Aluinvent-DVTK

2020.09.14. 12:00

Hétfőn eldőlhet, hogy mikor lesz a start

Az Aluinvent-DVTK Euroliga-selejtezője október közepén vagy végén, egy meccses lesz.

Berecz Csaba

20200912 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Aluinvent-DVTK – Vasas női kosárlabda felkészülési mérkőzés. képen: Kiss Angelika #30

Fotó: Ádám János

Hétfőn szavaz a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség a női Euroliga 2020/21-es évadjának lebonyolításáról, amelyben két magyar csapat érintett, a Sopron Basket, mint a 16 csapatos csoportkör biztos résztvevője, és az Aluinvent-DVTK, akiknek a török Izmit Belediyespor ellen kell selejtezőt játszaniuk a 16 közé kerülésért.

Mint arról korábban beszámoltunk: a szervezet arról már döntött, hogy a második számú női kontinentális sorozatot, az Európa Kupát, illetve annak rajtját januárra halasztja, és bár volt olyan terv, amely szerint az Euroligával kapcsolatban is hasonló döntést kellene hozni, ez lekerült a napirendről, a sorozat szervezői a csoportkörre októberi rajtot terveznek. Érdekesség, hogy az Aluinvent-DVTK-nak az érvényben lévő program szerint a jövő héten szerdán Törökországban kellene lejátszania a selejtező első meccsét, egy héttel később pedig Miskolcon a visszavágót.

Ez utóbbi megvalósulására meglehetősen kevés az esély, ugyanis ma voksolást tart a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a női kosárlabda Euroliga küzdelemében érintett 18 együttes mellett a sorozatban érdekelt országok nemzeti szövetségei is szavaznak arról, hogy a két lehetséges forgatókönyv közül melyik lépjen érvénybe.

Rövidebb, hosszabb

Van egy alap verzió, amely szerint a 16 csapatot négy darab négy csapatos csoportba osztanák, és egy adott helyszínen egy hét alatt rendeznék meg a kvartettek összesen hat mérkőzését. Mind a négy csoportból az első két helyezett jutna tovább, a többiek számára véget érne az EL. Az életben maradt nyolc együttest ismét négyes csoportokba osztanák be, ezúttal is egy héten belül egy helyszínen játszanák le a csoportonkénti 6-6 összecsapást, és ebből a körből is az első két helyezettek jutnának tovább a Final Fourba, a négyes döntőbe, amely szintén egy helyszínen kerülne megrendezésre.

A bővebb verzió szerint a csoportkör első szakaszában a négyes csoportokba sorsolt csapatok nem egy, hanem két helyszínen játszanának, de mindkét alkalommal 6-6 mecset rendeznének egy helyen, vagyis kétszer is játszanának egymás ellen a csapatok, először októberben egy hét alatt, majd novemberben egy hét alatt. A kvartettekből az első két helyezettek jutnának tovább, és a második szakaszban is minden csapatra hat-hat meccs várna, amelynek egyik felét egy, a másikat egy másik helyszínen játszanák le. Ezek után innen is a két csoport első két helyezettje kerülne be a Final Fourba.

Ha a rövidebb, ha a hosszabb verzió valósul meg, az Euroliga-selejtezőket nem oda-visszavágós formában, hanem egy helyszínen rendezik meg, és egy meccsen dől el a továbbjutás. Ha a rövidebb verzió valósul meg, akkor október végén kerül sor erre, ha a hosszabb, akkor október 14-én vagy 15-én kell pályára lépnie az Aluinvent-DVTK-nak.

Kosárlabda felkészülési mérkőzés

A női kosárlabda NB I-ben szereplő Aluinvent-DVTK együttese szombaton, hazai környezetben, a miskolci városi sportcsarnokban, a szintén élvonalbeli Vasas csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen. Az összecsapáson a diósgyőrieknél Vitola, Aho és Bacsó sérülése miatt nem lépett pályára.

Aluinvent-DVTK – Vasas Akadémia 94-64 (27-16, 13-15, 29-20, 25-13)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Lengyel, Sörlei, ifj. Marton.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (4), Kányási (8/3), Montai-Vukov (13/3), Tóth F. (9/3), Kiss A. (9). Csere: Mokango (20), Pusztai (20/3), Frindt (9/3), Vég-Dudás (2). Vezetőedző: Földi Attila.

Vasas Akadémia: Papp K. (10), Hizsnyik (4), Tóth O. (6), Budácsik (6), Fraser (15). Csere: Smailbegovic (21/9), Madár K. (2), Altmann (-), Szerencsés (-), Salamon (-). Vezetőedző: Milos Pavlovic.

Az Aluinvent-DVTK a tervek szerint legközelebb pénteken, a miskolci városi sportcsarnokban lép pályára a TFSE-MTK ellen, ha rendezésnek nem lesz egészségügyi akadálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!