Aluinvent-DVTK

2020.10.21. 08:00

A PINNK ellen is Völgyi dirigálja a DVTK-t

Földi karanténban, a szombati bajnoki elmarad, megvan az El-selejtező pontos időpontja.

Berecz Csaba

20201007 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Aluinvent DVTK - BVW Cegléd NBI női kosárlabda mérkőzés. képen: Montai-Vukov #1

Fotó: Kozma István

A diósgyőri női kosárlabdacsapat, miután szombaton „elvesztette” edzőjét – ahogy a vasárnapi bajnokin, az AKSC Szekszárd elleni meccsen, úgy a folytatásban is –, Völgyi Péter sportszakmai igazgató irányításával készül. Illetve játszik újabb bajnokit, szerdán 18.30-tól hazai környezetben, a PINKK-Pécsi 424 ellen.

A miskolci városi sportcsarnokban Földi Attila, az Aluinvent-DVTK edzője azért nem lehet jelen, mert szombaton kiderült róla, hogy a koronavírus-tesztje pozitív lett.

Vezetés közben

– Az autópályán, vezetés közben, telefonon értesültem arról, hogy Földi Attila és ezzel együtt a csapat is milyen helyzetbe került – válaszolta arra a kérdésünkre Völgyi Péter, hogy milyen körülmények között szerzett tudomást arról, hogy sportszakmai igazgatóként a jövőben az edzői teendőket is el kell látnia. – Nagyon is váratlanul ért a hír, azok után, hogy volt egy fellélegzésünk, amikor a játékosokról kiderült, hogy negatívak a teszteredményeik. A stáb tagjainak az eredményeit valamivel később kaptuk meg, és bár lélekben készültünk rá, hogy lesz, lehet pozitív eset nálunk is, de hogy majd éppen az edző lesz érintett, erre nem készült forgatókönyv. Amikor szombaton szembesültem a Földi Attilával kapcsolatos hírrel, az jutott eszembe, hogy nagyon megkaptam a csapatot, ugyanis akkori állás szerint 10 napon belül 4 meccs várt volna ránk.

Elmarad

Arra a kérdésre, hogy miért használt feltételes módot, Völgyi Péter azt felelte, hogy néhány perce kapott telefont azzal kapcsolatban, hogy a szombati, Vasas elleni idegenbeli bajnoki elmarad, mert a fővárosi együttesnél is vannak koronavírusosak.

– Most így, első megközelítésre nem tűnik hátrányosnak, hogy nem kell szombaton este a fővárosban játszanunk, mert vasárnap reggel elvileg indulnunk kell Törökországba, és így nem lesz olyan sűrű a program, mint egyébként lett volna – mondta Völgyi Péter, akinek „előhúztuk” a múlt vasárnapi bajnokit is. – Szekszárdon reális eredmény született, de ha egy kicsit magabiztosabbak vagyunk a labdafelhozatalnál, és jobban harcolunk a saját palánkunk alatt, akkor szorosabb lett volna a ­meccs. Nem vagyunk még igazán összeszokottak, de remélem, hogy a jövő hét szerdai Euro­liga-mérkőzésig jól használjuk majd fel az időt a csapatépítésre. Bízom benne, hogy Izmitben Földi Attila már le tud ülni a kispadra, hogy hamarosan sikerül két negatív mintát produkálnia. Addig is Attila instrukciói alapján készül a csapat, naponta többször, tulajdonképpen folyamatosan egyeztetünk, miközben nagyon várom, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

Az időpont

Azt is megtudtuk, hogy a szerdai bajnoki után a DVTK-nak a jövő héten szerdán 16.00-kor kell pályára lépnie az Euroliga-selejtezőben, az Izmit Belediyespor ellen Törökországban. De előtte még a PINKK állította akadályt kellene venniük.

– A PINKK a múlt hét végén megszerezte a bajnokság első győzelmét, és bár fiatal együttesük van, fiatal légiósokkal, győzelmet várok ellenük a csapatunktól. És ennek során azt is, hogy mindazokban a dolgokban, amelyekben a felemásra sikerült alapozás miatt lemaradásunk van, lépjünk előre – jelentette ki Völgyi Péter.

A „fogságba” esett edző

Földi Attila, az Aluinvent-DVTK edzője: „Pénteken voltunk koronavírus teszten a csapattal, az Euroliga-selejtező miatt. Nem azért, mert bárkivel bármi lett volna, hanem, mert két negatív tesztre van szükség ahhoz, hogy részt lehessen venni a törökországi EL-meccsen. Szombaton kaptuk meg az eredményt, és úgy alakult, hogy egyedül nálam született pozitív eredmény, mindenki más negatív lett. Elképesztő volt eddig is hallani erről a betegségről, hogy kinél milyen tüneteket okozott, hogy voltak, akiken a lélegeztető gép sem segített, de mindezt úgy megélni, hogy semmi bajom sincs, borzasztó lelki állapot.

Völgyi Péter | Fotó: ÉM

Biztosan örülnöm kellene annak, hogy nincsenek tüneteim, de nem vagyok vidám hangulatban, mert ha fájna valamim, akkor legalább tudnám, hogy miért vagyok itthon. Azzal maximálisan egyetértek, hogy életveszélyes ez a betegség, mert otthonról tévéből nézni a csapatom meccsét, miközben teljesen egészségesnek érzem magam, tényleg életveszélyes volt. Borzalmasan éreztem magam vasárnap, miközben a lányok a Szekszárd vendégeként játszottak. Nem tudom, hogy el vagyok-e átkozva, mert az évad elejétől szinte semmi nem úgy van, ahogy terveztem… Csalódott vagyok… Szerdán ismét meccsnap van, de számomra most ketyeg a 10 napos karantén. Miközben két negatív tesztre lenne szükségem ahhoz, hogy a csapattal tarthassak Törökországba… Nagyon, nagyon kérdéses, hogy az Euroliga-selejtezőre el tudok-e utazni… Ülök itthon, a feleségemmel, a miskolci lakásban, és nem hiszem el, hogy ez velem történik… Völgyi Péter sportszakmai igazgatóval folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, mindenben egyeztetünk, hogy mi legyen az edzésen, mi legyen a taktika, és így tovább. Az ellenfelek elemzését végzem, erre most végtelennek tűnő időt tudok rászánni. De nem ezt akarom, szabadulni szeretnék itthonról!”

(A borítóképen: Földi Attila edző [jobbra] otthonából az internet segítségével követheti a meccset)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!