DVTK Jegesmedvék

2020.11.30. 10:00

A túlórában egy pont

Az élcsoporthoz tartozó Érsekújvár gárdáját fogadta vasárnap este a miskolciak hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A DVTK Jegesmedvék – HC Mikron Nové Zámky találkozót a Tipos Extraliga 18. fordulója keretében játszották. A hazaiak pénteken a hosszabbításban kaptak ki az éllovas Popradtól (bár 0–2-es hátrányból felállva a pontszerzésük ennek ellenére dicséretes teljesítmény volt), így mindenképpen javítani akartak.

Jordan kezdte

Már a 4. perc elején megszerezte a vezetést a miskolci gárda. Jordan a bal oldali bedobókörből a kapu bal oldalába zúdította a korongot (1–0). Ezt követően a szokásos mezőnyjátékkal teltek a percek. Az első kiállítást a szlovákok kapták, Roman testre ütésért került ki, de emberfórjából nem tudott érdemi történést produkálni a Diósgyőr. Többet kezdeményezett és gyakrabban veszélyeztette a kaput az itthoni alakulat, erről a statisztika is árulkodott, hiszen a lőlap 16–6-ot mutatott, ez pedig egyenlő a pálya felbillenésével. Az első harmad Roman kisbüntetésével ért véget, ennek következtében a Macik azzal a tudattal mehettek pihenőre, hogy a középső szakaszt 1,57 percig öt a négy ellen folytathatják.

Felálltak a padlóról

A folytatásban ismét Jordan jeleskedett, aki jobbról csaknem beütötte a másodikat, majd „hősünk” nagy igyekezetében buktatott és kapott érte egy kis pihenőt. Ennek ideje alatt a piros-fehérek eltüntették mínusz létszámukat, sőt még rohamokat is vezettek. Már ekkor megindult a roham a rendkívül fontos újabb gólért, melynek a kapusok álltak ellen, hiszen mind Kiss B., mind Kiviaho nagyszerűen végezték a dolgukat. Mattyasovszky a 32. percben talán életében először került ilyen szintű találkozón a büntetőpadra, csapata azonban kihúzta a mínuszt.

A 34. percben nagyot lépett előre a 3 pontért vezető csatában a Jegesmacik gárdája. Magosi passzát követően Osterberg balról, közelről duplázta meg csapatának fórját (2–0), de ezzel még nem volt vége a meccsnek. A 38. percben ugyanis Vastila közelről bekapart egy korongot (2–1), majd 39 másodperccel később Seppenan szintén szemből és három lépésről már annak örülhetett, hogy játékostársai a nyakában vannak (2–2), és ki foglalkozott már a 33–16-os célzási aránnyal.

A hosszabbításban

A harmadik húsz percet újra fórral kezdte a vendéglátó, hiszen a nagyon aktív Vastila mindenben élen járó kívánt lenni. Ekkor nem változott a táblán az állás, majd következett Jordan, aki némileg a botját is használta, az érsekújváriak kapuja előtt. A felszerelésén átesett az egyik szlovák hokis, mire az egyik, kiállítás megítélésére jogosult játékvezető keze a magasba lendült. A kulcs­ember Jordan először csak nevetett, majd mondott egyet és mást, ennek pedig az lett a vége, hogy végleges fegyelmivel „jutalmazták”. Embrich jobban járt, mert csak 2 plusz 10-et kapott, utóbbi pedig a létszámot illetően nem járt mínusszal. Ekkor mindkét csapat abban a tudatban gyújtotta be rakétáit, hogy elkerülje a hosszabbítást. A pontszerzéshez a védőmunka került előtérbe, a játék színvonala másodlagos volt. Vigyázni kellett egy esetleges potyára, el kellett kerülni az esetleges egyéni hibát, így a felek fél szemmel az órát is nézték. Rauhauser rontotta a Macik esélyeit, de társai becsülettel bekkeltek, aztán következett Láda B. kétpercese. A HC Mikron alakulata megint nem mutatott fel semmit, az öldöklésnek így nem volt vége. A hajrá a semleges harmad gyors átjátszásával kezdődött, majd Embrich leküldése után Dave Allison időt kért. Joggal tette, hiszen már csak 128 másodperc maradt az órán. Változás nem történt, jött a hosszabbítás, amely megint balszerencsét hozott a Maciknak, így az Érsekújvár két, a DVTK egy ponttal gazdagodott (2–3).


DVTK Jegesmedvék – HC Mikron Nové Zámky 2–3 (1–0, 1–2, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Snásel, Orolin (Stanzel, Beniac).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Wehrs, Szirányi (1), Rokaly, Vas, Révész – Wolff (1), Kiss D., Lövei, Galanisz, Magosi (1) – Láda B., Rauhauser, Csanyi, Osterberg 1, Jordan 1 – Vojtkó, Ritó, Miskolczi, Mattasovszky – Rajna (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HC Mikron Nové Zámky: Kiviaho – Hain, Mikus, Bajtek, Seppanen 1, Iso-Mustajarvi – Roman, Vastila 2, Holovic, Okolicány (1), Obdrzálek (1) – Fereta (1), Ordzo­vensky, Rogon (1), Embrich, Jurik – Seliga, Stevuliak, Rehák, Ondrusek, Gilák – Lackovic (kapus). Vezetőedző: Martin Hrncar.

Kiállítások: 12 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Jordan), plusz végleges fegyelmi (Jordan), ill. 12 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Embrich).

Dave Allison: – A pénteki meccshez képest annyi volt a különbség, hogy rosszabbul játszottuk meg az emberelőnyös helyzeteinket, viszont emberhátrányban jól teljesítettünk. Sajnos minőségi helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Közel vagyunk ahhoz a szinthez, hogy mindegyik találkozónkat a magunk javára tudjuk fordítani, de ehhez a párharcok legalább 50 százalékát meg kell nyernünk.

Martin Hrncar: – Az első harmad gyengébb játékát a hosszú buszútnak tudom be. Sok volt az emberelőnyös és -hátrányos játék, ha ebben jobban koncentrálunk, akkor már a rendes játékidőben is kiharcoljuk a győzelmet. Miskolcról elhozni két pontot mindig értékes.

(A borítóképen: A népkertiek (fehérben) kapták az utolsó találatot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!