MVLC

2020.11.09. 09:30

Nem várt vereség idegenben

Szombaton Kaposváron játszott bajnoki összecsapást a Pann­Ergy-MVLC gárdája.

Molnár István

Forrás: kapospolo.hu

A férfi vízilabda ob I. 11. fordulójában, a hét végén idegenbe szólította a sorsolás a miskolci együttest. Az MVLC jó passzban utazott Kaposvárra, hiszen az előző fordulókban sorra gyűjtötte a pontokat, míg a házigazda a kezdésig mindössze három egységgel rendelkezett, és tisztes távolságban volt a borsodiaktól.

Kilenc kapott az elsőben

Az első támadásból Horváth Á. vette be a miskolci kaput (1–0), és a második gól is a Kaposváré volt, Langiewicz jól, eredményesen harcolt centerben (2–0). Egy újabb hazai támadás újabb hazai találatot eredményezett, Juhász-Szelei révén, így már három perc után nem úgy nézett ki, hogy könnyed pontszerzés lesz miskolci részről, sőt... Időt is kért a PannErgy, de Vindisch fórból nem kegyelmezett (4–0), nem nagyon volt se védekezés, se kapusteljesítmény. Magyar, végre, egy életerős lökettel betalált, elmozdította csapatát a holtpontról (4–1), azonban Juhász-Szelei gyorsan reagált egy lepattanó labdára (5–1). Kovács O. a vendégek ketrecének jobb oldalát nézte ki, remekül (6–1), 12 másodperccel később Biros a bal alsó sarkot vette be (6–2). Gyenge első negyedet produkált az MVLC, amelynek nagyon nagyot kellett volna javulnia.

A második játékrészben nem igazán ment a góllövés egyik csapatnak sem, ami azt jelentette, hogy a KVK tudta tartani az előnyét. Összességében 6 perc 20 másodperces gólcsendet tört meg egy eredményesen végrehajtott büntető, Horváth Á. íratta be magának, miután Langiewicz „megcsinálta” az ötméterest (7–2). Langiewicz centerben sok bosszúságot okozott, megint, s így már 8–2 volt a házigazdának. Olybá tűnt, ez a nap nem a miskolciak napja, mert egy jól pólózó Kaposvárt fogtak ki. Lukács Á. és Hornyák kozmetikázott az álláson (8–4), ám 8 mp.-cel a nagyszünet előtt Jajcinovic fórból visszaállította az ötgólos különbséget (9–4).

Elmaradt a fordulat

A kérdés az volt a harmadik és a negyedik negyedre, hogy vissza tud-e jönni a meccsbe az MVLC, át tudja-e venni az irányítást vagy a Kaposvár végig vezet, és megszerzi a három pontot. Kakstedter az utóbbit erősítette (10–4), majd Berki és Fried góljával adott életjeleket az MVLC (10–6). Vindisch lélektanilag jókor bombázott a miskolci kapuba (11–6), Biros megúszáskor a kapufára ejtett, majd Horváth Á. jeleskedett (12–6). Magyar szabaddobása volt pontos (12–7), a hajrában Mijic nem rontott el egy büntetőt (13–7).

A negyedik felvonásban másfél percig nem történt „semmi”, amikor is Dobos ünnepeltethette magát és már a biztos sikert is (14–7). Vismeg Zs. harcolt meg egy ötméteresért, Magyar „beütötte” (14–8), Vindisch a támadóidő lejártakor lőtt a jobb felső sarokba (15–8). Az utolsó 94 másodpercben az egyik oldalon Kovács O. és Vadóc, a másodikon Vismeg Zs. és Sisán volt még biztos kezű (17–10). A miskolciak győzelmi reményekkel utaztak Kaposvárra, ám végül sima vereséget szenvedtek.

Kaposvári VK – PannErgy-Miskolci VLC 17–10 (6–2, 3–2, 4–3, 4–3)

Kaposvár, 80 néző. V.: Füzesi, Csizmadia.

Kaposvár: Csiszár – Langiewicz (2), Dobos (1), Mijic (1), Vindisch (3), Juhász-Szelei (2), Horváth Á. (3). Csere: Kecskeméti (kapus), Kakstedter (1), Kovács O. (2), Tóth Á. (-), Jajcinovic (1), Vadóc (1), Vékony (-). Edző: Surány László.

MVLC: Hoferica – Fried (1), Hornyák (1), Magyar (3), Vismeg B. (-), Vismeg Zs. (1), Biros (1). Csere: Mizsei (kapus), Lukács Á. (1), Lukács D. (-), Méhész (-), Seman (1), Berki (-), Sisán (1). Megbízott edző: Popovics Miklós.

Gól/emberelőnyből: 4/7, ill. 1/9

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 1/1.

Surány László: – Nagyon készültünk erre a találkozóra, próbáltam feltüzelni a játékosokat, hogy megfelelően essünk neki ennek a meccsnek. Az eredmény simának tűnik, de nagyon veszélyes volt az MVLC, a gól mindig bennük volt, és küzdöttek. Le a kalappal mindkét csapat előtt, ebben a szezonban ilyen jól még nem játszottunk.

Popovics Miklós: – A hazai csapat úgy állt bele ebbe a mérkőzésbe, ahogyan az ob I-es meccsbe, egy rangadóba bele kell. Olyan hibákat követtünk el az első negyedben, de a találkozó egészében is, amiket én még nem láttam ettől a csapattól, és remélem, hogy újra nem is fogok. Talán a szezon eddigi legrosszabb játékával kaptunk ki, és az arányt is megérdemelte a Kaposvár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!