labdarúgás

2020.11.14. 18:00

Negyedszer az Eb-n

20201112 Magyarország Izland labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: Nemzeti Sport, Török Attila

Fotó: Török Attila

Belgium, Olaszország, Oroszország, Lengyelország, Ukrajna, Spanyolország, Törökország, Franciaország, Anglia, Csehország, Finnország, Svédország, Ausztria, Hollandia, Horvátország, Németország, Portugália, Dánia, Svájc, Wales és Észak-Macedónia után Magyarország huszonkettedikként biztosította részvételét a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokágra, a csütörtökön Budapesten, Izland ellen elért 2–1-es sikerével.

Elöl balról Szalai Ádám, középen a gólszerzõ Szoboszlai Dominik | Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kontinensbajnokságra a felsoroltakon kívül Szlovákia és Skócia jutott ki, előbbi Észak-Írország vendégeként a rendes játékidőt követő 2x15 perces hosszabbítás második részében szerzett góllal 2–1-re nyert, utóbbiak az 1–1-es végeredményt követően 11-es rúgásokkal 5–4-re bizonyultak jobbaknak a Szerbiánál vizitálva.

Puskás Aréna | Fotó: Havran Zoltán (HZ), Magyar Nemzet

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n, 2021. június 15-én, 18.00-tól a címvédő portugálokkal, június 19-én, 15.00-tól a világbajnok franciákkal játszik a budapesti Puskás Arénában a magyar együttes, majd az F csoport zárókörében, június 23-án, 21.00-tól, Münchenben a németekkel csap össze.

(A borítóképen: Megcsinálták! A magyar labdarúgó-válogatott megszerezte az Európa-bajnoki részvételt, miután csütörtökön este, Budapesten, 2–1-re legyőzte Izlandot)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!