28. Bükki Hegyi Maraton

2020.09.25. 10:00

A megszokott távokon

A hétvégén tartják meg a júniusról halasztott 28. Bükki Hegyi Maratont Miskolcon.

Szűcs István

Forrás: BHM

A 28. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű terepfutó-viadalt szeptember 26-án, szombaton – az érvényben levő egészségügyi előírások maximális betartása mellett – rendezik meg Miskolcon. A valamennyi korosztály számára sportolási lehetőséget kínáló eseményre még a helyszínen, a Csanyik-völgy, Királyasztalon kijelölt versenyközpontban is lehet jelentkezni.

A Bükki Hegyi Maraton, melyet 2011 óta a klub és a verseny alapítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére rendeznek meg, hazánk első hivatalos terepfutóversenye. A sportág ebben az évben meglehetősen szűk lehetőségek közül választó barátai ezúttal is a megszokott távokra számíthatnak. A minimaraton (3,5 km, futva és túrázva is), a Sanofi-kismaraton (10,5 km), a Nomád-félmaraton egyéni (21,1 km), a Nomád-maraton egyéni (42,2 km) és Nomád-maraton váltó (4x10,5 km) további részleteiről a rendező egyesület maratonclubmiskolc.hu honlapjáról lehet tájékozódni.

Odafigyelnek az egészségre

A koronavírus-járvány miatt az eredeti, június 13-i időpontról mostanra halasztott verseny házigazdái, a miskolci Marathon Club munkatársai valamennyi résztvevő és közreműködő egészségének megóvása érdekében elhatároztak néhány, az érvényben levő előírásoknak megfelelő intézkedést. A rajtszámok átvétele és a helyszíni nevezés szabadtéren történik. A versenyközpontba lépéskor mindenki testhőmérséklet-mérésen esik át. Mindenkinek ki kell töltenie a helyszínen egy nyilatkozatot arról, hogy az elmúlt 14 napban nem érintkezett Covid–19-fertőzöttel, nem produkált a vírusra jellemző tüneteket. A versenyiroda személyzete maszkban és kesztyűben látja majd el a feladatát. A rajtszámok átvételénél, illetve a helyszíni nevezésnél be kell tartani a 1,5 méteres távolságot, illetve a rajtig a maszk viselését is ajánlják. Kézfertőtlenítőket helyeznek ki a versenyiroda asztalaira, valamint a frissítőpontokra. A frissítőpontok személyzete maszkban és kesztyűben végzi majd a munkáját. A tésztapartin és a büfében dolgozók is maszkban és kesztyűben tevékenykednek majd.

Bogár is rajthoz áll

A már lezárult előnevezés során az ország minden részéből közel kétszáz futó jelentkezett be a nagy hagyományokkal bíró viadalra, melyre a verseny napján, a helyszínen is lehet még nevezni 7.00–9.45 óra között. Az előnevezettek szeptember 25-én, pénteken 16.00–19.00 között is átvehetik rajtszámaikat a Csanyik-völgy, Király­asztalon kijelölt versenyközpontban. Biztosan ott lesz a mezőnyben a hosszútávfutás egyik legnagyobb legendája, a 100 km-es Európa-bajnok, Sparthatlon-győztes, hatszoros Bécs–Budapest Ultramaraton első helyezett Bogár János, aki párjával, Varga Ildikóval együtt érkezik Miskolcra. János egyébként a „hőskorban” többször nyerte meg a Bükki Hegyi Maratont is. Valamennyi célba érkezőt befutóéremmel, egy tál meleg étellel és üdítővel várják az „erdei stadionban”.

(A borítóképen: Már nagyjából kétszázan neveztek az eseményre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!