Rali

2020.09.25. 14:30

Félszáz egység az amatőr futamon

Vasárnap a Rallye3-asok számára hat gyorsasági szakaszt rendeznek Parasznya és Lyukóbánya között.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az előfutókkal és a licences versenyzőkkel együtt nagyjából félszáz páros adta le a nevezési szándékát a hétvégi, Rallye3-as viadalra. Az Északi Régió egységei legutóbb júniusban találkoztak, amikor a Domaháza és Zabar közötti szakaszt használták. Az előttünk álló hétvégén egy ugyancsak jól ismert, Miskolc környéki gyorsasági vár a mezőnyre, hiszen a futamot Lyukóbánya és Parasznya között bonyolítják majd le. Szombaton az átvételeket és a pályabejárást tartják meg, vasárnap pedig a mért szakaszok következnek.

Háromszor, háromszor

– A korábban megszokott lebonyolítási formán ezúttal sem változtatunk – fogalmazott a BVN-Tech Rally-val kapcsolatban Adamovits Márk, a rendező Kelet-Autósport Kft. vezetője. – Lyukóbánya és Parasznya között mindkét irányban három-három alkalommal halad el a mezőny, ezután hirdetünk majd győztest. A hat gyorsasági valamivel több, mint 35 verseny kilométert tesz ki, ami jó erőpróba lesz az amatőr mezőny számára.

A Rallye3-asok mellett néhány ORB-s páros is ott lesz a viadalon, ami számukra remek tesztelési lehetőséget kínál a két hét múlva esedékes Vértes Rally előtt. A pálya mellé kilátogató szurkolók két R5-ös autót is láthatnak, hiszen Bodolai László a Ford Fiestával, Tóth Tibor pedig a Skoda Fabiaval indul a futamon.

Az aszfaltos szakaszt vasárnap reggel fél hétkor zárják le, az első versenyben lévő autó 7.30-kor rajtol Parasznyától Lyukóbánya felé. Ezután folyamatos lesz a viadal, a célba érkezett és a dobogón végzett párosokat a kora esti órákban a parasznyai művelődési házban köszöntik majd.

(A borítóképen: Bodolaiék R5-ös Forddal indulnak a versenyen.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában