Rali

2020.11.04. 18:00

Mindkét értékelés nagyon fontos

Hadik András és Kertész Krisztián az ERC és az ORB mezőnyében is megméretteti magát.

Marosréti Ervin

Fotó: M.E.

Még bármi előfordulhat. Nem számolgatnak, csak a soron következő feladatra koncentrálnak. Ez pedig Hadik András és Kertész Krisztián számára is a Rally Hungary, amelynek az előttünk álló hétvégén Nyíregyháza lesz a központja. A két versenynap gyorsasági szakaszainak döntő többségét azonban a Zemplénben rendezik meg. Azokon a pályákon kell a DVTK kettősének ismét bizonyítania, amelyek nagyon kedvesek a csapat számára. Hadik András ugyanis 2018-ban – emlékezetes körülmények között – itt lett magyar bajnok, tehát a fejében megvan a siker receptje. Csupán elő kell venni.

Saras marad az erdő

– Jó érzéssel gondunk vissza arra a versenyre, amely az Eb-re még csak kandidáló rendezvény volt – tette hozzá Hadik András. – Most pedig már másodszor látogat el hozzánk az ERC mezőnye.

Az utolsó szakaszon, egyetlen tizeddel győztük le Turán Frigyeséket, és végül ez kellett az éves elsőséghez is. Tavaly viszont hamar véget ért számunkra ez a futam, hiszen becsúsztunk az árokba, így fel kellett adnunk a küzdelmet. Rendkívül extrém körülmények között mentünk, bízunk benne, hogy ettől idén valamelyest kedvezőbb lesz az időjárás. Folyamatosan nézzük az előrejelzést, ez alapján elképzelhető, hogy még a nap is kisüt. Az erdős részek azonban nem fognak kiszáradni, és a saras felhordással is számolunk kell.

Itt is, ott is

Hadik András és Kertész Krisztián nem csupán a magyar bajnokság, hanem az Eb-értékelésébe is leadta a nevezését. Ez több szempontból is fontos volt, elsősorban a kedvező rajthelypozíció miatt döntöttek a „duplázás” mellett. Ellenkező esetben komoly hátrányba kerültek volna a hazai riválisokkal szemben.

– Azok a párosok, amelyek komolyan harcban vannak az éves elsőségért és a dobogós helyezésekért, kivétel nélkül megtalálhatóak az ERC nevezési listáján – erősítette meg a döntés helyességét Hadik András. – Ezt persze előre nem tudtuk, de azért sejteni lehetett. Gondoljunk csak bele! Egy adott gyorsaságin először rajtol az Eb-mezőny, majd ha elhaladt a hatvan autó, utána jön az ORB.

A délutáni, kora esti órákban már a látási viszonyok között is hatalmas különbség lehet. Másrészt úgy gondoltuk, hogy ha már Magyarországon ilyen rangos verseny részesei lehetünk, akkor szeretnénk megmérettetni magunkat ebben a kemény mezőnyben. Sok jó külföldi versenyző érkezik hozzánk, ez a néhány nap valóban a rali ünnepe lesz, közel az otthonunkhoz.

A DVTK SE ralisa hozzátette: jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban, de még bármi megtörténhet a hátralévő két viadalon. Ennek ellenére Nyíregyházán és a Zemplénben nem fognak észszerűtlen kockázatot vállalni, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikeresek legyenek. A magyar bajnokság ötödik futama pénteken és szombaton zajlik, először erre koncentrálnak. Ezután pedig vasárnap az Eb-mezőnyben folytatják. A tervek szerint már egy jó hazai eredmény birtokában.


A Rally Hungary programja

November 4. (szerda)

10.00-18.00: Hivatalos teszt Miskolc, DVTK stadion Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt

18.00-22.00: Itiner – és adminisztratív átvételek

November 5. (csütörtök)

08.00-19.00: Pályabejárás, gyorsasági szakaszok

20.00-22.00: Máriapócs, Rabócsiring

November 6. (péntek)

07.00, 15.00: Technikai átvételek – Nyíregyháza, Platán Autóház

17.55: Rajtceremónia – Nyíregyháza

18.48: GY1, Szuperspeciál – Máriapócs, Rabócsiring

November 7. (szombat)

Gyorsasági szakaszok:

9.33: GY2 – Újhuta – Bózsva/1

10.01: GY3 – Füzér Abaújvár/1

11.04: GY4 – Fony – Óhuta/1

12.02: GY5 – Mád – Disznókő/1

14.50: GY6 – Újhuta – Bózsva/2

15.18: GY7 – Füzér Abaújvár/2

16.21: GY8 – Fony – Óhuta/2

17.19: GY9 – Mád – Disznókő/2

18.45: ORB Céldobogó – Nyíregyháza

November 8. (vasárnap):

Gyorsasági szakaszok:

8.33: GY10 – Erdőbénye – Aranyospuszta

9.26: GY11 – Telkibánya – Rakodó

9.44: GY12 – Kőkapu – Újhuta

11.12: GY13 – Nyíregyháza belvárosi szakasz (3 kör)

13.33: GY14 – Erdőbénye – Aranyospuszta

14.26: GY15 – Telkibánya – Rakodó

14.44: GY16 – Kőkapu – Újhuta

16.30: ERC Céldobogó – Nyíregyháza

(A borítóképen: Hadikék előbb a hazai, majd az Eb-mezőnyben bizonyítanának)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!