DVTK -Frissítve!

2020.11.04. 09:00

A DVTK ellen is halasztást kért az Újpest

Az Újpest a DVTK ellen is halasztást kért, azonban a diósgyőriek ehhez nem járultak hozzá.

Berecz Csaba

Forrás: ÚJPEST FC

Frissítve: 12:10

Az Újpest FC labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy nem áll ki pénteken a Diósgyőri VTK elleni OTP Bank Liga mérkőzésre. A fővárosi klub szerdai közleménye szerint, bár a csapatot már az előző, MTK elleni mérkőzésen is alaposan megtizedelte a koronavírus-járvány, akkor még eleget tettek a kiállási kötelezettségüknek annak ellenére, hogy a 25 fős keretből csak hét labdarúgóra számíthattak.

Mivel a helyzet tovább súlyosbodott és már csak két, negatív teszttel rendelkező játékosa maradt az együttesnek, az egészség védelmében úgy döntöttek, nem utaznak el a miskolci bajnokira. „Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, sem a fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni” – áll a közlésben.


A labdarúgó NB I. 10. fordulójában, ezen a héten pénteken 20.00-tól Diósgyőrben Diósgyőri VTK – Újpest FC mérkőzést kellene játszani. A vendégcsapat azonban kedden a meccs elhalasztását kérte, részben a keretüket sújtó koronavírusos megbetegedések miatt, és ezt klubjuk honlapján is közzétették, „Megkértük a halasztást a DVTK-tól” címmel. Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a „sérülések és a vírus miatt szinte csak az ifik maradtak”, és arról adtak tájékoztatást, hogy az első csapatuk keretéből „már csak két vagy három emberünk tud felállni a fiatalok mellé”.

Az újpestiek kommünikéje szerint a DVTK válaszára várva, addig is úgy készülnek, hogy pályára lépnek a bevethető fiatalokkal, Mundi Viktor edző irányításával. Ugyanis az Újpest FC vezetőedzője, Rogan Predrag és stábjának a legtöbb tagja is koronavírusos, emiatt nem lehetnek jelen a pénteki meccsen, amelynek az elhalasztásához a Diósgyőri VTK beleegyezésére is szükség lenne.

Összesen hét

Az Újpest FC a múlt héten megpróbálta elhalasztani a november 1-jére kiírt, MTK Budapest elleni bajnokiját is, de ebbe utóbbi együttes nem egyezett bele, és utóbbiak, a lila-fehérek otthonában lejátszott bajnokin végül 4–0-ra nyertek. Az NB I. 9. fordulójában lejátszott meccs érdekessége az volt, hogy a kezdő tizenegyből – az ezt megelőző bajnokihoz, a Ferencvárosi TC elleni idegenbeli, 2–0-s újpesti vereséget hozó meccs­hez képest – összesen hét játékos hiányzott a kezdőcsapatból, és csak hét olyan labdarúgó volt az MTK elleni kezdőben, akik az első keret tagjainak számítanak. Rajtuk kívül a múlt vasárnap egy 17 esztendős és három 18 éves kapott lehetőséget kezdőként az Újpest FC NB I.-es együttesében, csereként pedig egy 16 éves, három 17 éves és egy 18 éves lépett pályára náluk.

A DVTK este az alábbiakat közölte: „A mai napon az Újpest FC hivatalosan is arra kérte a DVTK-t, hogy a két klub halassza el a péntekre kiírt bajnoki mérkőzést. Az indoklás szerint a sérülések és a pozitív PCR-tesztek miatt szinte csak utánpótláskorú játékosai maradtak a lila-fehéreknek.

A korábbi halasztások és a sűrű versenynaptár miatt azonban a Diósgyőrnek nincs arra lehetősége, hogy hozzájáruljon a halasztási kérelemhez.”

(A borítóképen: Az MTK legyőzte a nagyon fiatal Újpestet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!