Iskolai sport

2020.09.21. 11:00

Teqballasztalokat kaptak

A mezőnyárádi általános iskolát díjazta a Magyar Diáksport Szövetség.

Tóth Balázs

Forrás: Tóth Balázs

Három teqballasztallal gyarapodott a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola eszközparkja. A szereket a Magyar Diáksport Szövetség elismeréseként kapta az oktatási intézmény, a fenntartó Egri Főegyházmegye, valamint Mezőnyárád önkormányzata, ugyanis az iskola kiemelkedően teljesített a 2019. évi Európai Diáksport Napján.

Nyolc éve nemzetközi

A napokban tartott ünnepségen Kalóné Papp Krisztina intézményvezető mondott köszönetet a díjért és emelte ki a testnevelők munkáját, valamint a gyerekek lelkesedését. Viszlai István, az MDSZ Észak-Magyarországi Regionális Irodájának vezetője elmondta: az Európai Diáksport Napja 2006-ban indult Magyar Diáksport Napjaként, 2012-ben vált nemzetközivé, tavaly pedig már négy kontinens negyven országában hárommillió diák sportolt. Itthon 2019-ben 1300 iskolában 450 ezer gyereket mozgatott meg. Bárdos Szabolcs, Mezőnyárád polgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat mindig támogatta a sportot és a diáksportot is. Gallik Gábor, az iskola testnevelő tanára hangsúlyozta: több évtizede vesznek részt szabadidős sportrendezvényeken, sorozatokban, meghívásos tornákon. Kollégájával, Kovács-Piszkor Ritával képzéseken vettek részt, hogy mini sportfesztiválokat szervezzenek, ezeken olyan élményt, mozgásformákat nyújtsanak, amelyek sokoldalúan fejlesztik a képességeket. A kapott asztalokat nagyon jól tudják majd használni.

(A borítóképen: A mezőnyárádiakat jutalmazták)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!