DVTK

2020.12.29. 14:00

DVTK: forgószínpad az első edzésen

Három játékos sérülés miatt nem vett részt az első tréningen, négy csak később csatlakozik.

Berecz Csaba

A Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgócsapata hétfőn két edzéssel megkezdte a felkészülést a „tavaszi szezonra”, a január 20-án, a Ferencvárosi TC elleni idegenbeli bajnokival rajtoló sorozatra. Az első napon a piros-fehérek kerete nem volt teljes, összesen 18 mezőnyjátékos és 3 kapus volt jelen az edzőcentrumban megtartott délelőtti tréningen.

Azon a foglalkozáson, amelynek az elején szurkolói demonstráció közepette végezhették a gyakorlatokat a labdarúgók. Ugyanis a tréning kezdése után, az edzőpálya mellett több autó parkolt le, a benne ülők előbb a dudát nyomták, majd kiszálltak, és a kerítésen kívül többtucatnyi drukker adta tudtára az első edzésen részt vevőknek, hogy elégedetlenek a csapat szereplésével.

A tabella utolsó helyén álló DVTK „évnyitó” keretében egy új játékos volt, a 16 esztendős kapus Bánhegyi Bogdán. Három labdarúgó, Danilovic, Hegedűs J. és Molnár G. bár megjelent Diósgyőrben, nem vett részt a csapatszintű tréningen, sérüléseik miatt rehabilitációs foglalkozás volt a programjuk. Négyen viszont hiányoztak, Geri Gergely vezetőedző elmondása szerint Farkas M. és Polgár betegség miatt nem tudták felvenni a munkát, a karácsonyra nagy messziségbe hazautazó argentin Max és a kolumbiai Cortés pedig néhány plusznapot kapott a visszatérésre.

Sok munkára

– Korán kezdtünk, mert nagyon sok munkára van szükség, az idő pedig rövid, ugyanis január 20-án bajnokit kell játszanunk. Ezt a három hetet kell kihasználni arra, hogy minél több munkát elvégezzünk, remélem, sikerül – mondta Geri Gergely, a DVTK szakvezetője, aki arra a felvetésre, hogy a két szezon közé tervezett edzésszám a korábbi időszakokhoz képest magas, így reagált: – Így is kevés. Nem csak az erőnléttel, a játék minden részével kell foglalkoznunk. Arra van szükség, hogy komplexek legyenek a gyakorlatok, az erőfejlesztés mellett a játék is benne legyen. Igyekszünk az intenzitásra is odafigyelni, kihasználni minden lehetőséget arra, hogy javuljunk.

Az első edzésen, a kerítésen kívülről nézve az látszott, hogy forgószínpadszerűen, az egyik edzőpályát négy részre osztva dolgoztak a labdarúgók, csoportokban. A játékosokra ezen a héten napi két edzés vár, kivétel ez alól az év utolsó napja, amikor csak dél­előtt lesz foglalkozás, illetve a január 1-je, amikor szünnap van (szombaton és vasárnap viszont ismét napi kettő a tervezett edzések száma).

Átalakítani

Geri Gergelytől azt is megtudtuk, hogy az edzések idején egyéni és posztképzésekre is sort kerítenek majd, illetve hogy a tréningeken a támadásból védekezésbe, valamint a védekezésből támadásba átmenetekkel is foglalkoznak majd. A vezetőedző a hétfői sajtótájékoztatóján annak is hangot adott, hogy szeretnék átalakítani a csapat játékát, és azon is dolgoznak majd, hogy más mentalitás jellemezze a DVTK-t. Geri Gergely ezek mellett arról is szót ejtett, hogy a futóedzések intenzitásán is változtatnak, mert mint mondta, érzékelhető volt a mérkőzéseken, hogy nem igazán tudták felvenni ezen a téren a versenyt az ellenfelekkel, és emiatt ezen javítani kell. Azzal kapcsolatban is kapott kérdést a diósgyőri vezetőedző, hogy a három általa dirigált meccs után milyen érzései vannak, amire azt felelte, hogy vegyes, majd hozzátette, hogy nagyon várta a hétfői napot, hogy elkezdődhessen egy új munkaszakasz, ugyanis az év utolsó három meccsén, a vasárnap-szerda-szombat ritmusban az idő hiányában nem tudtak sok mindennel foglalkozni, majd kijelentette, hogy motivált, és szeretné megmutatni, hogy fel tudják rázni, fel tudják építeni a csapatot.

A fogadtatás

Arra a kérdésre is válaszolt a szakvezető, hogy milyen volt a fogadtatása az általa elmondottaknak az öltözőben.

– A játékosok motiváltak, és ha sikerül feltölteni a játékoskeretet, még nagyobb lesz a konkurenciaharc. A mai napon azt láttam a játékosokon, hogy bizonyítani szeretnének – jelentette ki Geri Gergely, akit arra is felelt, hogy mennyire sikerült megismerni a játékosait: – Megismertem a keretet, vannak zárkózottabbak, de a pályán, az edzéseken a szituációk sok mindent megmutatnak a játékosokról.

Természetesen azzal kapcsolatban is kapott kérdést a DVTK vezetőedzője, hogy mennyi új játékost szeretne, és milyen posztokra.

– Ez kialakulóban van, és nem szeretném kiteríteni a lapokat. Minden csapatrészbe akarunk új játékost. Dolgozunk azon, hogy a keret fel legyen töltve, bízok benne, hogy ez sikerül minél hamarabb – mondta Geri Gergely, aki az Észak- Magyarország azon kérdésére, hogy meddig kellene legkésőbb ideérkezniük az új játékosoknak, hogy már január végén, az első bajnokikon is hasznukat tudják venni, ezt felelte: – Az optimális az lenne, ha ma már itt lennének. De egy új játékos megszerzése egy folyamat, ezek közepette vagyunk, és reméljük, hogy minél hamarabb lesznek érkezők.


Az első edzésről

A megjelentek

Kapusok: Antal B., Bukrán, Bánhegyi.

Mezőnyjátékosok: Drazic, Grozav, Hasani, Iszlai, Ivanovski, Kalandadze, Karan, Korbély, Makrai, Márkvárt, Memolla, Omarashvili, Orosz D., Rui Pedro, Shestakov, Szűcs K., Vági, Zsiga M.

Külön edzettek: Danilovic, Hegedűs J., Molnár G.

Hiányzók

Később csatlakoznak: Cortés, Farkas M., Max, Polgár.

(A borítóképen: Márkvárt [a labdával] egyike volt az első közös edzés résztvevőinek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában