Rallye2

2020.11.06. 20:30

Megpezsdül a csendes város

Az ERC futam részeként a magyar Rallye2-es mezőny önálló versenyen találkozik egymással Pálházán.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Magyarország legkisebb városa, hiszen valamivel több, mint ezren lakják. A település csodálatos természeti szépségű környezetben, igazi vadregényes tájak közepette várja látogatóit, mint a Hegyköz központja. A természetszerető, csendes, nyugodt pihenésre vágyó turistáknak igazi gyöngyszemének számít és a vonzáskörzetben található erdők sokasága, kiegészülve a Füzéri vár, a Füzérradványi Károlyi kastély biztosította látnivalókkal.

Félszáz páros

A csend és a nyugalom azonban november második hétvégéjén egy kicsit a háttérbe szorul. Pálházára is megérkezik az ERC, és az ORB mezőnye, ráadásul vasárnap az önálló Rallye2-es futamnak a kis város lesz a központja. A sportág történetében először, de az önkormányzatnál abban bíznak, hogy egy hosszú távú együttműködés első állomása lesz az idei.

- A labdarúgásnak nagy hagyományai vannak nálunk, de a mostani esemény egy nyitásnak számít más sportágak felé – fogalmazott érdeklődésünkre Szebeni Endre, Pálháza polgármestere. – Ezen a környéken nagyon sokan szeretik az autóversenyzést, a „mi fiunk” Kurtos Róbert, aki álladó résztvevője az első osztályú bajnokságnak. Büszkék vagyunk rá, szeretnénk, ha a fiatalok közül a későbbiekben lenne követője.

Szebeni Endre kiemelte: mivel a térségben központi szerepet töltenek be, ezért természetesen fontos, hogy minél többen látogassanak el Pálházára. Vonzóvá kívánják tenni a várost, a versenyzőknek, a szurkolóknak és a turistáknak egyaránt. Az előttünk álló hétvégén is szeretnék megmutatni, hogy rajta vannak a sporttérképen is.

Kezdő lépés

- Közvetlen és közvetett hozadéka is lesz ezeknek a napoknak. A kereskedelem és a vendéglátás szempontjából mindenképpen egy kis pezsgést hoz az életünkbe az I. Pálháza Rally – szögezte le a település első embere. – Ezek most még a szárnypróbálgatások, de a képviselő testülettel közösen több évben gondolkodunk. Beszélhetünk akár Rallye2-es, vagy Rallye3-as rendezvényben, de mivel közel van hozzánk a szlovák határ, akár az északi szomszédokkal összefogva, közös rendezvényeket is tarthatunk. Az akarat és a szándék megvan bennünk. Örülök, hogy elindulunk ezen az úton. A szervezőkkel folyamatosan egyeztetünk az igényekről, igyekszünk mindenben segítséget nyújtani nekik. Úgy tervezzük, hogy a vasárnap esti díjkiosztót a hivatal előtt tartanánk meg, hacsak nem lesz extrém időjárási körülmény. Ott ugyanis több érdeklődő összegyűlhetne, mint fedett helyen. Bízom benne, hogy mindenki számára eredményes és sikeres lesz ez a néhány nap.

(A borítóképen: A Rallye2-es bajnokságot Pálháza előtt Foczkó Ákos vezeti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!