Avas Kupa

2020.09.28. 18:30

Éremgyűjtő karatésok Miskolcon

Szombaton rendezték meg Miskolcon az Avas kupa–Csordás József Emlékversenyt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezte meg szeptember 26-án Miskolcon az Egyetemi Körcsarnokban az Avas kupa–14. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt. Ebben az évben március eleje óta ez volt az első karate verseny Magyarországon, a tavaszi és az őszi szezonban minden egyéb megmérettetés elmaradt. A meghívásos versenyen 23 egyesület, 250 nevezéssel több száz karatéka mérte össze tudását három küzdőtéren. Az 50 kategória között utánpótlás és haladó versenyszámok is szerepeltek a kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) különböző korosztályaiban a 6 évesektől a szeniorokig, vagyis a 35 év felettiekig. Ezúttal szivacs kumite és shiko dachi versenyszámok is voltak a legkisebbek számára. Az 50 trófea és a több száz érem méltó gazdára talált.

Második alkalommal

A kupán tiszteletét tette dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke. Kiemelt vendég volt a fiatalon elhunyt Csordás József családja is. Sok éves hagyomány, hogy kiemelésre kerülnek a legeredményesebb női, illetve férfi versenyzők, valamint a legtöbb érmet gyűjtő egyesület. Idén a serleg különdíjakat a lányok esetében Kovács Száva (Justitia Fuji-Yama SE, 1 arany, 1 ezüst, 2 bronz), a fiúknál Bérczes Botond (Justitia Fuji-Yama SE, 2 arany) vehették át. A legeredményesebb csapat megelőzve a BVSC-Zuglót és az UTE-t, most második alkalommal a rendező egyesület, a miskolci Justitia Fuji-Yama SE lett 10 arany, 9 ezüst és 8 bronzéremmel lett.

Szatmáry Karolina
Kovács Száva

(A borítóképen: Szatmáry Karolina és Kovács Száva)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!