kézilabda

2020.10.17. 16:45

Férfi kézilabda mérkőzések szombaton

Marosréti Ervin

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 5. forduló

Mezőkövesdi KC – Mizse KC (Mezőkövesd, szombat 18.00)

Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője: – Érdekes és egyben veszélyes csapat a Mizse. Van, amikor gyorsítják a támadás befejezéseket, de arra is van példa, hogy türelmesen játszanak. Éppen ezért fontos lesz, hogy mi tudjuk szabályozni a meccs ritmusát. Ha megengedjük, hogy ők irányítsanak, akkor nehéz dolgunk lesz, ezért ezt el kell kerülnünk. A múlt heti, kecskeméti vereségnek leszűrtük a tapasztalatait, mindenki tanult abból a mérkőzésből, most már előre tekintünk. Úgy gondolom minden rendben lesz. Mivel mi játszunk itthon, és a két csapat hasonló játékerőt képvisel, ezért el kell viselnünk, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ezt azonban a pályán is érvényre kell juttatnunk, amit a rendelkezésre álló keretből, a lehető legjobb összeállításban igyekszünk megtenni.

ÓAM-Ózdi KC – Optimum Solar-Békési FKC (Ózd, szombat 18.00)

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: – Két hasonló felfogású és tudású csapat mérkőzésén a pillanatnyi forma fog dönteni. Lényeges lesz a védekezés és a kapusteljesítmény, hiszen az alföldiek eddigi két találkozóján látszott, hogy nagyon kevés gólt kapnak. Ezt a masszívan záró falat kell nekünk a lehető legtöbbször megbontanunk. Biztos, hogy a Békés jól felkészül belőlünk, de természetesen ezt a lehetőségekhez képest mi is megtesszük. Ellenfelünk a koronavírus miatt csak két meccset játszott, így az információ is kevesebb róluk. A vecsési sikerünknek akkor lesz komoly érteke, ha szombaton is begyűjtjük a két pontot. Szoros, izgalmas és változatos hatvan percre számítok, és valamilyen szinten bennünk van a tavalyi szezon is. Akkor a békésiek egy időntúli hetessel mentettek pontot ellenünk. Ezért a meccsért is van velük szemben törlesztenivalónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában