Kosik Gyula-emléktorna

2020.09.23. 13:30

Csak a gólkülönbség döntött a kézilabda emléktornán

Hármas körbeverés után az ÓAM-Ózdi KC harmadik lett a Kosik Gyula-emléktornán, amit az MKC nyert meg.

Marosréti Ervin

Fotó: ME

Az Ózdi Kézilabda Club hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendezte meg a Kosik Gyula-emléktornát, amellyel az egykori kiváló játékos, sportember előtt tisztelgett az egyesület. Emellett a rövidesen induló gyermekbajnoki mérkőzések előtt a Borsod megyei csapatok számára felkészülési lehetőséget jelentett az esemény, amelyen a házigazdák mellett a Mezőkövesdi KC, a Sárospatak és a Putnok VSE vett részt.

A dobogós helyezéseket egy hármas körbeverés után a jobb gólkülönbség döntötte el. A győzelmet végül a Mezőkövesdi KC szerezte meg, másodikként a Sárospatak zárt, a harmadik az ÓAM-Ózdi KC csapata lett, negyedikként pedig a Putnok VSE fejezte be a Kosik Gyula-emléktornát, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetség is támogatott.

– A hosszú karanténidőszak és a folyamatosan változó, bizonytalan felkészülés miatt nagyon fontos volt, hogy végre játszanak a gyerekek – mondta az eseménnyel kapcsolatban Zákányi Zoltán, az ÓAM-Ózdi KC U12 edzője. – Október elején reményeink szerint kezdődik a korosztály számára a gyermekbajnokság, amire a lehetőségekhez képest igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Sajnos ezekben a napokban az iskolai tornatermet sem használhatjuk, így még fontosabbak a sportcsarnokban történő edzések, mérkőzések. Természetesen az előírt egészségügyi szabályokat betartottuk, de a gyerekek nagyon élvezték a mérkőzéseket. A Mezőkövesddel és a Sárospatakkal kimondottan hasznos találkozót játszottunk, amely egyértelműen szolgálta a csapatok fejlődését.

Különdíjasok

A részt vevő csapatok serleg- és oklevél-jutalmazásban részesültek, és három különdíj is gazdára talált: a gólkirályi címet Konyha Balázs (ÓAM-Ózdi KC) szerezte meg 25 góllal, a legjobb kapusnak Fodor Bencét (ÓAM-Ózdi KC), míg a legjobb mezőnyjátékosnak Monoki Barnabást (Mezőkövesdi KC) választották.


Eredmények

Az I. Kosik Gyula-emléktorna (U12)

ÓAM-Ózdi KC – Putnok VSE 43–1 (21–1), Mezőkövesdi KC – Sárospatak 20–14 (11–5), ÓAM-Ózdi KC – Mezőkövesdi KC 17–16 (8–9), Putnok VSE – Sárospatak 0–30 (0–17), ÓAM-Ózdi KC– Sárospatak 11–15 (7–7), Putnok VSE – Mezőkövesdi KC 1–25 (0–20). A Kosik Gyula-emléktorna végeredménye: 1. Mezőkövesdi KC 4 (+5), 2. Sárospatak 4 (–2), 3. ÓAM-Ózdi KC 4 (–3), 4. Putnok VSE 0 pont.

(A borítóképen: Az ÓAM-Ózdi KC – MKC mérkőzésen egyetlen gól döntött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!