rali

2020.09.02. 18:00

Szükség lenne a sikerélményre

A tragikusan végződött Miskolc Rali után a teljes hazai mezőny Egerben folytatja a magyar bajnokságot.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A hazai ralis társadalom igyekszik túltenni magát a miskolci tragédián. Tóth Zsolt navigátor halálos versenybalesete mindenkit megrázott, az események feldolgozása hosszabb időt vesz majd igénybe. Az újabb feladat azonban elérkezik, hiszen az előttünk álló hétvégén az egri futammal folytatódik a magyar bajnokság. A rendező Heves megyei, aszfaltos pályákat jelölt ki a mezőny számára, amelyek a korábbi évekből jól ismertek a versenyzők számára. A hétvége érdekes lesz, hiszen a szombati program egyik része még világosban, a másik pedig sötétedés után zajlik. Másnap pedig három helyszínen további kilenc gyorsasági vár a benevezett párosokra.

Tempós pályákon

- Frissek még a miskolci emlékek, de ahogy mondani szokás: az élet megy tovább. Zsolti barátunk is azt mondaná, hogy csináljátok, harcoljatok a pályákon – fogalmazott az egri hétvége előtt a miskolci Hadik András. – Hazai körülmények között jól kezdtünk, de sajnos a mályinkai tragédia mindent felülírt. Próbáltuk rendezni a sorokat, de azóta nem ültünk versenyautóban. Az Eger környéki pályák tempósak, egész biztos, hogy nagy küzdelem várható. Az első gyorsasági lesz számunkra, amikor visszarázódhatunk az R5-ösbe, ráadásul ott jól is kell teljesíteni. Nagyon oda kell figyelnünk a szombati két hosszú gyorsaságira, hiszen ezeken komoly előnyt és hátrányt is lehet szerezni. A pontversenyben van egy kis lemaradásunk, hiszen a salgótarjáni árokjárásunk után a szezonnyitó nem a terveknek megfelelően alakult. Miskolcról pedig már ne is beszéljünk. Mostantól viszont igyekszünk előre tekinteni, és a lehető legjobban teljesíteni Egerben. 2018-ban, amikor abszolút bajnokok lettünk, akkor ezt a futamot is meg tudtunk nyerni, jó lenne megismételni ezt a teljesítményünket.

Hatalmas mezőny

A bűvös szám: 182. Ennyi indulója lesz hétvégén a magyar ralibajnokság harmadik futamának. Az aszfaltos versenyen az első osztály képviselői mellett a Rallye2-es egységek és a Historic mezőnye is rajthoz áll. Tóth Zsolt navigátor miskolci halálos balesete miatt a második futamot félbe szakították, azért a versenyért senki nem kapott pontot. Az egri hétvégének az eredményei így hatványozottan is fontosak lesznek az élmezőny számára. A bajnokság a Salgótarjánban győztes Turán Frigyes vezeti, a címvédő Vincze Ferenc és a fiatal Csomós Miklós előtt.

- Az élmezőny szempontjából ugyanaz a helyzet, mint az előző két hétvége kapcsán. Szinte megjósolhatatlan, hogy mi fog történni – folytatta a DVTK SE ralisa. – Elképzelhető, hogy az első napon a hosszú pálya valamennyire széthúzza a mezőnyt, de az elejében ismét tizedek, esetleg másodpercek dönthetnek. A Salgó Rallyn Turán Frici nagyobb különbséggel győzött, de ez nem tükrözte a tényleges erőviszonyokat. Meggyőződésem, hogy versenyben lehetünk a dobogóért, esetleg a győzelemért is, ami nagyon ránk férne. A negatív események után kellene a sikerélmény, amiért mindent meg is fogunk tenni.


A Q8 Oils Eger Rally időterve:

Szeptember 5. (szombat):

16.45, Rajtceremónia, Eger – Dobó tér

Gyorsasági szakaszok:

18.18, GY1 – Pétervásárai elágazás – Sirok/1

20.51, GY2 – Pétervásárai elágazás – Sirok/2

Szeptember 6. (vasárnap):

7.48, GY3 – Szarvaskő – Egerbocs/1

8.11, GY4 – Bátor – Pétervásárai elágazás/1

8.44, GY5 – Sirok – Egerbakta/1

11.47, GY6 – Szarvaskő – Egerbocs/2

12.10, GY7 – Bátor – Pétervásárai elágazás/2

12.43, GY8 – Sirok – Egerbakta/2

15.46, GY9 – Szarvaskő – Egerbocs/3

16.09, GY10 – Bátor – Pétervásárai elágazás/3

16.42, GY11 – Sirok – Egerbakta/3

17.27, Ünnepélyes díjkiosztó – Eger Dobó tér

(A borítóképen: Hadik András bízik a sikeres szereplésben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában