DVTK

2020.09.12. 13:00

Zsinórban harmadszor is hazai pályán a Diósgyőri VTK

Szombaton a Budapest Honvédot fogadja a diósgyőri labdarúgócsapat, élvonalbeli bajnokin.

Berecz Csaba

Miskolc 20200828 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK MTK Fotó Török Attila Nemzeti Sport Márkvárt Dávid Sebastian Herrera

Forrás: Török Attila

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I. 4. fordulójában ma 17.00-tól ismét hazai mérkőzést játszik a Diósgyőri VTK csapata, a Budapest Honvéd együttesét fogadják. Két hét szünet után rendeznek újra élvonalbeli mérkőzéseket, az európai válogatottak Nemzetek Ligája-csoportköre miatt volt szünet a múlt hét végén a bajnokságban. Ez időszak alatt a szombaton Diósgyőrben összecsapó két fél közül csak a DVTK játszott edzőmeccset, ugyanis a Honvéd hiába szervezett le az előző hét péntekjére az NB II.-es Pécsi MFC ellen egy mérkőzést, erre végül nem került sor, mert a baranyai együttes a találkozó előtt nem végeztetett el koronavírustesztet.

A fővárosiakkal ellentétben, az említett napon a Diósgyőrnek volt NB II.-es meccs­ellenfele, a bajnokságot rosszul kezdő, feljutásra aspiráló Vasas FC-t fogadták, és győzték le 4–2-re. Ezen a találkozón pályára lépett egy próbajátékos is a piros-fehéreknél, az angol Mullings személyében, akit annak ellenére nem marasztaltak, hogy gólt szerzett.

– Jó felépítésű, jó képességű labdarúgót ismertünk meg benne, de azon a poszton, ahol használható, megvagyunk, nem láttuk őt jobbnak Ivanovskinál, Drazicnál, és bár kipróbáltuk szélső támadóként, kiderült, hogy ez nem az igazi helye, úgyhogy ezért nem marasztaltuk – válaszolta érdeklődésünkre Feczkó Tamás, a DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy lezártnak tekinti-e a keretet, így felelt: – Amíg az átigazolási időszak véget nem ér, vagyis szeptember 22-ig mi is jelen vagyunk a játékospiacon, de csak azért, hogy többen legyünk, nem fogunk szerződtetni senkit, csak olyan játékos jöhet szóba, aki erősítést jelenthet.

Zsinórban

A DVTK a mai napon zsinórban harmadik hazai mérkőzését játssza, a piros-fehérek ebben az évadban idegenben még nem léptek pályára, ugyanis amikor a sorsolás szerint a 2. körben utazniuk kellett volna, ellenfelük, a Ferencvárosi TC a meccs elhalasztását kérte, hogy minél jobban felkészülhessen a Bajnokok Ligája mérkőzésére.

A Diósgyőr az idei évadban még veretlen, a Mezőkövesd Zsóry 1–0-s legyőzése után 1–1-et játszottak az MTK ellen.

– A legtöbb együttes szeret hazai pályán játszani, nem kell ecsetelni azt, hogy ez mekkora előny a mi esetünkben. A vendégcsapatok is szeretnek hozzánk járni, az itteni atmoszféra miatt, ami ránk óriási hatással van – mondta Feczkó Tamás, majd így folytatta: – Az MTK elleni bajnokit követően jobban örültem volna, ha folytatódik a bajnokság, ha nincs szünet a múlt hét végén, mert úgy éreztem, jó passzban vagyunk. Ezt támasztotta alá a Vasas elleni edzőmérkőzés is, ami nemcsak arra volt jó, hogy nem estünk ki a meccsritmusból, hanem megmutatta, hogy a támadójátékunk fejlődik.

A négy szerzett gól mellett sok helyzetet alakítottunk ki, a támadójátékunk impulzív volt, ezt szeretnénk továbbvinni a Honvéd elleni bajnokira, megmutatni a szurkolóinknak.

Ők is csak kettőt

A Budapest Honvéd is csak két bajnokit játszott eddig, nekik az 1. fordulóra kiírt, Puskás AFC elleni, idegenbeli mérkőzésük maradt el, mert a felcsúti csapat koronavírusos megbetegedések miatt nem tudott kiállni. Emiatt az MTK elleni, idegenbeli 3–1-es vereség volt a debütálásuk, majd két hete, hazai pályájukon a Kisvárda MG győzte le őket 2–1-re. Igaz, előtte három nappal, az Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában a finn Inter Turku ellen sikert értek el, Budapesten, hosszabbításban 2–1-re nyertek, így a jövő héten csütörtökön a svéd Malmö ellen, ugyancsak hazai környezetben ismét nemzetközi kupameccset játszhatnak, az El-selejtező 2. körében.

– Van, amiben a Honvéd hasonlít az MTK-hoz, hiszen ők is magasan támadják le az ellenfelet, de a két együttes játékrendszere eltérő.

Az őket jellemző pressziónak nagyon sok előnye van, de mint mindennek, ennek is van hátránya. A Honvédnak is megvannak a gyenge pontjai, ezeket akarjuk kihasználni, a saját javunkra fordítani – nyilatkozta Feczkó Tamás, aki arra a felvetésre, hogy a két csapat legutóbbi, egymás elleni meccsén ez meglehetősen jól sikerült, így felelt: – Nagyon szép emlék az a február végi, idegenbeli 4–0-s siker, hiszen ilyen különbségű győzelmet csak nagyon ritkán tud elérni egy csapat, a DVTK történelmében sem sok hasonlóra van példa. De abból a mérkőzésből bármit is párhuzamba állítani a mostanival, aligha lehet. A Honvédnál azóta új szakvezető van, a játékosállományuk jelentősen frissült, elég csak annyit megemlíteni a keretük minőségéről, hogy hét válogatott labdarúgójuk van. Új a játékrendszerük is, tisztában kell lenni azzal, hogy a tabellán jelenleg elfoglalt helyezésük nagyon távol van attól, amire hivatottak.

Nem teljes

Ami a válogatottakat illeti: a Diósgyőrnek is vannak, a felnőtt albán válogatottba Memollát, a koszovói felnőtteknek Hasanit adták, Szűcs K.-t a magyar U21-es, Orosz D.-t és Tóth B.-t pedig a magyar U19-es nemzeti együttesbe hívták meg. Ami egyben azt is eredményezte, hogy jó pár napon keresztül csak csökkentett létszámban tudtak gyakorolni a piros-fehérek.

– Tulajdonképpen szerdán lehetett volna teljes a keret, ekkorra értek vissza a játékosok a válogatottakból, de mivel vannak olyan játékosaink, akik sérüléssel bajlódnak, nem tudtunk teljes létszámmal dolgozni. Aki hadra fogható volt, azzal igyekeztünk maximálisan kihasználni az elmúlt időszakot, és biztos vagyok abban, hogy az eredményességben lesz ennek látszatja – fogalmazott a diósgyőri szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy ki bajlódik sérüléssel, azt felelte, hogy például Márkvárt játéka kérdéses, majd így folytatta: – Lehet, hogy lesz olyan, aki nem tudja vállalni a játékot a Honvéd ellen, de aki pályára lép az biztos, hogy mindent meg fog tenni a győzelem, a 3 pont megszerzése érdekében, ugyanis hazai pályán csak ez lehet a célunk.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla – Iszlai, Rudi Pedro – Hasani, Molnár G., Grozav – Drazic.

(A borítóképen: Márkvárt (pirosban) játéka kérdéses)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!