Rali

2020.10.08. 18:00

Kész lett az autó, indulnak

Az idei esztendő negyedik aszfaltos raliversenye következik, ezúttal a Dunántúlon.

Marosréti Ervin

Forrás: ME

A lyukóbányai nagy bukást követően napokig kérdéses volt, hogy a magyar bajnokság soron következő futamán ott lehet-e a rajtvonal mögött Hadik András és Kertész Krisztián. A csapat rohamtempóban nagyszerű munkát végzett, így a páros az előttünk álló hétvégén harcba szállhat a győzelemért, a dobogós helyezések valamelyikéért a Vértes Rallyn. A verseny neve ugyan újnak számít a szakágban, a pályák viszont nem. A rendező ugyanis móri központtal, de a Székesfehérvár Rallyn használt szakaszokra „küldi rá” a teljes mezőnyt.

A hazai sorozat idei negyedik állomása egy versenynapra korlátozódik, vasárnap összesen kilenc gyorsasági vár a benevezett párosokra.

Jónak ígérkezik

– Szerintem kész lett az autónk, így el tudunk indulni a Vértes Rallyn. Ez most a legfontosabb – erősítette meg érdeklődésünkre Hadik András. – Az egri harmadik helyezés után annyira nem állunk rosszul a bajnokságban, ezért fontosnak éreztem, hogy folytatni tudjuk a küzdelmet. Másrészt úgy érzem, hogy ez a futam is jónak ígérkezik, kedvelem ezeket a tempós gyorsasági szakaszokat.

Az egynapos programmal sincs bajom, azt viszont sajnálom, hogy valamivel rövidebb lesz a teljesítendő össztáv. Ez azért is lényeges, mert ha hibázik az ember, akkor később jóval kevesebb lehetősége van arra, hogy ezt helyrehozza. Úgyhogy maximális koncentrációra van szükség, hogy ebben a pokolian erős élmezőnyben ismét jó eredményt érjünk el.

A magyar bajnokság jelenleg féltávnál áll. A salgótarjáni, a miskolci és az egri hétvége után következik a Vértes Rally. Jelenleg az éves pontversenyben a címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős vezet, tizenöt ponttal megelőzve a második Velenczei Ádám, Szőke Tamás egységet. Hadikék a harmadik pozícióban állnak, további kilenc ponttal lemaradva. A hátrány azonban nem akkora, hogy ne lehetne szorossá, érdekessé tenni a szezon hátralévő részét, pláne úgy, hogy a teljes évad fele még hátravan.

Életben tartani

– Bármi megtörténhet, három futam előttünk áll, szeretnénk a lehető legtovább harcban lenni a bajnoki címért – szögezte le a 2018-as abszolút győztes. – Ehhez most is jól kellene szerepelnünk, ezért a héten még egy tesztet is beiktatunk a programba. Lyukóbányán is azért indultunk el, mert korábban éreztem egy-két hiányosságot az autóban, ezt akartuk kijavítani. Sajnos azon a hétvégén eddig már nem jutottunk el. Azt szeretnénk elérni, hogy kényelmesen és gyorsan tudjunk közlekedni az R5-ös Fiestával, ehhez még bizonyos dolgokat végre kell hajtanunk. Most viszont bízom benne, hogy a nehéz helyzet ellenére a Vértes Rallyn eredményesen tudunk szerepelni, amivel megteremthetnénk magunknak az esélyt egy jó év végi helyezés megszerzésére.


Autósport: a Vértes Rally időterve

Október 11. (vasárnap) – Gyorsasági szakaszok

7.56, GY1 – Oroszlány/1

8.44, GY2 – Csákberény/1

9.25, GY3 – Nagyveleg/1

12.10, GY4 – Oroszlány/2

12.55, GY5 – Csákberény/2

13.36, GY6 – Nagyveleg/2

16.19, GY7 – Oroszlány/3

17.04, GY8 – Csákberény/3

17.52, GY9 – Oroszlány/4

18.52, Céldobogó, Mór

(A borítóképen: Hadikék a lyukóbányai bukás után készen állnak a Vértes Rallyra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!