Cselgáncs

2020.11.11. 10:00

Sáfrány Péter öt mérkőzéséből négyen diadalmaskodott

A miskolci judoka a 90 kilósok között harmadik lett a Porecben rendezett junior Európa-bajnokságon.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

A Miskolci VSC kiválósága első két mérkőzését vazarival nyerte meg, ám a negyeddöntőben nem bírt a későbbi aranyérmes francia Francis Damier-vel. A vigaszágon javított és hosszabbításban vazarival nyert a lengyel Dymitrij Janczylikkal szemben. A bronzmérkőzésen az izraeli Guy Gurevitch volt az ellenfele, akit taktikus győzelemmel múlt felül.

Igaza lett

– Három hétig karanténban volt szeptember elejétől, utána az orvosi kritériumoknak megfelelően betartott mindent – mondta Illyés Miklós, az MVSC elnöke. – Csak két hete kezdett el ismét edzeni, a technikai és taktikai tudása megnyilvánult, bár apró kondicionális problémái még adódtak. Szívvel ment előre, nekem pedig igazam lett, mert pontszerző- vagy érmes helyre vártam. Az edzői utasításokat betartotta. Örülünk és büszkék vagyunk rá.

A magyar válogatott egy arany- és két bronzéremmel, valamint két ötödik és négy hetedik hellyel zárt a horvátországi kontinensviadalt, amelyet úgynevezett buborékban, nézők nélkül rendeztek. A három napos eseményen harminchét ország több, mint háromszázötven dzsúdósa lépett tatamira. A magyar színeket tizenhatan képviselték, Sáfrány Péteren kívül közük volt Kriza Anna és Czerlau Jennifer. Előbbi ötödikként zárt, utóbbi kiesett.

Porecsben ezen a héten az U23-asok Európa-bajnokságát tartják: Czerlau a 70 kilósok között, Tóth Apor (szintén MVSC) pedig a 90-es mezőnyben küzd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!