teqball

2020.11.24. 09:30

Sport hajlított asztalból

Világsztárok vásárolják és népszerűsítik a magyar találmányt. Megyénkben is van belőle.

Novák Krisztina

2020.07.04. Szombathely Remekül sikerült a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a SZOVA Zrt. által rendezett városi egyéni teqballbajnokság a Tófürdőn. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Kiss Csaba (kopsz) és a Varga Máté összecsapása a selejtezőben

Forrás: MW

Fotó: © Unger Tamás

Maga az asztal is leginkább egy pingpongasztalra emlékeztet, de ez egy domború, hajlított síkú asztal, amelynek lapján középen egy plexiüvegből készült „háló” található. Az egyik legrohamosabban fejlődő magyar innováció, olyan nagynevű futballsztárok körében is népszerűvé vált, mint Neymar, Mané, Maguirre, Beck­ham és Rooney.

Nemrégiben megyénkben járt Borsányi Gábor társalapító és feltaláló, a Teq csapat kreatív tagja. Egykori profi labdarúgóként a sport mindig is a szenvedélye volt, az ő fejéből pattant ki ötletként a teqball mint a futball legtisztább változata. Üzlettársaival létrehoztak egy sportot, amely bárhol és bármikor játszható, beltéren és kültéren egyaránt, nemtől és kortól függetlenül.

A teqballt a nagypályás fociban is használt 5-ös méretű labdával két játékos, továbbá francia páros (3 játékos) vagy párosok játszhatják. Egy teqballmérkőzés két nyert játszmáig tart, egy játszma megnyeréséhez pedig 12 pontot kell elérni. A teqasztalokat ki lehet próbálni megyénk több pontján is. Legutóbb Prügyön kaptak belőle az iskolások.

(A borítóképen: Versenyen is összemérik a tehetségüket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!