságosan a hátrány ellenére se nyíljanak ki. A 25. születésnapját ünneplő Berecz Zsombor túl az első fél órán megrúghatta volna másodikat is. Serderovval kényszerítőzött, a 11 méterről eleresztett kísérletébe beleért Gévay, a védő lábáról pedig a bal kapufa tövére pattant a labda. Az egyébként jó iramú, küzdelmes találkozón a Mezőkövesd kihagyta a lehetőségeit, a Paks viszont egy tizenegyessel egyenlített. Nesterov felesleges szabálytalansága után Sajbán kiharcolta, Ádám M. pedig belőtte a büntetőt. Gólra azonban góllal válaszolt Pintér Attila gárdája. Alig két perc telt el, és már ismét a hazaiak álltak jobban, Besirovic pontos lövéssel juttatta másodszor is előnyhöz a csapatát. 45 perc játék után tehát Pintér Attila gárdája 2–1-re vezetett a kimondottan eredményes őszt futó zöld-fehérekkel szemben.

Vutov: remek csere

A szünetben a Paks edzője, Bognár György kettőt is cserélt, támadókkal igyekezett lendületet adni csapatának. Az első változtatással Pintér Attila néhány percet még várt, de mint később kiderült: nagyot húzott a borsodiak szakvezetője. Vutov egy perccel azután, hogy pályára lépett, megszerezte a Kövesd harmadik gólját. Erre azonban a látogatók reagáltak gyorsan, Ádám M. fejese után maradt nyílt, izgalmas az egyébként is élvezhető mérkőzés. Haraszti lövése után fellélegezhettek a hazaiak, hiszen csupán néhány centivel tekert a bal felső sarok mellé.

Az utolsó húsz percnek Vadnaiék kedvező pozícióból vághattak neki, de a vezetés nem adhatott korai megnyugvást a kövesdieknek. A kemény párharcok egymás után hozták a sárga lapokat, ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre feszültebbé a találkozó. Pillár azonban tíz perccel a lefújás előtt megnyugtatta a hazaiakat, egy jobb oldali szöglet után helyezett a léc alá. A látogatók azonban még a végén is rohamoztak, Bognár szépségdíjas találta viszont már későn jött, a Kövesd óriási küzdelem után otthon tartotta a három pontot. A Mezőkövesd Zsóry FC harcosan és ezúttal gólerősen futballozott, ezért rászolgált a három pontra az ugyancsak jó teljesítményt nyújtó Pakssal szemben.

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 4–3 (2–1)

Mezőkövesd, zárt kapuk mögött. V.: Bognár T. (Buzás B., Farkas B.; Antal P., Lovas)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Farkas D. (5), Nesterov (5) Pillár (6), Vadnai (5) – Karnitski (7) – Besirovic (6), Berecz (5), Cseri (4) – Serderov (5), Nagy D. (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Paksi FC: Hegedűs (4) – Osváth (5), Szélpál (4), Böde (-), Gévay (4), Szabó J. (5) – Bertus (4), Balogh B. (5) – Bognár (6) – Ádám M. (7), Sajbán (5). Vezetőedző: Bognár György.

Csere: Böde helyett Kulcsár (5) a 13., Gévay helyett Haraszti (5) a 46., Balogh B. helyett Szakály (4) a 46., Serderov helyett Vutov (6) az 51., Cseri helyett Martic (-) a 65., Nagy D. helyett Jurina (-) a 65., Sajbán helyett Nagy R. (-) a 68., Osváth helyett Csősz (-) a 76., Vadnai helyett Vajda S. (-) a 90. percben.

Sárga lap: Nesterov az 58., Szakály a 66., Szappanos a 67., Kulcsár a 71., Pillár

a 72., Osváth a 73., Besirovic a 82., Jurina a 95. percben

Gólszerző: Karnitski (1–0) a 20., Ádám M. 11-esből (1–1) a 37., Besirovic (2–1)

a 39., Vutov (3–1) az 52., Ádám M. (3–2) az 57., Pillár (4–2) a 80., Bognár (4–3) a 93. percben.

Pintér Attila: – A mi helyzetünkben a győzelem a legfontosabb. Az elmúlt hetekben igyekeztünk a keretet minél jobban megismerni, és kialakítani azt a játékot, ami velük a legeredményesebb lehet. Nagyon örülök, hogy a csapat vevő az általunk elképzelt dolgokra. Mentünk, csináltuk a dolgunkat, nagyon sok lehetőséget kialakítottunk. Még így is volt egy kis időszak, amikor elrugdaltuk a labdát, de nagyon örülök a győzelemnek és annak is, hogy négy gólt tudtunk rúgni.

Bognár György: – Ha voltak, akik jól szórakoztak ezen a mérkőzésen, akkor már elértük a célunkat. Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel, és helyenként a mentalitásunk sem volt olyan, mint a korábbi időszakban. A forduló előtt a harmadik helyről vártuk ezt a meccset, ami tudat alatt biztos, hogy benne volt a fiúkban. Ők sem gépek, hanem emberek. A Mezőkövesd jobb hozzáállást tanúsított, mi pedig folyamatosan szaladtunk az eredmény után, ami sok energiát felemésztett a mérkőzés során. Nem kesergünk, mert néhány nap múlva itt az újabb feladat.


A gólok története

20. perc: Jobb oldali kövesdi beadás után még menteni tudtak a paksi védők, a kipattanót azonban Karnitski kapásból, több mint 20 méterről

a kapu jobb oldalába lőtte, 1–0.

37. perc: Nesterov rúgott oda Sajbánnak a tizenhatoson belül, amiért büntetőhöz jutott a Paks. A tizenegyest Ádám M. a kővé dermedt Szappanos mellett, laposan lőtte a kapu közepébe, 1–1.

39. perc: Karnitskitől Besirovichoz került a labda a tizenhatoson belül, utóbbi egyet igazított, majd félfordulatból, 13 méterről, ballal a bal alsó sarokba helyezett, 2–1.

52. perc: Nagy D. középre passzolt labdája megpattant Kulcsáron, ami így pont a bal oldalon felfutó Vutov elé került. A hazai támadó lövésé ugyan felpattant a kapujából kivetődő kapuson, de így is a bal alsó sarokban kötött ki, 3–1.

56. perc: Bertus bal oldali szögletére nagy lendülettel érkezett Ádám M,, aki öt méterről a kapuba bólintott, 3–2.

79. perc: Vutov jobb oldali szögletét Pillár küldte közelről kapura. Hegedűs ugyan reflexmozdulattal ezt a kísérletet még hárította, Pillár azonban másodjára nem hibázott, a léc alá helyezett, 4–2.

93. perc: Bognár vezette néhány métert a labdát, majd 18 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. Szappanos csak beljebb segítette a labdát, 4–3.

(A borítóképen: Vutov [jobbra] szerezte a kövesdiek harmadik találatát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!