Sportösszefoglaló

2020.10.09. 12:00

Kézilabda, kosárlabda, röplabda és triatlon hírek

Radnic öt gólt szerzett a vendégeknél

Fotó: Tóth Balázs

Férfi kézilabda: NB I/B.

Férfi kézilabda NB I/B., Keleti csoport, 4. forduló

Vecsési SE – ÓAM-Ózdi KC (Vecsés, péntek 18.30)

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: – Egyenlő erők küzdelme várható, hiszen a két csapat hasonló játékerőt képvisel. Ebben a kiszámíthatatlan bajnokságban bármi előfordulhat, természetesen azért utazunk Vecsésre, hogy a két pontot elhozzuk. A pénteki mérkőzésen döntő lesz, hogy a hazai átlövők keresztmozgásait hogy tudjuk lereagálni, valamint mennyire lesz feszes, kemény és jó a védekezésünk. Legalább annyi esélyünk van a győzelemre, mint a hazaiaknak, de fontos, hogy a végjátékba jó pozícióban tudjunk belemenni. Vannak nehézségeink, ám meggyőződésem, hogy ez a találkozó apró dolgokon is eldőlhet. Egy jó egyéni teljesítmény, egy szerencsés vagy éppen szerencsétlen pillanat is befolyásolhatja a pontok sorsát. Bízom benne, hogy a mérleg nyelve a mi javunkra billen majd el.

Kecskeméti TE-Piroska szörp – Mezőkövesdi KC (Kecskemét, péntek 19.00)

Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője: – Nagy klasszikus, de a meccs előtt ötven-ötven százalék esélye van a két csapatnak, aztán majd meglátjuk, hogy ebből a pályán mi valósul meg. A Kecskemétnek a pénteki a meccs ritmusa, nekünk ez egy kicsit szokatlan, de nyilván ez nem lehet kifogás. Az ellenfelünknek minden poszton kettő, de néhol három jó játékosuk is van, ebből a szempontból mélyebb a merítési lehetőségük, mint nekünk. Ugyanakkor, ha a hét-nyolc kulcs játékosunk jó teljesítményt nyújt, akkor ennek igazán nem lesz nagy jelentősége. Képességét tekintve egyébként bárkiben benne van egy kiugróan jó forma, talán akkor leszünk bajban, ha ez a forma megfordul. Természetesen bízunk benne, hogy jó eredményt érünk el Kecskeméten. Nem számítok feltétlenül rohanós játékra, ha a mérkőzés forgatókönyve úgy hozza, akkor attól sem riadunk el, hogy lassítsunk a tempón, és kevesebb támadással zárjuk ezt az estét, remélhetően eredményesen.


Kosárlabda: NB I/B.

Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 2. forduló

Békési SZSK – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 112–95 (28–29, 27–23, 25–29, 32–14)

Békéscsaba, 50 néző. V.: Hervay, Lövei, Rózsavölgyi.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos G. (32/3), Kovács M. (6/6), Molnár B. (5/3), Lajsz (15), Martin (16/9). Csere: Pöstényi (6), Taskó (8/6), Szabó N. (2), Orliczki (–), Kovács Z. (5/3). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Jó lendülettel kezdtük a mérkőzést. A játékvezetők ítéletei azonban „kútba” dobták a csapatunkat. Megítélésünk szerint részükről sok igazságtalan döntés született, ezekkel hamar falt problémába kerültünk. Ettől függetlenül védekezésünk nagyon gyenge volt, ezzel kaptunk ki.


Röplabda: NB I. Liga

A férfi röplabda NB I. Liga 4. fordulójában pénteken 19.30-ra írták ki a MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE összecsapást az Egyetemi Körcsarnokba. A házigazdák azonban tegnap arról tájékoztatták lapunkat, hogy a meccs elmarad, ugyanis a vendégek csapata ,,megtizedelt„ a koronavírus miatt. A MEAFC még a Magyar Kupában is érdekelt, a gárda a Kecskeméti RC elleni nyolcaddöntő első mérkőzését október 29-én, csütörtökön 20.30-tól vívja, az alföldi visszavágó időpontja egyelőre nincs meg.


Duatlon: tiszaújvárosi abszolút győztesek

A szezon utolsó előtti duatlon versenyét a napokban rendezték Veresegyházán.

A tavaszi elmaradt ranglistasorozat második állomása remek főpróbát jelentett a Tiszaújvárosi Triatlon Klub ezúttal is jól szerepelt – a női és a férfi abszolút elsőséget is begyűjtött – sportolói számára az október közepén Balatonbogláron sorra kerülő országos bajnokság előtt. „A földrajzi közelségnek és a jó időpontnak köszönhetően viszonylag népes, huszonhat tagú csapattal érkeztünk Veresegyházára – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – A legkisebbek is belekóstoltak a duatlonba: érdekesség, hogy az újonc lányoknál két csapatot is ki tudtunk állítani, és mindkettő dobogón végzett. Bár a fiatalabb korcsoportoknál még nem az eredményesség a fő cél, sokkal inkább a tapasztalatszerzés, csapatépítés, sportági képzés, mégis sok top 10-15-ös eredmény született. Érmeket gyűjtöttünk a gyermek leány, az ifjúsági fiú, a junior leány és fiú kategóriákban, és a nagyok versenyében az abszolút győzelmet is megszereztük mind a nőknél, mind a férfiaknál. A nők között a még junior korú Bóna Kinga végig az élbolyban kontrollálta a versenyt, majd a második futás során ellépett az üldözőktől, és nyerte meg a versenyt. A férfi abszolútban a Sinkó-Uribe testvérek az öt fős élbolyt fogyasztották el a kerékpározás végéig. Aurél egyedül depózott egy szökés után, Ábel másodmagával ment ki futni, és ezután hozták el az 1-2. helyet.

Újonc 1. kcs., leányok: 7. Gál Bíborka. Újonc 2. kcs., leányok, egyéni: 2. Bán Petra, … 8. Hajdu Gréta, 9. Gál Boglárka. Csapatban: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub A (Bán Petra, Hajdu Gréta, Gál Boglárka), … 3. Tiszaújvárosi Triatlon Klub B (Juhos Lia, Tömösközi Dalma, Kiss Mercédesz).

Gyermek kcs., leányok: 2. Filep Zóra. Serdülő kcs., leányok: 7. Lehmann Sára. Ifjúsági kcs., leányok: 5. Berencsi Lili. Ifjúsági kcs., fiúk: 1. Kovács Gyula, … 10. Vágási Zoltán. Junior kcs., leányok: 1. Bóna Kinga. Junior kcs., fiúk: 2. Sinkó-Uribe Ábel. Női abszolút: 1. Bóna Kinga. Férfi abszolút: 1. Sinkó-Uribe Aurél, 2. Sinkó-Uribe Ábel.

(A borítóképen: Az MKC is pályára lép pénteken)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!