MZSFC gyorshír

2020.10.31. 19:30

A Mezőkövesd emberelőnyben sem bírt a Honvéddal

Az immár öt kör óta nyeretlen Mezőkövesd annak ellenére sem tudott győzni, hogy a kispestiek Tamás Krisztián kiállítása miatt a 18. perctől emberhátrányban futballoztak.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

A mérkőzés elején jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a lendületes letámadásra építő csapatok, majd a 18. percben Tamás, aki korábban éles szögből lőtt kapufát, a felező környékén szállt bele látványosan Besirovicba, így azonnal piros lapot kapott. A Mezőkövesd azonban közel húsz percig nem tudta érvényre juttatni emberelőnyét a lelkes és harcos Budapest Honvéddal szemben. A szünet előtti hajrában pedig hiába irányította a játékot a vendégcsapat, a kapura nem jelentett veszélyt.

A második félidőben közelebb került ellenfele kapujához a Mezőkövesd, amely a 62. percben a védők mögé jó ütemben bemozgó Berecz révén megszerezte a vezetést. Előnyének azonban nem sokáig örülhetett, mert a hazai együttes büntetőt harcolt ki – ápolás miatt akkor éppen kilenc kispesti játékos volt pályán -, amit Hidi váltott gólra. A folytatásban ismét nem tudott érvényt szerezni létszámfölényének a sablonos és sokat rontó Mezőkövesd, így a cserékkel jól frissítő Honvéd kiharcolta a döntetlent.

A kispestiek negyedik hazai fellépésükön is nyeretlenek maradtak a bajnoki szezonban, két vereség után másodszor szereztek egy pontot. A Mezőkövesdnek ezzel a döntetlennel megszakadt a négy forduló óta tartó pont nélküli sorozata.

Budapest Honvéd FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1582 néző, v.: Kárpály

Budapest Honvéd: Tujvel – Baráth, Kamber, Lovric – Szabó A. (Kesztyűs, 67.), Szendrei, Hidi, László (Kocsis, 67.; Németh D., 94.), Tamás – Tóth-Gábor (Bocskay, a szünetben), Zsótér (Nagy G., 67.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas (Lakveheliani, 57.; Vadnai, 73.), Jagodics, Meszhi, Eperjesi – Cseri, Karnyicki, Berecz, Besirovic (Jurina, 85.) – Vutov, Szerderov (Borjacsuk, a szünetben)

gólszerzők: Hidi (69., 11-esből), illetve Berecz (62.)

piros lap: Tamás (18.)

sárga lap: Kamber (17.), Baráth (76.), Bocskay (84.), Szendrei (87.), illetve Jagodics (30.), Borjacsuk (54.), Cseri (76.), Karnyicki (82.), Vadnai (88.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában