dvtk

2020.12.19. 11:30

A ZTE-be kapaszkodhatnak

Az biztos, hogy kieső helyen telel a DVTK, a kérdés az, hogy milyen hátrányból kezdi a „tavaszt”.

Berecz Csaba

Budapest 20201216 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés Honvéd DVTK Foto Nemzeti Sport - Földi Imre A képen: Gheorghe Grozav Batik Bence

Forrás: Nemzeti Sport

A 2020-as esztendő utolsó mérkőzését játssza szombaton a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek hazai környezetben – a koronavírus elleni védekezés jegyében zárt kapuk mögött, nézők nélkül – a Zalaegerszegi TE FC gárdáját fogadják 17 órától, az NB I. 16. fordulójában. A sereghajtó diósgyőriek tulajdonosváltás előtt állnak, és sok DVTK-drukker reménykedik abban, hogy véget ér a 110 év szenvedés, és első lépésként, jövőre sikerül a vonal fölé kerülnie a csapatnak. Egy jó téli felkészülés és a keret megerősítése mellett az is kellene ehhez, hogy a már biztosan kieső helyen telelő Diósgyőr pontokat szerezzen a zalaiak ellen, és ne kilátástalannak tűnő helyzetből kezdje a jövő évet.

A győzelem megszerzése, figyelembe véve a csapat legutóbbi eredményeit, komoly kihívás a DVTK számára. Az biztos, hogy nincs könnyű helyzetben a másfél hete kinevezett új szakvezető, Geri Gergely, akinek éppen abból van a legkevesebb, amire szüksége lenne, vagyis időből. Ugyanis a múlt vasárnapi bemutatkozása óta háromnaponként kell meccset játszania a csapatának, az MTK Budapest vendégeként elszenvedett 1–0-s és a Budapest Honvéd elleni, idegenbeli 5–1-es vereséget követően most a Zalaegerszeg ellen.

– Ilyen sűrű program közepette az egyik legfontosabb az, hogy amennyire csak lehet, frissítsünk, azokat a játékosokat készítsük fel a ZTE ellen, akikben a legtöbb energia van. Persze menet közben is tudunk majd változtatni, de aki pályára kerül, annak mindent bele kell tennie a mérkőzésbe. Mivel mi a Diósgyőr vagyunk, hazai pályán csak a győzelem megszerzése lehet a célunk, de nem a Zalaegerszegről szól ez a kijelentés, bárki jönne, csak a három pont begyűjtése az, ami a szemünk előtt lebeghet – mondta Geri Gergely, a DVTK vezetőedzője, akitől megkérdeztük, hogy ez alkalommal az MTK elleni négy hátvédes vagy a Honvéd elleni három belső védős játékot választja. – Azért döntöttem a Honvéd ellen a három belső védő mellett, mert úgy véltem, hogy az ellenfél játékához ez jobban illeszkedik, és ezáltal eredményesebbek lehetünk.

Egyik sem

Arra a kérdésre, hogy melyik tetszett a két védősor közül, a szakvezető azt felelte, hogy egyik sem, majd hozzátette, nem a játékrendszer miatt alakultak kedvezőtlenül az eredmények, hanem egyéni hibák, hiányosságok miatt. Arra a felvetésre, hogy három helyen is változtatott az MTK elleni kezdőcsapatához képest a Honvéd ellen, és most is várhatóak-e változtatások, a vezetőedző azt felelte, hogy szinte biztos, mert nem mindenki tudott élni a kapott lehetőséggel. Ezenkívül azt is megtudtuk, hogy a korábbi maródiak közül (Molnár G., Danilovic, Polgár) aligha lesz visszatérő.

– A ZTE masszív csapat, agresszív játékra képesek, a támadójátékuk erős, nem lesz egyszerű dolgunk ellenük, de olyan helyzetben vagyunk, hogy mindent, de mindent el kell követni a győzelem megszerzése érdekében – mondta Geri Gergely.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Shestakov, Karan, Hegedűs J., Memolla – Iszlai, Márkvárt – Drazic, Rui Pedro, Grozav – Ivanovski.

(A borítóképen: Nagyon kellene Grozav [10] gólerős játéka is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!