DVTK

2020.08.13. 19:00

Rögtön rangadóval indul

A középpályás Márkvárt Dávid szerint az új játékosok könnyen beilleszkedtek a DVTK-ba.

Berecz Csaba

20200215 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Diósgyőri VTK (DVTK) - Paksi Fc NBI labdarúgó mérkőzés. képen: KELEMEN DÁVID #32 MÁRKVÁRT DÁVID #14

Forrás: ÉM-ARCHÍVUM

Fotó: Bujdos Tibor

A hétvégén megkezdődik a labdarúgó NB I. 2020/21-es évadja. A 12 csapatos bajnokság nyitányán borsodi rangadót rendeznek, vasárnap 16.55-től a Diósgyőri VTK csapata a Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját fogadja Diósgyőrben. A két együttes kereken 50 nap szünet után játszik újra tétmérkőzést, ugyanis az előző idény június végén ért véget, a koronavírus miatt nem egy hónappal korábban, májusban zárultak a küzdelmek. A csapatoknak, a játékosoknak 2-3 hét pihenő jutott a két idény között.

Otthon, Szekszárdon

Ezzel kapcsolatban elsőként arról kérdeztük Márkvárt Dávidot, a DVTK középpályását, hogy mi maradt meg benne az idei nyárról.

– A június nagyon sűrű volt, hétvégén és hét közben is játszottunk, és bár az jó volt, hogy ismét a futballról szólhattak a napjaink, de sajnos mi egy rossz sorozatba futottunk bele, nem úgy alakult annak a hónapnak a vége, ahogy mi szerettük volna – mondta a diósgyőri labdarúgó, majd így folytatta: – a szünet nagyon jól jött, nem mondom, hogy hosszú volt, de mindenki ki tudta magát pihenni, feltöltődhetett, és frissen, kiszellőzötten tért vissza a csapathoz.

A 25 éves játékos érdeklődésünkre elmondta, hogy ő arra használta fel a szabadságát, hogy hazautazott Szekszárdra, a családjához, mivel év közben kevesebb időt tud otthon tölteni, és mert a vírus miatt felhőtlen nyaralás akár külföldön, akár belföldön nem is igazán jöhetett szóba.

A keretről

Márkvárt Dávidot arról is kérdeztük, hogy a visszatérés, a munkába állás után a keretben bekövetkezett változásokról mi a véleménye.

– Úgy vélem, hogy jobb lesz a csapat az érkezőkkel – jelentette ki a középpályás. – Eddig három olyan minőségi játékossal bővült a keret, akik más csapatoknál is bizonyítottak már. Grozav, Drazic és Hegedűs is igazolta, hogy lehet rájuk számítani. Bizakodó vagyok velük kapcsolatban, mert könnyen ment a beilleszkedésük az edzéseken, az öltözőben is. A múlt heti jól sikerült 3-4 napos üllői összetartáson pedig nyoma sem volt annak, hogy ők újak lennének.

Arról is kérdeztük Márkvárt Dávidot, hogy lát-e még lyukas posztot a DVTK-nál, amire azt felelte, ahogy a vezetők, ő is úgy véli, hogy 1-2 helyen még elkelne az erősítés, majd hozzátette: aki mostanában jönne, annak viszont gyorsan kellene beilleszkednie, mert indul a bajnokság, és menet közben nem lesz annyi idő

a csapatba építésre, mint a felkészülés idején. Felvetettük a középpályásnak, hogy ha egy gárda önmagához képest erősödik, az jó, de csak akkor, ha a vetélytársak kevésbé húztak bele átigazolási fronton.

– A honi mezőnyből a Ferencváros és a Fehérvár maximálisan kiemelkedik, a Puskás jól igazolt, és a Honvéd is – mondta Mákrvárt Dávid. – Ezzel együtt is, a tavalyi két első helyezett mögött, 9-10 csapat hasonló játékerőt képvisel. Véleményem szerint a mostani bajnokság erős lesz, sokkal erősebb, mint a tavalyi. Nem gondolom, hogy az újoncok, a Budafok és az MTK úgy lemaradnának, mint az előző évadban a Kaposvár. Minden egyes megszerzett pontnak jelentősége lesz, lehet. Elképzelhető, hogy az idény végén a kiesésről vagy akár a dobogóról is csak 1-2 pont dönt majd. Mivel minden csapat beigazolt, így a verseny még nagyobb lesz, nemcsak a bajnokság szintjén, hanem egy mérkőzésen belül is, a megszerezhető pontokért.

Várhatóan sokan

Természetesen a hétvégi megyei rangadót is szóba hoztuk a diósgyőri középpályásnak.

– Az öltözőben ez a meccs a téma. Tudjuk, hogy a szurkolóink számára ez nem egy átlagos mérkőzés, ezt az is jelzi, hogy amikor fordított párosításban játszunk, rendre megtelik a vendégszektor – mondta Márkvárt Dávid. – Ez lesz a szezon első mérkőzése, és rögtön egy rangadóval kezdünk. Nagyon készülünk, mert szeretnénk nyerni.

Az, hogy ez az 1. forduló, az, hogy hazai pályán játszunk, az, hogy várhatóan sokan lesznek kíváncsiak ránk és hogy ez egy presztízsmeccs, mind emeli a tétet. Ezek miatt is nagyon sokat jelentene számunkra egy jó rajt.

(A borítóképen: Márkvárt (középen) két paksi játékos között vezeti a labdát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!