Mezőkövesd Zsóry FC

2020.08.22. 09:00

Szabályos gólt vettek el, így lett csak egy pont

Rekkenő hőségben csatáztak péntek délután a mezőkövesdi meccs főszereplői.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 2. fordulója keretében a fürdővárosi stadionban csapott össze a Mezőkövesd Zsóry FC és a Zalaegerszegi TE FC gárdája. A papírforma hazai sikert ígért, persze sokan szóba hozták a nyitányt. Melynek során a sárga-kékek kikaptak Diósgyőrött, míg a vendégek 3–3-as döntetlent harcoltak ki a Mol Fehérvár FC-vel szemben. A kövesdiek, Kuttor Attila játékosai fogadkoztak és hangsúlyozták: győzniük kell ahhoz, hogy rajtpisztoly eldördülése után ne ragadjanak be, hiszen az a céljuk, hogy megismételjék vagy egyenesen felülmúlják legutóbbi teljesítményüket, a bajnoki negyedik helyezést.

Hárman kikerültek

A kövesdi összeállítás több meglepetéssel szolgált, tehát nem múlt el nyomtalanul a miskolci vereség. A dél-borsodiaknál kimaradt Eperjesi, Nesterov és Karnitski, helyükre Vadnai, Katanec és Szeles került, viszont a kezdők között megőrizte státuszát a közelmúltban igazolt a grúz Lakvekheliani és az orosz Serderov. A zalaiak soraiban, igaz, csak a kispadon, több olyan arc is feltűnt, aki észak-magyarországi kötődéssel rendelkezik. A gárdát a Kazincbarcikáról importált Boér Gábor vezetőedző dirigálta, míg bevetésre készen várta sorsának jobbra fordulását a hosszabb-rövidebb idővel ezelőtt a matyóknál szolgált Dragóner és Koszta. Mestere természetesen bizalmat szavazott annak a Babatinak, aki a legutóbbi négy összecsapásán négy góllal tűnt ki. Rajta kívül további nyolc olyan ember futott ki a pályára, aki legutóbb is kezdett, csak Szépe és Könyves maradt ki sérülés miatt, előbbi helyén Zivkó, utóbbién az MTK-tól igazolt Vass kezdett.

A 37. percben

A sípszó után rögtön kiderült, hogy a szakvezetők, bizonyára az első fordulóban kapott két és három gól hatására, a védőmunkát tekintették elsődlegesnek. Mindkét térfélen sokan biztosítottak, ezzel igyekeztek elkerülni az esetleges kiugrásokat.

Az otthoniak 4–1–3–2-es, a látogatók pedig a 4–3–3-as hadrendet rajzolták a gyepre. Néhány szabadrúgás után akcióztak Babatiék, Cseriék összjátéka azonban tetszetősebb és gyorsabb volt. Eladott labda bőven akadt, ezek a folyamatosságot gátolták. A 22. percben Nagy D. a játékvezető és segítőinek meglátása szerint lesgólt lőtt, majd Berecz távoli lövéssel veszélyeztetett. Szó szerint megváltást jelentett az ivószünet, fogyasztott is mindenki becsülettel.

A 26. percben Szappanos nyújtózkodott nagyot, aztán a két 16-os között folytatódott a birkózás. Katanec ügyetlenkedett, de megúszta suta mozdulatát. Labdakezelési hibák is fűszerezték a játékot, aztán egerszegi szögletek következtek. A 34. percben szemre tetszetős rohamot adtak elő Cseriék, de végül „belehaltak” a szépségbe. A legtöbbet a magas termetű belső védők dolgoztak, egymás után fejelték ki a beívelt labdákat. Mint derült égből a villámcsapás, úgy jött a ZTE vezető gólja, amely nem volt benne a játékukban, de betaláltak, és a félidőt előnnyel zárták.

Nem volt les

A szünetben, akinek csak lehetősége volt rá, Nagy D. les címén elvett találatának televíziósfelvétel-ismétlését tekintette meg. Ez alapján vált egyértelművé, hogy a gól szabályos volt, de Szalai Dániel emelte a zászlaját, és ezzel bevitte az „erdőbe” Solymosit.

Kuttor Attila szokásával ellentétben a folytatásra nem cserélt, erre először csak az 59. percben szánta el magát, és mint pár perc múlva kiderült, remek döntést hozott, a beállt Jurina ugyanis egyenlített. Ekkor valójában újrakezdték a meccset, mert megindult a harc a győztes gólért. Reklamált Boér Gábor, majd Bücs Zsolt, a Mezőkövesd asszisztens edzője, és mindketten kaptak egy sárgát. Az akarattal nem volt baj, a küzdelemmel sem, de az eredmény már nem változott. Az egy pontnak a fürdővárosiak nem örültek, a zalaegerszegiek azonban igen. A látottak alapján viszont járt volna a három az MZSFC-nek, ugyanis szabályos találatukat vették el.

Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 1–1 (0–1)

Mezőkövesd, 2018 néző. V.: Solymosi (Horváth R., Szalai; Pintér, Szilágyi).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Vadnai (6), Guzmics (5), Katanec (5), Lakvekheliani (6) – Szeles (5) – Cseri (6), Berecz (6), Besirovic (5) – Serderov (4), Nagy D. (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Zalaegerszegi TE FC: Demjén (6) – Tanasin (5), Zivko (5), Lesjak (6), Bobál (6) – Sankovic (5), Bedi (5), Gergényi (6) – Vass (6), Babati (6), Szánthó (4). Vezetőedző: Boér Gábor.

Csere: Szánthó helyett Koszta (5) az 51., Nagy D. helyett Jurina (6) az 59., Besirovic helyett Vajda S. (5) a 61., Vass P. helyett Kovács B. (–) a 68., Lakvekheliani helyett Eperjesi (–) a 81., Babati helyett Zimonyi (–) a 89. percben.

Sárga lap: Sankovic az 51., Zivko a 76. percben.

Gólszerző: Vass P. (0–1) a 37., Jurina (1–1) a 63. percben.

Kuttor Attila: – Nem volt egyszerű helyzetünk ezen a mérkőzésen, hiszen hátrányban kellett futballoznunk. Nagy erőket mozgósítottunk, de a kapuk előtt nem voltunk elég hatékonyak, játékunkból hiányzott a határozottság és a dinamika, ezért nem nyertünk. A szünetben egyébként azt kértem, hogy nagyobb nyomás alá helyezzük ellenfelünket, mint az első játékrészben. A meccsnek annyi pozitívuma mindenképpen van, hogy megvan az első pontunk, amelyért nagyon megdolgoztunk.

Boér Gábor: – Az első és a második félidő is küzdelmes volt. Szép kombináció után szereztük meg a vezetést, aztán kevés teret adtunk a hazaiaknak. Elkerülhető gólt kaptunk, mely után mindkét gárda igyekezett lezárni a területet, ezért úgy ítélem meg, hogy igazságos döntetlen született a találkozón.

A gólok története

37. perc: Babati látványos mozdulattal emelte a labdát a 16-oson belülre, a hazai védők mögé. Vass gyorsan eszmélt, és 7 méterről Szappanos mellett, jobbal a bal alsó sarokba lőtt, 0-1.

62. perc: Cseri szerzett labdát a félpályánál, lendületesen tört előre, majd kiugratta Jurinát, aki egyedül maradt. A csereként beállt csatár pedig kisodródva, 12 méterről, a kirohanó Demjén mellett ballal a keresztléc alá bombázott, 1-1.

(A borítóképen: Jurina [jobbra] szerezte a kövesdiek egyenlítő találatát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!