Termálfürdő FC

2020.10.13. 09:00

Csatárként sem vallott szégyent

Tizenegy hiányzója miatt két kapussal játszott a tiszaújvárosi labdarúgócsapat.

Molnár István

Forrás: FC TISZAÚJVÁROS

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának hét végi, 13. fordulójában a BVSC-Zugló vendége volt a Termálfürdő FC Tiszaújváros együttese. A Tisza-partiak Pap Zsolt 8. percben szerzett találatával nyertek a fővárosiak ellen, a nem akármilyen körülmények ellenére. Gerliczki Máté vezetőedző ugyanis a keretből nem számíthatott 11 futballistájára, különböző okok miatt, így pénteken kérdésessé vált a mérkőzés lejátszása.

Nincsenek szavak

A helyzetre való tekintettel aznap délelőtt a tiszaújvárosi klubvezetés mérkőzés halasztási kéréssel kereste meg a BVSC-t, akik viszont rövid gondolkodás után elutasították mindezt. Így aztán a vendégek két kapussal a kezdő tizenegyben kezdték el a meccset, miután Tóth Cs. a gólvonalon állt, Herceg pedig tízes mezben a mezőnyben játszott. Mindennek az is a következménye volt, hogy a dél-borsodiak csupán két U19-es labdarúgót tudtak a kispadra nevezni, Kolompár és Szalina személyében.

Gerliczki Máté az alábbiakat nyilatkozta a meccset követően: „Nincsenek szavak erre a sikerre és a ma pályára lépő játékosokra, stábtagokra. Sajnos a BVSC sportszerűtlen hozzáállására sincsenek szavak, de ez legyen az ő bajuk. Herceg Peti kapusként centerben végig nagyon nagyot játszott, viszont ezt még ízlelgetnünk kell egy kicsit. Fantasztikus játékosaink vannak. A betegeknek és a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok.”

Győrben gólt lőtt

– A múlt héten, minden foglalkozás előtt azt néztük, hogy hogyan tudunk kiállni, mert edzésről edzésre csökkent a létszám – emlékezett vissza Herceg Péter. – Pénteken, a tréning előtt kiderült, hogy még egy mezőnyjátékosunk megbetegedett, valamint az is, hogy a BVSC nem ment bele a halasztásba, így pályára kell lépnünk. Összesen kilenc bevethető mezőnyjátékosunk maradt, és az edzőnk azt mondta, muszáj lesz nekem így a mezőnyben játszani. Az egyébként alapból is elvárás a mostani fociban a kapusokkal szemben, hogy legyenek jók a lábbal való játékban is. Furcsa volt így bevonulni a pályára, de annyira nem volt új maga az érzés, mert Diósgyőrben, az U18-as csapattal már átéltem hasonlót. 2012. május 26-án Győrben fociztunk, igaz, ott a szünetben mentem be, sérülés miatt, s 2–0 után én szépítettem a 86. percben. Most végig a gyepen maradtam, a 92. percben hozott le az edzőnk. Az ember úgy van vele, nem kérdezi, hogy miért, azt nézi, hogy miként tud segíteni a csapatának, hol lehet éppen haszna. Ha így, akkor így... A társaim és a stáb folyamatosan és sokat segítettek, mondták, mit csináljak, hová helyezkedjek. A felállásunk 4–4–2 volt, Benke Norbival voltam elöl, sokat védekeztünk, leginkább ezt hozta a helyzet. Nemegyszer találkoztam azzal a Balogh Bélával, aki 258 NB I.-es meccsen játszott, szóval szerintem nagy sikert arattunk.

Kapkodni kellett

A kényszertámadó hozzátette: a meccs után a szokásos ünneplést megtartották az öltözőben, annak ellenére is próbáltak mindent megtenni a pályán, hogy előzetesen nem ők voltak a meccs esélyesei.

– Nem volt túl sportszerű lépés a BVSC-től, hogy nem mentek bele a halasztásba. Számunkra az a tanulság, hogy akár ilyen helyzet is bármikor előállhat, ilyenre is felkészültnek kell lennünk – jegyezte meg Herceg Péter. – Különben 10-es mezben játszottam, ha már így alakult, akkor megkértem Bussy Dávidot – aki beteg volt, és egyébként az övé ez a mezszám –, hogy viselhetem-e, ő azt válaszolta, hogy nyugodtan. Edzőnk, Gerliczki Máté külön nekem nem mondott semmit a mérkőzés végén, gratulált nekünk, büszke volt ránk. Azért nem ilyen munkával készültem korábban, volt, amikor kapkodni is kellett a levegő után, de szerencsére megoldottam. Remélem, minél hamarabb minél többen visszajönnek a keretből, mert ideiglenes volt csak a mezőnybe való beugrásom, maradok inkább az eredeti helyemen. Persze, ezután sem fogok megriadni egy ilyen szituációtól, ugyanúgy vállalnám... Hogy mit hoz a jövő, nem tudom, egyelőre az a célom, hogy itt, Tiszaújvárosban bizonyítsak, hozzak jó teljesítményt. Eddigi legjobb mérkőzésem egy kupatalálkozó, három éve 1–1 után büntetőkkel kivertük a Haladást, s akkor én álltam a kapuban. Egyébként természetesen van civil munkám, egy telekommunikációs cégnél dolgozom.

Herceg Péter pályafutását Ózdon kezdte, ott is született, 2011 és 2014 között Diósgyőrben védett, aztán Mezőkövesden, Felsőtárkányban és Putnokon, s már lassan 4,5 éve az FC Tiszaújváros alkalmazottja.


Tiszaújvárosi hiányzók a hétvégi mérkőzésen

Eltiltott: Gelsi László, Csocsánszki Dávid.

Sérült: Vámos Márk, Burics András, Vitelki Balázs.

Családi ok: Márton András.

Betegség: Németh Ádám, Csernák Martin, Bussy Dávid, Kristófi Sándor, Kundrák Milán.

(A borítóképen: Az újvárosi csapat a BVSC stadionjában, az álló sorban jobbról a második Herceg Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!