Tiszaújvárosi Triatlon Klub

2020.11.01. 12:30

Barcelonában fejezték be a triatlonszezont

Mindkét dél-borsodi induló a 19. helyen ért célba a spanyolországi versenyen.

Szűcs István

Putnóczki Dorka nagyon várja a versenyt

Forrás: A sportoló fotója

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két versenyzője október 25-én Barcelonában, az ETU Sprint Triatlon Európa-kupán indult. Putnóczki Dorka és Lehmann Bence egyaránt a top 20-ban érkezett célba a sztárok sorát felvonultató erőpróbán.

– Dorkával és Bencével is úgy álltunk a szezon végén, hogy igaz, itthon versenyezhettek, és kihasználtak minden lehetőséget, például mindketten dobogósok voltak a középtávú ob-n, de a nemzetközi rutin nem volt meg 2020-ban – tudtuk meg hazaérkezésüket követően Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – Dorka már egyszer le is állt, amikor képbe került ez az Ek, Bence pedig a két héttel ezelőtti világkupán elszenvedett defekt után döntött véglegesen az indulás mellett. Dorka szokásosan az élbolyban úszott, de a depó után öten elléptek, sajnos ebben a mi lányunk nem volt benne. A 15 fős üldözőbolyban kerékpározott, majd szállt le futni. A forma hiánya sajnos itt mutatkozott meg legjobban, és végül a 19. helyen ért célba.

Jóval erősebb

A szakember ezt követően így folytatta:

– A férfiak versenyében rajthoz állt az elmúlt évtized egyik legnagyobb legendája, az ötszörös világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes spanyol Javier Gomez, míg a jelen sztárjai közül a világkupa-dobogós norvég Blummenfelt és Iden, az U23-világbajnok Mantecon, és még sokan mások ott szorgoskodtak a mezőnyben. Jellemzően az idei versenyekre, a kevés lehetőség miatt a mezőny jóval erősebb volt, mint egy „békeidőben” rendezett Ek-n. Bence a nyitószám után a 10. helyen ért partot.

A kerékpározás elején viszonylag hamar kialakult egy kétfős szökés, amelyben Gomez és Blummenfelt hajtotta egymást. Az üldözőboly közben kb. 25–30 fősre duzzadt, így mögöttük újabb 8–10 fős csapatok tekertek. A futást Bence a 14. helyen kezdte meg, de a nagy rohanásban volt a 20. pozícióban is. Végül a 19. helyen ért célba.

A nagymenők között Blummenfelt nyert, Gomez a 2., Iden a 3. helyen zárt. Érdekesség, hogy indult Ivan Rana korábbi világelső is, akinek 41 évesen ugyan nem az élmezőny volt a célja, de jó volt látni még egy legendát a pályán.

Eredmények

Elit férfiak (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás; 58 induló): 1. Kristian Blummenfelt (norvég) 53:53 perc, 2. Javier Gomez Noya (spanyol) 54:06, 3. Gustav Iden (norvég) 54:26, ... 19. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:49.

Elit nők (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás; 30 induló): 1. Mathilde Gautier (francia) 1:00:43 óra, 2. Anna Godoy Contreras (spanyol) 1:00:43, 3. Michelle Flipo (mexikói) 1:00:56, ... 19. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:05:05.

(A borítóképen: Putnóczki Dorka – a fotó illusztráció, nem a barcelonai versenyen készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!